Šport

NBA: Zmaga Houstona

Washington, 09. 01. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NBA je slovensko košarko v četrtek zastopal Boštjan Nachbar, ki je v dresu Houstona za zmago svojih prispeval dve točki in en skok.

Boštjan Nachbar v dresu Houstona
Boštjan Nachbar v dresu Houstona FOTO: Reuters

Krizi Knicksov tako kljub številnim novim imenom v moštvu ni konca. Poraz proti Houstonu je že četrti zaporedni, in drugi odkar sta vrste trenerja Dona Chaneyja "okrepila" Stephon Marbury in Penny Hardaway. Marbury je še drugič odigral slabo, saj je v 41 minutah iz 12 metov na koš zbral le šest točk. "Nisem si predstavljal, da se bo začelo tako slabo. Ne smemo obupati, po prvi zmagi bo vse to pozabljeno," se je potolažil Marbury. Pri Houstonu je bila vnovič razpoložena celotna prva peterka, saj so prav vsi iz začetne postave presegli deset točk; najbolj razpoložen je bil Steve Francis s 27 točkami.

Minnesota doma ni imela težav z neprespanimi Trail Blazersi. Slednji so v Minneapolis zaradi slabega vremena prispeli šele nekaj po tretji uri zjutraj in 14. tekmo v gosteh končali s 13. porazom. Pri Timberwolvesih je znova blestel Kevin Garnett s 26 točkami in 14 skoki, 25 točk je dodal Latrell Sprewell. Minnesota je v svoj prid odločila 14 od zadnjih 17 tekem.

Sveže novice prihajajo iz tabora losangeleških Lakersov. Poškodba meč prvega zvezdnika Shaquilla O'Neala naj ne bi bila zaskrbljujoča, kljub temu pa bo center Lakersov počival vsaj še dve tekmi.

Izida lige NBA:

New York Knicks - Houston Rockets 79:111

Minnesota Timberwolves - Portland Trailblazers 96:75