Šport

NBA: Pistonsi ugnali Netse

Detroit, 04. 05. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V uvodni tekmi drugega kroga končnice vzhodne konference severnoameriške košarkarske lige NBA so Detroit Pistons v domači dvorani z 78:56 odpravili New Jersey Nets.

(Foto: Reuters)
(Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Nets so skoraj dosegli rekord najmanj doseženih točk v tekmi končnice NBA. Sramoto jim je prihranil igralec s klopi Tamar Slay, ki je zadel 42 sekund pred koncem in Netsi so za dve točki presegli neslaven rekord, ki ga vse od leta 1998 v rokah drži Utah Jazz.

Že začetek tekme je dal slutiti, da Pistonsi gostom ne bodo ponudili priložnosti za ponovitev lanskega dosežka, ko so Netsi v finalu z njimi pometli in jim preprečili napredovanje. K zmagi sta vsak po 15 točk prispevala Tayshaun Prince in Richard Hamilton, najboljše obrambno moštvo rednega dela sezone pa je gostom dovolilo vsega 56 točk. "Za nas je bilo izjemnega pomena, da dobimo prvo tekmo proti izjemno nevarni ekipi," je dejal Prince, ki je 15 točkam dodal še devet skokov: "Ne glede na to, kaj so z nami storili lani, se zavedamo, da so Netsi enakih podvigov sposobni tudi letos. Zato moramo obraniti domači parket, kar nam je v uvodni tekmi uspelo, že v petek pa bo težje." Pri Pistonsih je bil s 13 točkami in enajstimi skoki razigran še Ben Wallace.

To je bil za košarkarje New Jerseyja prvi poraz po 14 zaporednih zmagah in treh napredovanjih proti moštvom vzhoda, zdaj pa imajo do petka čas, da najdejo odgovor na čvrsto obrambo Detroita, ki jim je dovolila le rekordno nizkih 25 točk v prvem polčasu. "Menim, da smo krvavo potrebovali to zmago. Pa ne samo mi, vsa vzhodna konferenca jo je potrebovala, saj je neverjetno, kaj je New Jerseyju uspelo v zadnjih letih," je bil zadovoljen trener domačih Larry Brown, ki opozarja: "Menim, da smo s tem le prebudili moštvo, ki ima v svojih vrstah izjemne igralce."

Prvi strelec Netsov je bil s 15 točkami Kerry Kittles, Kenyon Martin pa jih je dodal enajst. Skupaj so imeli gostujoči košarkarji le 27-odstoten met iz igre, kar je najslabši odstotek meta iz igre v zgodovini moštva v končnici. je po porazu sarkastično dejal prvi zvezdnik New Jerseyja Jason Kidd, ki je zbral devet točk, sedem skokov in šest podaj: "Prav trudili smo se, da bi dosegli rekord v najmanj doseženih točkah. Očitno smo bili prepričani, da bi nam to prineslo zmago." Ko se je malce pomiril, je dodal: "Ne, ne, imeli smo pač slab dan. Strelsko nismo bili najbolj razpoloženi, Detroit pa igra izvrstno obrambo. To nas je uničilo. Zdaj se moramo zbrati, nekaj naučiti iz naših napak in vrniti udarec."

Charlotte Bobcats že prihodnjo sezono v NBA

Ekipa Charlotte Bobcats je tudi uradno postala 30. članica severnoameriške poklicne košarkarske lige NBA. Ko v celoti plača pristopnino, lahko nemudoma začne z nastopi že prihodnjo sezono, je sporočil komisar lige David Stern. Tako se moška ekipa spet vrača v NBA, v WNBA pa mesto uspešno zastopa moštvo Charlotte Sting. "Navdušeni smo, da lahko pozdravimo mesto Charlotte spet v druščini NBA," je ob tem dejal Stern.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8