Šport

NBA: Wade blestel

Miami, 26. 12. 2006 09.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V košarkarski ligi NBA je bil na sporedu le tradicionalni božični obračun med Miamijem in Los Angelesom.

Za božične praznike je bila v severnoameriški profesionalni košarkarski ligi odigrana le tekma med Miamijem in Los Angelesom, sicer že tradicionalen božičen obračun. Očitno je tudi letos delovni praznični večer bolj ugajal gostiteljem, saj so Lakerse premagali še tretjič zapored, tokrat s 101:85.

Dwyne Wade je zasenčil Kobeja Bryanta
Dwyne Wade je zasenčil Kobeja Bryanta FOTO: Reuters

Še tretjič zapored je sveti praznik v dvorani praznoval Saša Vujačič, ki je vpisal tudi prve božične točke. Potem ko leta 2004 ni stopil na igrišče, leta 2005 pa se v 14 minutah ni vpisal med strelce, je tokrat dosegel devet točk, v svojo statistiko pa vpisal še dva skoka, podajo in ukradeno žogo.

Pred tekmo so gledalci pričakovali strelski dvoboj Dwyne Wade - Kobe Bryant. A ostrostrelskega obračuna - oba sodita med najboljše strelce - ni bilo, saj je bil razpoložen le Wade. Dosegel je 40 točk (met iz igre 12:20), k temu pa je dodal še 11 asistenc. "Čudovito je igrati na praznik. Še posebej, če zmagaš. Ni veliko boljših stvari. Odigrali smo fantastično in nadaljevanje praznikov bo čudovito," je bil navdušen najboljši strelec aktualnih prvakov, za katere tudi tokrat ni igral Shaquille o'Neal, predvsem zaradi sporov z Bryantom eden od dveh osrednjih imen zadnjih božičnih medsebojnih obračunov.

Bryant na božične tekme nima lepih spominov. Predlani je ob porazu sicer dosegel 42 točk, a zgrešil odločilno trojko, zgodba pa se je ponovila tudi lani, ko je dosegel 37 točk, vendar bil v odločilnem trenutku spet nenatančen. Letos ni bil ne razpoložen, pa tudi do možnosti odločanja ni prišel, saj je Miami vprašanje zmagovalca rešil že pred končnico. Tudi po zaslugi zvezdnika Los Angelesa (letošnje povprečje ima 27,8 točke na tekmo), ki mu met nikakor ni stekel. V prvih šestih poskusih je zgrešil, na koncu pa ob metu 4:17 ostal pri zanj skromnih 16 točkah. Vseeno pa je bil najboljši strelec svojega moštva.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.