Šport

Nina spet na stopničkah

Mugello, 15. 07. 2007 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na peti dirki sezone Ferrari Challenga za pokal Shell je Nina Jerančič spet stala na odru za zmagovalce.

Nina se je veselila tretjega in petega mesta.
Nina se je veselila tretjega in petega mesta. FOTO: Andrej Mavrič

Na peti dirki sezone v tekmovanju Ferrari Challenge za pokal Shell je Nina Jerančič spet stala na odru za zmagovalce. Izkupiček dirkaškega vikenda sta 3. in 5. mesto. V skupnem seštevku pa zdaj Hit Racing Team ponovno zaseda 3. mesto.

Mešani občutki po obeh kvalifikacijskih dirkah

Nekoliko težav so pri Hit Racing Teamu imeli v petek, ko je Nina na prostem treningu želela preveč in je med vožnjo skozi šikano poškodovala prednje desno kolo. Na prvih sobotnih kvalifikacijah je odpeljala le tri kroge in dosegla najboljši čas 2:01.692. To je zadostovalo za štart iz četrte vrste, in sicer s 7. mesta.

Ferrari Challenge
Ferrari Challenge FOTO: Roberto Viva

V drugih kvalifikacijah, ki so bile na sporedu v popoldanskih urah, je sonce že dodobra ogrelo ozračje, saj je bilo na štartu kar 32 stopinj Celzija, v kokpitu pa še veliko več. Nina je odpeljala le dva kvalifikacijska kroga in si s časom 2:05.370, privozila 15. čas kvalifikacij.

Zadovoljna sem s prvimi kvalifikacijami, čeprav bo na dirki pred mano štartal Vanni Campari, ki je moj neposredni tekmec za 3. mesto v skupnem seštevku. Rezultat drugih kvalifikacij pa je posledica ekipne odločitve, da bomo zaradi visokih temperatur in posledično velike obrabe gum te varčevali raje za nedeljsko dirko. Četudi bi odpeljala več krogov, mislim da ne bi bistveno izboljšala svojega časa. Včasih preprosto rečeno ne gre vse po načrtih,” je po sobotnih kvalifikacijah povedala Nina Jerančič.

Nina spet na stopničkah

Ferrari Challenge
Ferrari Challenge FOTO: Roberto Viva

Prvo dirko je Jerančičeva začela odločno in se takoj po štartu s 7. mesta prebila na 6. V drugem krogu dirke jo je prehitel Vincenzo Sauto in vse do 7. kroga je Nina vozila kot sedma. Takrat sta v medsebojnem boju za drugo mesto trčila dirkača Sandro Mucelli in Claudio Turrini in za Mucellija je to pomenilo konec dirke.

Odločilnega pomena na tej dirki so bili postanki v boksu. Najprej je po postanku najboljših (Camparija in Sauta) prišla na 2. mesto, po vrnitvi obeh dirkačev na stezo pa je padla nazaj na 4. mesto. V bokse je odšla z vodilnim Massazzo in obvezni postanek opravila zelo pozno, in sicer v 11 krogu. Na stezo se je vrnila kot druga, a je v naslednjih dveh krogih izgubila dve mesti. V 14. krogu je uspela prehiteti do takrat tretje uvrščenega Vannija Camparija in si tako priborila 3. mesto, ki ga je obdržala vse do cilja.

Pred drugo dirko je bila temperatura zraka že 34, 6 stopinj, temperatura asfalta pa kar 41,7 stopinj Celzija. Nina je štartala s 15. mesta in takoj pridobila dve mesti. Ko se je v 4. krogu na stezi najprej zavrtel dirkač ekipe Ineco MP racing, Vincenzo Sauto, in kasneje še Salvatore Insigne, je Jerančičeva pridobila še dve mesti. Na 11. mestu je vozila vse do 5. kroga, ko je prehitela dirkača Stefana Gaia in si privozila 10. mesto.

Ferrari Challenge
Ferrari Challenge FOTO: Andrej Mavrič

Tudi v naslednjih krogih Ljubljančanka ni odnehala. V 13. krogu je po obveznem postanku ugnala še Sandra Mucellija in si privozila 7. mesto. V predzadnjem krogu dirke (18. krog) je odstopil še vodilni Giorgio Massazza, Jerančičeva pa je v zadnjem krogu prehitela Claudija Turriniija in dirko končala na 5. mestu.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark dog
18. 07. 2007 22.02
ma dej kr neki nabijate, punca obvalada ni kej ... ste ji nevoščljivi ?
zapy3@yahoo.com
17. 07. 2007 00.09
me zanima kje je biu moj komentar žaljiv!!!! očitno so nekateri tule zaščiten k kočevski medvedi!!! dobite kej večjo plačo!!!!
zapy3@yahoo.com
16. 07. 2007 23.31
jrainer!!!! kapo dol!!jst sm istga mnenja k ti !! me pa čudi to, da te še niso zbrisal!!! tak dober da je še kdo na progi ostal ,če ne bi lohk še zmagala!!!!
vodka-don
16. 07. 2007 01.38
sej sam pogledas slike ..
jrainer@siol.net
15. 07. 2007 23.32
Ferrari Challeng je pokal za bogataše in njihove razvajene otroke. Nič posebno vrednega.