Šport

NBA: Odlična igra Brezca

New York, 08. 11. 2005 10.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ljubitelji košarke so v ligi NBA videli pet obračunov, od teh sta se dva končala šele po podaljšku.

Na igrišče sta stopila tudi dva slovenska košarkarja. Primož Brezec je bil poleg Seana Maya najboljši strelec moštva Charlotte Bobcats (prispevala sta po 13 točk). A tudi to je bilo premalo za boj proti košarkarjem Utah Jazza, ki so po podaljšku slavili s 95:91. Rašo Nesterovič pa je za aktualne prvake San Antonio Spurs, ki so v gosteh po podaljšku ugnali Chicago Bullse (104:95), prispeval štiri točke. Njegov moštveni kolega Beno Udrih pa ni igral.

Charlotte Bobcats - Utah Jazz 91:95

Primož Brezec je igral odlično
Primož Brezec je igral odlično FOTO: Reuters


Košarkarji Charlotte Bobcats na drugi tekmi pred domačim občinstvom niso imeli toliko sreče kot na uvodni tekmi nove sezone v dvorani Arena. Tokrat so po podaljšku klonili proti Utah Jazzu. Pri slednjih je bil neustavljiv Mehmet Okur, ki je dosegel največ točk v karieri, kar 31. Njegov soigralec Rus Andrej Kirilenko pa jih je dodal še 20 ter zabeležil osem skokov. A Kirilenko, ki je bil na koncu prvi junak košarkarjev iz Utaha, bi skoraj postal tudi glavni krivec za poraz. Potem ko so Jazzi v tretji četrtini že vodili za 14 točk, je s številnimi zaporednimi napakami izničil prednost svojega moštva. Za Bobcatse so bili najučinkovitejši Brezec, ki je v 29 minutah dosegel 13 točk in šest skokov, May, Jumaine Jones in Emeka Okafor, a Risom kljub vsemu ni uspelo doseči tretje zaporedne zmage.

Chicago Bulls - San Antonio Spurs 95:104

V Chicagu so znova blesteli košarkarji aktualnih prvakov. Tim Duncan je dosegel 24 točk, francoski reprezentant Tony Parker pa je osem od skupno 22 točk zabeležil v podaljšku ter Spurse povedel do skupnega vodstva nad Bullsi. Francoz je tokrat tudi odlično izvajal proste mete (10:12) ter zabeležil še devet asistenc. S tem so se Ostroge tudi končno oddolžile trenerju Greggu Popovichu za visok sobotni poraz proti Dallasu (84:103). Nesterovič, ki je začel v prvi postavi in je na parketu prebil 22 minut, je bil tokrat bolj skop s točkami - dosegel je le štiri. Šempetrčana Bena Udriha pa trener Popovich ni poslal na parket.

Ekipa Minnesota Timberwolves je premgala moštvo iz Los Angelesa
Ekipa Minnesota Timberwolves je premgala moštvo iz Los Angelesa FOTO: Reuters

V preostalih treh sinočnjih srečanjih je Miami Heat doma za las zmagal proti New Jersey Netsom (90:89), Toronto Raptors so izgubili proti moštvu zvezdnika Jamesa Lebrona Cleveland Cavaliers s 93:105, Minnesota Timberwolves pa je doma slavila proti Los Angeles Clippersom s 93:79. Vročici je z uspešno izvajanima prostima metoma dobrih pet sekund pred koncem srečanja zmago zagotovil Dwyane Wade, ki je skupno zbral 23 točk, nato pa uspešno zaustavil še Jasona Kidda v napadu. Netsi so sicer zahtevali prekršek nad njihovim košarkarjem, a sodniki niso ugodili prošnji in Heat je zabeležil že deseto zaporedno zmago proti Netsom.

______________________________________________________


Izidi:
Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 93:105
Charlotte Bobcats - Utah Jazz 91:95 (podaljšek)
(Primož Brezec 13 točk in 6 skokov v 29. minutah)
Miami Heat - New Jersey Nets 90:89
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 93:79
Chicago Bulls - San Antonio Spurs 95:104 (podaljšek) (Rašo Nesterovič 4 točke in 4 skoke v 22. minutah, Beno Udrih ni igral)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni