Šport

NHL: Boucher za zgodovino

Washington, 08. 01. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NHL so v sredo zvečer odigrali šest tekem, za najodmevnejši podvig pa je poskrbel vratar Phoenixa Brian Boucher.

Minnesota Wild - Chicago Blackhawks (Foto: Reuters)
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Boucher je za zmago Kojotov v Washingtonu s 3:0 ostal še četrtič zapored nepremagan. Doma je klonilo tudi vodilno moštvo lige Detroit, ki ga je prav tako s 3:0 ugnal Boston. Šok v domači dvorani so doživeli tudi hokejisti New Jerseyja, saj so bili z 2:4 nemočni proti zadnjeuvrščenemu moštvu na lestvici, Pittsburghu. Buffalo in Philadelphia sta si v dvorani Sabelj razdelila točki z izidom 1:1, enako velja za Anaheim in Los Angeles, ki sta pred navijači Mogočnih Račkov vsak dosegla po štiri zadetke. Edino domačo zmago večera je zabeležila Minnesota, ki je bila s 7:4 boljša od Chicaga.

Sedemindvajsetletnemu vratarju Phoenixa je s četrtim zaporednim stoodstotnim izkupičkom uspelo, kar se ni posrečilo nobenemu vratarju NHL v zadnjih 55 letih. Zadnji, ki je tako uspešno "zabetoniral" svoja vrata, je bil Bill Durnan med vratnicami montrealskih Kanadčanov leta 1949. "Pri tem so mi veliko pomagali soigralci, a potreboval sem tudi nekoliko sreče. Nekajkrat so mi na pomoč priskočile tudi vratnice. Upam, da bom zdržal tudi v petek," je povedal Boucher, ki bo v vratih spet stal že v petek v Minnesoti.

Za drugo blestečo vratarsko predstavo večera je poskrbel Martin Biron, ki je s 44 obrambami v vratih Buffala ključno pripomogel h končnemu 1:1 proti prvemu moštvu atlantske skupine, Philadelphii. Vodilno ekipo zahoda, Detroit, so presenetili bostonski Bruinsi, ki so Red Wingse "skalpirali" po treh zaporednih zmagah in 12 tekmah brez poraza v domači dvorani. Za Boston so zadeli Joe Thornton, Travis Green in Mike Knuble. Svoje gledalce so verjetno še bolj razočarali hokejisti New Jerseyja, ki so klonili proti Pittsburghu. Pingvini so zabeležili prvo zmago v gosteh po 14. novembru in prvo po štirih zaporednih porazih.

Izidi:

Buffalo Sabres - Philadelphia Flyers 1:1

Washington Capitals - Phoenix Coyotes 0:3

Detroit Red Wings - Boston Bruins 0:3

New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 2:4

Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 7:4

Anaheim Mighty Ducks - Los Angeles Kings 4:4