Šport

Netsi so potrebovali le eno četrtino za nov poraz Mavericksov

New York, 08. 12. 2021 04.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
0

Mavericksi so uresničili napovedi, da morajo tekme začeti bolj energično, Netsi so pokazali, da je še važnejše, kdo jih energično zaključi. V zadnji četrtini so izničili zaostanek in nato zmagali za tri točke (102:99). Luka Dončić (28 točk, 9 podaj, 6 skokov) je odlično začel, v drugem polčasu pa zadel le dva od sedmih metov iz igre.

Kevin Durant in Luka Dončić (desno)
Kevin Durant in Luka Dončić (desno) FOTO: AP

Vedno nevarni strelec od daleč Patty Mills je zgrešil prvi met od daleč, zato pa je Dončić po zgrešenem metu skočil in žogo pospravil v koš. Trojka Doriana Finneyja-Smitha je utrdila začetno vodstvo Dallasa, Brooklyn je na semafor vpisal Kevin Durant, ki je znova izrabil svojo višino proti nemočni obrambi. Tudi tretji domači koš je prinesel skok v napadu, najvišji je bil Kristaps Porzingis za prvo zabijanje. Dva zaporedna zadetka LaMarcusa Aldridgea sta zbližala točke obeh ekip, a sta nato polaganje Reggieja Bullocka in Dončićev koš začela nov naskok domačih. Bullock je dodal še en koš, serijo je prekinilo zabijanje Duranta, ki se je v protinapadu sam znašel pod Dallasovim obročem. Slovenec je odgovoril s košem iz obrata, na drugi strani se je med strelce vpisal tudi James Harden.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dončićevo preigravanje je razprlo obrambo Netsov, skozi razpoko je zdrsnil Jalen Brunson in žogo položil skozi obroč za prvi koš klopi. Razpoloženi Aldridge je uporabil Hardnovo podajo nad obroč, dodal je še prosti met ob prekršku Maxija Kleberja. Prvi koš za klop Brooklyna je prispeval Cam Thomas, nato sta prodor in polaganje Millsa izenačila tekmo, Dallasova klop pa je ob seriji sedmih točk gostov hitro vzela še drugo minuto odmora. Po njej je Porzingis dosegel svoj drugi koš, nekaj kasneje si je z vtekanjem pod obroč odprl prostor za podajo Tima Hardawaya mlajšega in zadel še v tretje. Natančen je bil tudi Durant s srednje razdalje, Finney-Smith pa je v odgovor zadel zaporedni trojki. Vmes je koš dosegel tudi Thomas, tako da so Mavericksi po prvi četrtini vodili za šest točk (27:21).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Porzingis je na začetku druge četrtine zamenjal vlogo s Hardawayem in podal za njegovo zabijanje. Na drugi strani sta vajo ponovila Harden in Nic Claxton, trojka Jamesa Johnsona pa je nadaljevala mini naskok gostov. Hardaway je z drugim košem nadaljeval dobro igro, Brunson je dodal trojko. Po tem, ko je Porzingis odločno blokiral Hardnov met, nato pa lepo podal za Hardawayevo zabijanje, je klop gostov z minuto odmora prekinila serijo sedmih točk tekmeca. Harden je s korakom nazaj in trojko končal težave Netsov, dodal je še koš ob prekršku. Lep prodor in polaganje Johnsona sta zaostanek Brooklyna znižala na štiri točke, dokler se ni Dwight Powell s prostima metoma vpisal med strelce. Harden ni bil tako natančen, zadel je le drugega. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za domače je znova zadel Powell, tokrat po drugi Dončićevi podaji. Slovenec je dodal še koš, s srednje razdalje je bil natančen tudi Aldridge, nato je Johnson uprizoril nov hiter prodor. Sodniki so prekinili tekmo, da bi ustavili krvavenje opraskanega Powlla, kar temu ni preprečilo, da ne bi zabil po Dončićevi podaji. Med strelce se je vpisal tudi DeAndre' Bembry, Dončić pa je zadel nova prosta meta. Johnson je pokazal tudi spretnost v obrambi, ko je ustavil protinapad kar treh Mavericksov. Dončič in Powell sta ponovila podajo in zabijanje, a je iz desnega kota priletela Johnsonova trojka. To ni pomagalo, saj je Dončić seciral obrambo Netsov in podajal soigralcem, najprej za Bullockovo polaganje, nato za Porzingisovo zabijanje. Težave gostov je omilil nov Aldridgeev koš, a le dokler ni Dončić prodrl do obroča in žogo položil skozenj. Durant je pognal goste, Hardaway izrabil Slovenčevo podajo, Johnson pa dodal še eno polaganje. Sledil je Dončićev zaključni šov v prvem polčasu, z zaporednima trojkama je postavil končni rezultat 62:50, Dallas pa tokrat na tekmi še ni zaostajal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dolga Porzingisova dvojka na začetku tretje četrtine je utrdila prednost Dallasa, dokler ni Bembry Hardnove podaje spremenil v zadetek. Nekaj zgrešenih poskusov na obeh straneh sta prekinila Porzingisova prosta meta, nato je Harden prodrl do obroča in zadel. Dončič je prvi točki v drugem polčasu dosegel s prostima metoma. Nato je podal Porzingisu za Latvijčevo trojko, veneče Netse je poživil Durantov koš, Harden je hitro dodal še trojko. Aldridge je s še eno dolgo dvojko nadaljeval mini serijo Brooklyna, prekinila sta jo Powllova prosta meta. Zadel ju je tudi Durant, prosti met je dobil tudi Brunson, ki je pred tem ob prekršku žogo spravil skozi obroč. Durantova podaja je omogočila zabijanje in prvi točki Brucea Browna, ki je nato s prekrškom ustavil Slovenca, ta pa zadel oba prosta meta. Lepe podaje je delil tudi Harden, Claxton je po eni od njih zlahka zabil, Thomasov koš pa je razliko zmanjšal na le še devet točk. Claxton je v obrambi preprečil podajo Slovenca, ki ga je nato odrinil in si prislužil tehnično napako. Durant jo je kaznoval s prostim metom, a je Brunson prekinjeni napad Dallasa končal s košem.
 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hardnova prosta meta sta nadaljevala lov za gostitelji, odgovoril je Hardaway s košem in še dodatnim prostim metom. Oživljeni Harden je s trojko napovedal naskok, toda Frank Ntilikina je v pravem trenutku pobral žogo v napadu, Finney-Smith pa še četrtič zadel za tri točke. Sodniki so Kleberju odvzeli koš ob prekršku, razočarani Nemec je nato zgrešil oba prosta meta. Finney-Smith je zgrešil zadnji met v tretji četrtini, ki jo je Brooklyn dobil, a le za točko, in Dallas je pred četrto še vedno vodil za enajst (86:75).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Durant je po šibki tretji četrtini, ko je zadel le enega od osmih metov, četrto zadel s košem, Harden je elegantno prodrl in žogo položil skozi obroč. Slaba podaja Durantu je prinesla prvi točki Josha Greena, a se je član Netsov oddolžil z metom za tri točke. Ko je od daleč zadel tudi Mills, so gostje zaostajali le še za tri točke, klop Dallasa pa je potrebovala premor za posvet. Po njem se je vrnil Dončić in podal za zabijanje Finneyja-Smitha, Harden je podobno postregel Claxtonu za polaganje. Durantov koš je pomenil, da se je razlika razblinila le še na točko zaostanka. Protinapad Netsov je Dončič ustavil s prekrškom, nato pa naredil še enega za svojo četrto osebno napako. Hardnova prosta meta sta prinesla prvo vodstvo gostov. Slovenec je z enim od dveh prostih metov izenačil, Mills je prinesel novo vodstvo Brooklynu. Toda priletela je Dončićeva trojka, njegov prvi koš iz igre v drugem polčasu. Enkrat v dveh poskusih je s črte za proste mete zadel tudi Finney-Smith, nov Durantov koš je prinesel novo izenačenje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dončić je znova začel zadevati v idealnem trenutku, toda tudi šele druga trojka Millsa je bila zelo dobrodošla za goste, ki so dve minuti pred koncem znova vodili za točko. Lep Hardnov prodor mimo Dončića je prednost zvišal na tri in klop Dallasa je vzela minuto odmora. Porzingis je bil dvakrat natančen s črte za proste mete, a je Durant iz obrata in z odrivom nazaj hitro zadel. Klop gostov je ugovarjala Hardnovemu prekršku nad Dončićem, sodniki so se strinjali, da ga ni bilo, Dallas pa je dobil sodniški skok na sredini igrišča, a je Hardaway zgrešil. Dončić je s peto osebno napako ustavil Claxtona, ki je nato zgrešil oba prosta meta. Mavericksi so z zadnjim posvetom iskali način, kako v dvajsetih sekundah izničiti tri točke zaostanka. Meta Dončića in Hardawaya sta zgrešila tarčo in Brooklyn je po odlični zadnji četrtini zmagal v gosteh (102:99).
 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.