Šport

NBA: Vujačić premagal Orlando

Orlando, 09. 02. 2008 09.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V ligi NBA je bilo odigranih enajst tekem. Med slovenskimi košarkarji pa je bil najbolj uspešen Saša Vujačić, ki je za Jezernike prispeval deset točk.


V košarkarski ligi NBA so odigrali enajst tekem, aktivni pa so bili tudi vsi slovenski mojstri pod obroči. Sacramento Bena Udriha je s 117:104 ugnal Utah, Slovenec je v tem času dosegel štiri točke. Najuspešnejši med peterico je bil Saša Vujačić, ki je za zmago Jezernikov nad Orlandom prispeval deset točk.

Saša Vujačić se je z Jezerniki veselil zmage nad Orlandom.
Saša Vujačić se je z Jezerniki veselil zmage nad Orlandom. FOTO: Reuters

Vujačić je v 16 minutah desetim točkam dodal še dva skoka, Orlando pa je moral ekipi Los Angeles Lakers priznati premoč s 117:113. Toronto Raptors so morali z 98:102 priznati premoč Los Angeles Clippers, Rašo Nesterović pa je v 17 minutah zbral tri točke, dva skoka in podajo. Charlotte Bobcats so z 90:104 klonili proti New Jersey Nets, Boštjan Nachbar je v dresu slednjih v 12 minutah zbral pet točk in tri skoke. Sacramento Kings so s 117:104 odpravili Utah Jazz, precej minutaže je dobil Beno Udrih, ki je bil na parketu 25 minut, vendar je v tem času dosegel le štiri točke, dva skoka in dve podaji. Detroit Pistons so z 91:82 ugnali Portland Trail Blazers, Primož Brezec pa je za zmagovalce odigral le nekaj več kot minuto.

Beno Udrih je za zmago Kraljev dosegel štiri točke.
Beno Udrih je za zmago Kraljev dosegel štiri točke. FOTO: Reuters

Tekma med ekipama New York Knicks in San Antonio Spurs se je končala šele po podaljšku, z 99:93 pa so bili boljši gostje ter branilci naslova iz San Antonia. Atlanta Hawks so morali pred domačimi gledalci priznati premoč Cleveland Cavaliers s 95:100, Minnesota Timberwolves pa Boston Celtics s 86:88. Dallas Mavericks je z 92:81 premagal Memphis Grizzlies, Phoenix Suns je bil s 103:99 boljši od ekipe Seattle SuperSonics, medtem ko so Denver Nuggets proti Washington Wizards vknjižili visoko zmago s 111:100.

Boštjan Nachbar je z Netsi ugnal Charlotte Bobcatse.
Boštjan Nachbar je z Netsi ugnal Charlotte Bobcatse. FOTO: Reuters

Los Angeles Lakers so v gosteh pri Orlandu s 117:113 ugnali Orlando Magic, dvojec Gasol - Bryant pa je končno začel delovati kot dobro namazan stroj. Pau Gasol in Kobe Bryant sta skupaj dosegla kar 66 točk, torej skoraj polovico celotnega izkupička Jezernikov, Španec Gasol je v svojem šele tretjem nastopu za to ekipo zbral 30 točk in devet podaj. Bryant je k temu dodal še 36 točk, deset skokov in šest podaj. "Z vsem njegovim znanjem bo to za nas odlična sezona. Na parketu lahko počne malodane vse, pa naj bodo to podaje, meti, skoki ali obrambe. K naši igri je veliko doprinesel," je ob tem dejal Bryant. "Ker imamo v ekipi Kobeja, ki nosi veliko breme, je prav lahko igrati. To je zame lepa priložnost in vsako noč posebej se želim izkazati," pa je po tekmi dejal Gasol. V ekipi Jezernikov je sinoči dobro nastopil tudi Saša Vujačić, ki je bil z desetimi točkami v 16 minutah najuspešnejši slovenski strelec večera.

Boštjan Nachbar je v dresu New Jerseyja dosegel pet točk, Kralji pa so s 104:90 ugnali Charlotte. Bobcatsi so tako vknjižili že svoj peti zaporedni poraz, eden glavnih krivcev za to pa je bil tudi Jason Kidd, ki je dosegel svoj prvi trojni dvojček, odkar igra za Sacramento. Kidd je zbral 19 točk, 13 podaj in 11 skokov, Richard Jefferson pa je k temu za zmago dodal 23 točk. Kidd je tako v sezoni zabeležil že svoj dvanajsti trojni dvojček, kar je rekord lige.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.