Šport

Ni mi žal, da sem zmerjal sodnika

Ljubljana, 15. 10. 2001 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nataša Briški
Komentarji
0

V 11-ih krogih nogometne lige Simobil je bilo na trenerski klopi zamenjanih že 8 trenerjev. Številka, ki sploh ne preseneča stratega Ere Šmartno, Bojana Prašnikarja.

Bojan Prašnikar
Bojan Prašnikar FOTO:

Kako komentirate vse te zamenjave?

Ponavljajo se zgodbe iz prejšnjih prvenstev. V vsakem primeru pa vidimo, da pri nas stroka ni na tistem položaju, ki bi bil nujen za razvoj nogometa. Tudi zato tako številne menjave.

Pa imate trenerji v Sloveniji kakšen svoj sindikat?

Trenerji oz. stroka smo v slovenskem nogometu res zapostavljeni. Nimamo sindikata, pač pa trenersko organizacijo, ki praktično nima nobenega vpliva več. Trenerji smo nekakšen pastorek v našem nogometu, čeprav bi se vsi morali zavedati, da ljudje hodijo na tekme gledat igralce, te igralce pa lahko ustvari stroka in le tako lahko pričakujemo napredek slovenskega nogometa.

Koliko klubov ste vi vodili v svoji karieri in kolikokrat ste bili zamenjani?

Vodil sem šest klubov, zamenjan pa sem bil v Olimpiji, Muri in nazadnje pred dobrim letom v Mariboru.

Po tekmi E. Šmartno: Primorje ste imeli veliko pripomb na sojenje. Vašo pritožbo so zavrnili, kaj se zdaj dogaja?

Bila je storjena evidentna sodniška napaka na tej tekmi. Obstaja sistem, da se to popravi. Po pričakovanju so našo pritožbo na prvi stopnji zavrnili. Zdaj je na drugi stopnji.

No, zaradi “jezikanja” ste bili kaznovani z 200.000 tolarji. Med drugim ste po tej tekmi izjavili: “Sodniki me že ne bodo kradli.”

Tega se vedno držim. Na tekmi obstajajo trije subjekti: igralci, trener in sodnik. Želim, da imajo vsi trije enakopraven položaj.

Vam je žal, da ste zmerjali sodnika?

Ne, ni mi žal. Sodnik ima pravico do napake, ni nezmotljiv. Torej mu lahko tudi sam rečem, da je napravil napako. Danes smo samo igralci, trenerji in klubi takoj na udaru, če napravimo napako. Čas je, da se stvari spremenijo.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni