Nogomet

11 let po rekordnem prestopu: Ronaldova madridska zapuščina

Madrid, 26. 06. 2020 12.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

26. junija 2009 je Real Madrid naznanil, da se je z Manchester Unitedom dogovoril za prestop Cristiana Ronalda. Portugalec je galaktike stal tedaj rekordnih 94 milijonov evrov, zato skeptikov ob njegovi selitvi v Madrid ni bilo malo. Dobro desetletje kasneje je jasno, da je Florentino Perez z nakupom zadel v polno. Portugalčeva zapuščina na Santiago Bernabeuu je ogromna, morda celo nedosegljiva, kar nenazadnje potrjujejo tudi številke.

Cristiano Ronaldo na uradni predstavitvi v dresu Reala, ki se je je udeležilo 80 tisoč ljudi.
Cristiano Ronaldo na uradni predstavitvi v dresu Reala, ki se je je udeležilo 80 tisoč ljudi. FOTO: AP

Cristiano Ronaldo je v svoji prvi sezoni v Španiji, ko je zaradi legendarnega Raula nosil številko devet, v vseh tekmovanjih zabil 33 zadetkov. Izkupiček, pa čeprav se danes ne zdi nič posebnega, je bil več kot soliden. Upravičil je visoko odškodnino, utišal večino skeptikov, a na koncu ni doprinesel k ekipnemu uspehu galaktikov, ki so ostali brez lovorik. 

To se je spremenilo v naslednji sezoni. CR7 je s soigralci v zrak dvignil španski kraljevi pokal, ob tem pa sodeloval pri kar 69 zadetkih – 53 golov, 16 asistenc. In to na zgolj 54 tekmah. V sezoni 2010/2011 je Portugalec začel navado, ki je v Madridu ni več opustil. V eni sezoni se mu nikoli več ni pripetilo, da ne bi vsaj 40-krat meril v polno. 

Druga polovica leta 2011 in prva 2012 sta bili zanj še bolj produktivni. Podpisal se je pod neverjetnih 60 zadetkov in 15 asistenc, ob tem pa svoji ekipi pomagal k prvemu naslovu španskega prvaka po štirih letih. Kljub tako ekipnim kot individualnim uspehom pa je zlata žoga 2012 še četrtič zapored romala v roke Lionela Messija

Naslednji mejnik je za Portugalca prišel v naslednjem letu. Po odlični sezoni 12/13, v kateri je na 55 tekmah dosegel prav toliko zadetkov, je še drugič v karieri in prvič po letu 2008 dobil nagrado za najboljšega nogometaša sveta. Po izenačenem glasovanju, ko je za le tri oziroma štiri odstotke prehitel Messija in Francka Riberyja, je bilo število kritikov, ki so bili mnenja, da si Ronaldo zlate žoge ni zaslužil, večje kot kadarkoli prej. 

Na Madeiri rojeni nogometaš jih je tako moral v naslednji sezoni prepričati, da skupaj z Messijem res sodi na nogometni piedestal. In kako to storiti bolje kot z 51 zadetki, 14 asistencami in, kar je najbolj pomembno, tako dolgo želeno lovoriko v Ligi prvakov? Real in Florentino Perez sta končno dočakala "La Decimo". Na poti do nje je Ronaldo rekordnih 17-krat meril v polno. Nekaj mesecev kasneje, ko se je v Zürichu podeljevala zlata žoga, dvomov iz leta poprej ni bilo. Za Portugalca je glasovalo 37 odstotkov, 22 več kot za Messija in Manuela Neuerja

Cristiano Ronaldo z zlato žogo
Cristiano Ronaldo z zlato žogo FOTO: AP

Sledila je za Ronalda strelsko najboljša sezona kariere – med strelce se je vpisal kar 61-krat, ki pa mu zagotovo ni ostala v najboljšem spominu. Real se namreč ni uspel dokopati do odmevnejših lovorik. V prvenstvu je bila boljša Barcelona, v Ligi prvakov pa v polfinalu Juventus. Tedaj sta Ronaldo in posledično tudi Real zadnjič streljala s praznimi, vsaj kar se lovorik tiče. 

Zadnje tri sezone, ki jih je Ronaldo preživel na Bernabeuu, so minile v znamenju prevlade v Ligi prvakov. Najprej mestni tekmec Atletico, nato Juventus in zatem še Liverpool so padli v treh zaporednih finalih, ko se je sploh prvič v zgodovini tekmovanja pripetilo, da je pokal zaporedoma dvignila ista ekipa. Uspehi v najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu so botrovali k še dvema nagradama za najboljšega nogometaša na svetu, s čimer je bil Ronaldo ob odhodu iz Madrida na prvem mestu večne lestvice izenačen z Messijem. 

94 milijonov, sploh glede na današnje razmere, se za devet sezon, ki jih je Ronaldo preživel v španski prestolnici, zdi pravi drobiž. Predsednik kluba Perez je v Ronaldu našel nogometaša, ki ga je iskal, vse odkar so Bernabeua zapustili Zinedine Zidane, (brazilski, op. a.) Ronaldo in druščina. Uspelo mu je. Portugalec mu je prinesel štiri naslove v Ligi prvakov in postal pravi sinonim za dres s kraljevim krono. 

Skupno je CR7 v vseh tekmovanjih v dresu Reala dosegel 450 zadetkov, pri 119 pa je sodeloval kot podajalec. Oktobra 2015 je Raula prehitel na večni lestvici najboljših strelcev kluba. Od 450 jih je kar 311 dosegel v La Ligi, s čimer zaostaja zgolj za argentinskim čudežnim dečkom v vrstah Barcelone. Obenem je postal prvi nogometaš v zgodovini, ki je presegel magično mejo stotih zadetkov v Ligi prvakov, kjer je v kar sedmih zaporednih sezonah vsaj desetkrat meril v polno. 

Zaradi vsega naštetega je jasno, v kako velike čevlje bo stopil naslednji, za katerega se bo Perez odločil odšteti tolikšno odškodnino. Gareth Bale se denimo v tej vlogi nikakor ni znašel. Naslednji v čakalni vrsti je brazilski čudežni deček Vinicius Junior, a bo, preden dočakamo novega Ronalda, zagotovo preteklo še kar nekaj let. Morda celo desetletij. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (70)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alien8potnik
26. 06. 2020 19.00
+10
hvala, cr7, za večno vgraviran v naša srca. vso srečo še naprej. poklon, velikan.
igyyp
26. 06. 2020 18.05
+12
CR-je car v Realu je dal vse od sebe, prav tako še vedno v Juvetu igra, in še bo igral, prav tako pa Leo tako, da teh fenomenov, ko se poslovijo, bo malo dolgčas. Juveta on CR-ja trenutno ne spremljam, ampak Real, vseeno nam pa manjka. Isto kot bi Messi manjkal Barci. No Real se je pobral tudi brez njega. Perez pa trol k je dovolu odhod CR-ja, no imamo pa mlade, ki trenutno zelo dobro igrajo.
samomojemnenje
26. 06. 2020 18.13
-9
igyyp, vsekakor se strinjam. Bi pa pripomnil, da se Realu manj pozna odhod Ronalda, kot se bo Messi Barci. Kot sem spodaj napisal, mislim, da je Vinicius pravi naslednik Ronalda. Če se ti gleda Ronaldo, imaš danes ob 21:15 Juve-Lecce tekmo.
samomojemnenje
26. 06. 2020 18.15
-7
igyyp
26. 06. 2020 18.27
+5
Samomoje: res ne spremljam Juveta, in CR-ja tudi ne, to kar preberem pod članki, ni ga pri Realu, kot športnik je car, sam nimam nekega interesa, če pa se slučajno kakšna LP zgodi, Real vs Juve, pol bom pa težko gledal ;)
Trend01
26. 06. 2020 18.57
+6
Ronaldo ima 35 let. Kaj za vraga naj bi pri teh letih delal pri Realu? Njegova igra je (bila) eksplozivnost, hitri dribling in skok igra. Svoj čas tudi prosti streli. Od tega je ostalo, kaj? Če bi ostal v Realu, bi Vinícius lepo počival in Hazarda bi gledali nekje drugje. Celo drugače. Vprašanje koliko tekem bo Eden igral kot LW, ko pa se Vinícius tako močno, agresivno končno prebuja. In, še zraven, prej ali slej bi se moral CR posloviti. Si kdo predstavlja koliko bi dobili letos zanj? V tej finančni krizi? Morda 50M? Bi ga sploh lahko prodali, ko ima tako visoko plačo? Poglejte Balea. Vse se je dobro izšlo. Ne dobro, odlično. Fantje, klub je vedno na prvem mestu. Klub. Nikoli igralec. Morda le Ramos še nekaj let, ko je toliko med krizo natreniral. Če bo seveda takole nadaljeval.
Trend01
26. 06. 2020 18.59
+7
Ja, še to. Je pa s svojim pristopom in delovno vnemo pokazal fantom v Realu kako treba. Tako trenira Ramos, Fede, menda Vinícius, Asensio. Varane je neuničljiv. Tudi Carvajal. Ja, tudi to je dediščina Ronalda, ki še traja in traja.
igyyp
26. 06. 2020 19.05
+7
Trend01: Kar se let 35 tiče on je še vedno fit, in odigra 90 min brez problema, in po moje bi v RM še vedno zabijal, imaš pa prav na mladih svet stoji, me pa moti nekaj, da Real vedno oz. Da se drugače izrazim zavrže igralce, ki so največ pripomogli uspehom RM. Me strah, da bo Ramos isto skasiral, pa še kdo. Sicer samo misel.
samomojemnenje
26. 06. 2020 19.18
-1
igyyp, žal je v profesionalnem športu vedno manj sentimentalnosti. Po mojem, bi vsem tem velikanom klub moral prirediti poslovilno tekmo. Glede Ronalda, naj se navežem tudi na Trendov komentar. Napisal sem ti, da poglej tekmo Juveta ravno za to, da vidiš igro Ronalda. Jaz Juve pogledam, saj sem v Italiji vedno bil za Juve. Ronaldo je res natreniran in top, ampak ni več tiste silne eksplozivnosti, ki ga je krasila. Preigravati skuša, ampak tudi ena na ena mu uspe samo še žoga na desno in podaja ali strel. Ostalo pa mu je še postavljanje v pozicijo, da lahko ob dobri podaji doseže gol. Dve leti že ni dal gola izven 16 metrov. Tudi prosti streli gredo v zid ali preko gola. Je pa še vedno motivator in se vidi, da hoče, da želi igrati. Ampak mislim, da res več ne bi pasal v Realovo mladost. Podobno kot messi, ki je dve leti mlajši, pa tudi ni več to, kar je bil. Žal. Ampak kakor izgleda, se Realu ni treba bati za prihodnost, bolj me skrbi kaj bo Barca s povprečno starostjo 30 let.
Trend01
26. 06. 2020 19.31
-1
Ronaldo je izsiljeval s plačo. Zakaj za vraga boš podaljševal pogodbo s človekom pri 33-ih letih, ki zahteva cca. 37M neto plače? Oz. 75M bruto. Ostal bi v Realu, nogomet je finančno na najnižji točki, a fant bi dobival po 75M. Ali vidiš kaj se dogaja z Messijevo plačo? Kakšne probleme imajo? OK. Ta je itak nad oblaki. Pa Neymar. Vsi se po prstih tolčejo, ker so jim tako visoke plače dali. Celo Angleži so plače zadnja leta zmanjšali. Ja, le še United odstopa, a tudi oni počasi "šlihtajo" zadeve. Zakaj ima Barcelona finančne probleme (poleg dragih nakupov)? Zaradi previsokih plač. Saj poznaš pravilo. Max. 70% za plače od vseh prihodkov, mar ne? Če bi CR ostal v Realu, bi tudi ostali verjetno zahtevali nekoliko višje plače. Tako je zdaj vse poštimano. Ramos in Hazard. Bale še odstopa. Vemo zakaj. Je že prav tako, da je odšel. Jaz nimam nikoli nostalgije. Kar je bilo, je bilo. Danes je danes, in jutri je jutri. Sam se je tako odločil. Ostali pri "skromnih" 20M neto, in vsi bi ga danes hvalili.
Trend01
26. 06. 2020 19.33
-1
*Ostali bi pri "skromnih" 20M neto, in vsi bi ga danes hvalili.
igyyp
26. 06. 2020 19.34
+3
Samomoje: saj se strinjam z tabo in Trendom, tu sploh ni vprašanja, no mogoče pogledam Juve zvečer.
HalaCr77
26. 06. 2020 19.37
+5
Trend smo videli lani kako je brez njega,kot muhe brez glave,bi bilo pametneje žrtvovati,modrica,benza,bale,vasqueza,.....in ne kupovati,jovica,,,hazarda...kot prodati cr7ja
HalaCr77
26. 06. 2020 19.41
+5
trend nimaš prav,Perez mu je obljubljal zvišanje plač od prve lige prvakov,ima le dve novi pogodbi v 9 let igranja,zdaj pa plačuje hlodu joviču ki ne igra 11milijonov.tudi ko je imel probleme mu ni stal real ob strani,kot so barca messiju v istih težavah....tako da tle je veliko svega
Trend01
26. 06. 2020 19.49
-4
CR je izsiljeval. Modrić je dobil Zlato žogo (in zdaj zelo dobro igra). Benz bo vedno igral po Zizoujem. Bale noče stran. Lucas odhaja, a je prepoceni. Če že, potem omeni Jamesa, Isca, Marcela, morda Kroosa (a ga sam ne bi še prodal), Javi Sáncheza (no, ta letos gre - 3M), Borjo, Valleja, Ceballosa, Óscar Rodríguez, Soro. Pa še koga. Če se jim pa uspe Balea znebiti, jim je pa "skirca v med padla".
ehjaehja
26. 06. 2020 17.41
+9
no tu pa res ni nobenega dvoma serijsko zaporedni najboljši strelec lige prvakov kar je daleč najtežje tekmovanje in strokovnjaki so izračunali da je za vse 4 lige prvakov Real Madrida kar 67%prav on ključen.da ne govorimo o travmah katalonskih fenih ki še dan danes visijo pod članki od juventusa kot je že bilo povedano:)kapo dol večna legenda toda žal ga ni več Realova prihodnost pa je svetla še vedno in nasprotnim taborjem se že tresejo hlače kaj bo bilo ko Fede Hakimi Odegaard ter vinicus zrastejo psihično in duhovno in pridobijo več izkušenj. HALA MADRID!
samomojemnenje
26. 06. 2020 17.58
-7
Zapirač, pozabil si še napisati, da vedno začnejo provocirati iz nasprotnega tabora.
cripstoned
26. 06. 2020 18.21
+4
mi ne provociramo...mi samo komentiramo z dejstvi...v tem je razlika hejtermnenje...lep primer je bil lani..barca prvak vi pa zalite in posiljate real v 2.ligo ker ni nic osvojil...ampak ze leto kasneje je stvar povsem drugacna..real madrid na 1.mestu in oba elklasika izdominiral barcleono...na koncu sezone v kolikor bo real madrid prvak se navijaci reala (vsaj jaz) ne bom norceval iz barcelone zato ker ni fer...bom pa zbodel vas hejtere (''navijace'' barce) ki si to zasluzite...pravim navijacem barce pa zazelel sreco v naslednji sezoni...ko bos ugasnil se ostale 3 profile s katerimi upravljas in bos posten v prvi vrsti do samega sebe bo tudi iz moje strani normalno komentiranje...dokler pa boste tukaj samo da pljuvate po dalec najvecjem klubu v zgodovini nogomet boste pa redno delezni vsega kar vam pripada...
igyyp
26. 06. 2020 18.35
-3
Samomoje&zapiram&crips: še niste vojne zaključili? Pa samo kregate se in provocirate samo sebe. Kaj vam tega treba?
samomojemnenje
26. 06. 2020 18.56
-7
Cripsi...o ostalih profilih rajši ne bi debatiral s tabo. Sam veš zakaj. Če pa si toliko moža, pa povej, kje sem koga nazadnje provociral? Edina opazka je bila Zapiraču, ker moral v svojem postu spustiti provokacijo, ko se ni tukaj noben nič kregal oz. vsaj jaz ne.
alien8potnik
26. 06. 2020 18.57
+8
berem, da gre hakimi za 40 mio v inter. grozno. no, upam, da buy back clouse. bo vsaj igral v prvi postavi in pridobival kilometrino. hakimi, eden najboljših ta hip.
samomojemnenje
26. 06. 2020 19.00
-4
igyyp, normalno komuniciramo, pa ni hudič, da mora Zapirač v svojem postu spustiti malo provokacij o naših travmah in tresenju hlač. Mogoče tebi to ne deluje provokacija, ampak meni ja. In potem še Cripsi doda svoje. Pa kakšne travme nekaj? Saj ni nogomet prva stvar na svetu. In da bi zdaj moral travmirati, če bo Real prvak. Velikokrat je že bil, največkrat, pa kaj. Gremo naprej v novo sezono.
cripstoned
26. 06. 2020 19.15
+6
alien...hakimi ne bo prodan pod 60milionov eur ceprav sem proti prodaji.. real gre v nakup po mbappeja...pravtako bo real madrid po vsej verjetnosti prodal bejla, isca, vasqueza (na zalost), marcela, jamesa in mogoce celo benza...tukaj bo real madrid dobil veliko denarja in mbappe bo nas ostalim pa hvala in srecno naprej...bejl, isco, marcelo, benzema so osvojili vse kar so lahko z realom in prav je da dajo prednost mlajsim bolj zagnanim igralcem (mbappe, mendy, valverde itd.)
igyyp
26. 06. 2020 19.21
+1
Samomoje: Čisto enostavno vprašanje sem postavil, se ne morate zmenit? Kaj je tu težkega ?
samomojemnenje
26. 06. 2020 19.25
-5
Cripsi, sem zadnjič prebral, da naj bi Liverpool ponujal 240M+ Maneja za Mbappeja in da naj bi se Klopp dogovarjal z Mbappejem seniorjem in ga spraševal, kakšne želje ima sinko. In ker bo Vinicius eksplodiral, dvomim, da Real sploh potrebuje Mbappeja.
HalaCr77
26. 06. 2020 19.43
+2
Samo provociraš in to kako,še sam sem začel provocirati zaradi tebe in podobnih
cripstoned
26. 06. 2020 20.15
+1
hejter mnenje zdaj ko je real na 1.mestu si postal ponizen in glumis postenost...v kolikor bi vodila barca za par tock prednosti bi pa pokazal svoj pravi obraz...ampak dobro ti si vsaj tukaj in se se naprej blamiras medtem ko je tvoj kollerik zginil neznano kam...pa tudi darkohorsa, apodrgaja, lazosvobaja in ostalih hejterjev ni na spregled..
samomojemnenje
26. 06. 2020 21.13
-1
Cripsi,kdo je postal ponižen? Jaz vedno povem kaj mislim in bom to vedno povedal. Če boš lagal, ti bom stopil na prste kot vedno, kadar lažeš. Če boš provociral, ti bom vedno kontriral. Za druge ne vem, jaz sem tu in navijam za Barco in bom navijal, tudi če bo na sedmem mestu. V Angliji za Liverpool že od otroštva, V Nemčiji za BvB, v Italiji za Juve in bom kot vedno simpatiziral tudi Ajax, druge lige pa me toliko ne zanimajo, da bi jih redno spremljal.
alien8potnik
26. 06. 2020 15.34
+5
alien8potnik
26. 06. 2020 18.59
+6
dajte, navijači barse, a res ne zmorete izreči priznanja ronaldu? je tako težko? tule bv minuse talate. meni ni težko reči, da je messi legenda. dajmo, no. malo več medsebojne podpore :)
igyyp
26. 06. 2020 19.22
+4
Alien: tisti tapravi bodo, prav mi vsi Reala bomo,tudi ko bo Messi odšel bomo, bunksnli pa ne bodo.
cripstoned
26. 06. 2020 15.29
+6
hvala ronaldu za vsa ta epska leta... vse ostalo je zgodovina... igralci se menjajo klub ostaja... vaaamooos reeeaaal maaadrid...
Trend01
26. 06. 2020 15.22
+11
Ampak, so pa "lovske". Človek je odšel iz Reala v letu 2018. Točneje 10.7. V Real pa 1.7.2009. Danes smo 26.6.2020. Kje (zakaj) za vraga novinarji izvlečejo tako nepomembne stvari? CR igra za Juve 2 sezoni. Kaj je bilo pred 11-imi leti - je mimo. 11-a sezona! Če bi bila takšna analiza lani, bi še razumel. A po dveh letih, in "okroglih" 11-ih letih? P.s. - če že, naj analizirajo celotno kariero. P.p.s. - Bomo brali 12.8. kako je minilo 17 let, ko je podpisal za United?
samomojemnenje
26. 06. 2020 16.35
-3
Offtopic...Trend, si videl na Sky poročajo, da naj bi Hakimi odšel v Inter, da je že privolil v prestop in prestop naj bi veljal 40M. Hakimi naj bi si zaželel delati s Contejem.
Trend01
26. 06. 2020 16.59
+7
Nekaj sem. A ne verjamem, da bi ga Real prodal za "le" 40M. Tudi Marca to piše, in kot vir navaja Sky Italia. Menda je vse zmenjeno z Realom. A še enkrat - za "le" 40M? A to pomeni, da prihaja Lautaro? Menda (baje, pišejo španski mediji) se Real tudi zanj zanima. Sicer te poteze ne razumem. Hakimi ima pogodbo do 2022.
Trend01
26. 06. 2020 17.12
+6
Sem šel malo "moje" medije brati. Eni pravijo, da je zmenjeno z Realom, drugi, da je zmenjeno s Hakimijem. Tako, da...?
samomojemnenje
26. 06. 2020 18.02
-1
Trend, tudi meni se zdi čudno, da bi ga Real izpustil. Mogoče pa računajo na Lavtara. Kaj pa veš. Bomo videli, ko bo kaj uradno. Je pa čudno nekam letos, da se še ni začela saga o Neymarju. Lani ga je Barca pet mesecev vsaki drugi dan kupovala.
samomojemnenje
26. 06. 2020 18.08
+0
Trend...me pa malo skrbi za Zizuja, saj če pride še Hakimi nazaj, pa Kubo, pa Odegard, saj ne bo mogel spati, kako sestaviti ekipo. Toliko mladih perfektnih igralcev, da glava peče. Mislim pa, da je Vinicius pravi naslednik Ronalda. Imam občutek, da bo fant zdaj zdaj eksplodiral. Imam občutek, da bo še boljši od Mbappeja.
Trend01
26. 06. 2020 18.39
+3
Sam veš, da nisem bil nikoli prevelik podpornik nakupa Mbappéja. Kar je predrago - je predrago. Sploh v tej situaciji. Če menijo, da bo Vinícius pravi, potem bo Mbappé "odveč". Rodryga imeta na "lagarju" za posebne tekma, ali pa ga z "vinkotom" uigrati. Ali pač - po top RW. Ødegaard ima še dve tekmi "časa", da se dokaže. Prvo tekmo (Copa vs Real) se je izkazal. Zadnjič nič posebnega. Zdaj ima še 2. Če bo izkoristil - bo prišel. Sicer ga bo Real za drag denar prodal. Ne pozabi - kupili so ga za 3M. Torej v nulo dober nakup. Kubo? Vsaj še 2-3 leta ga ne bo v Realu. Je prehuda konkurenca. Edino, če bi trenerju toliko k srcu prirasel. Ja, Real ima trenutno nor podmladek. V glavnem kupljen, a bo dobro zaslužil. Ima pa menda najboljšo špansko generacijo ever do 14-15 let. Vsaj tako nekateri mediji. Ko pa Vinícius izboljša ozkoristek pred golom, bo pa vrag. Še enega top CF-ja, ki bo uigran z pobcem, in liga bo Realova naslednjih X let. Brez zamere. Puig še ni podaljšal. Fati še ni podaljšal... Mendy - Vinícius - CF. Le še Hazard mora v nulo "osvojiti" AM, in zadeva bo zakokrožena.
samomojemnenje
26. 06. 2020 19.07
+0
Trend, zakaj zamera? Tega se tudi sam zavedam in sem to že napisal. In se bojim, da bo res tako. In se tudi zna zgoditi, če bodo še naprej tako kadrovali v Barci, da jim kdo spelje Fatija in Puiga.
Trend01
26. 06. 2020 19.50
+2
Trend01
26. 06. 2020 19.54
+2
Aja, "...in liga bo Realova naslednjih X let. Brez zamere. Puig še ni podaljšal. Fati še ni podaljšal... " Škoda kluba. Ima preveliko, premočno zgodovino, da se takole iz njega norca delajo. Dobesedno. Smo pa tudi pristaši Real podobno za Florentina Péreza dolgo časa govorili. In se je spremenil. Še pravi čas. Zadnji čas. Barça ima, poleg trapastih nakupov, še smolo s korono. A res, kaj čakajo s Fatijem, Puigom? Bo Pérez poklical...
samomojemnenje
26. 06. 2020 20.44
+0
Trend, ja zgoraj si v postu napisal brez zamere, pa sem napisal, da nima za kaj biti zamere.
samomojemnenje
26. 06. 2020 14.59
+10
Odlična kariera je za njim, oz. še traja. Lahko smo veseli, da smo imeli to možnost, da smo spremljali dva velikana svetovnega nogometa, Ronalda in Messija. Sem se pa večkrat spraševal, kako bi izgledalo, če bi zaigrala skupaj v isti ekipi. In leta 2009 bi lahko prišlo do tega. Ronaldo je že podpisal predpogodbo za Real, Ferguson pa ga je nato ponudil Barci, vendar je imel Ronaldo v predpogodbi klavzulo, da če ne pride v Real, da mora plačati 30M penalov. In verjetno je potem to prevagalo in kot je sam rekal, da noče prelomiti obljube, ki jo je dal Realu. In prav je tako, saj sta kot rivala s tem spodbujala drug drugega po še boljših predstavah. In je tudi vprašanje, kako bi zdržala skupaj, saj sta oba velika ega.
DavorPraprotnik
26. 06. 2020 15.02
+2
samomojemnenje
26. 06. 2020 15.11
+0
Davor, bolj kot ne, pišem. In če ne poznaš dejstev, bolje, da ne pišeš. In če malo pogooglaš, boš našel vse.
Trend01
26. 06. 2020 15.11
+9
Miami Inter? Čisto za štos, da odigrata sezono, dve skupaj.
samomojemnenje
26. 06. 2020 15.13
+4
Trend, ja. To bi bilo super za konec kariere. Verjetno bi se zabavala, saj drugače med sabo normalno komunicirata.
DavorPraprotnik
26. 06. 2020 16.53
-3
Hahah mislim,da zelo zelo zelo dobro poznam dejstva veliko bolje kot ti in vem da govoriš neumnosti.
Roglič šampion
26. 06. 2020 17.39
-2
Davor jaz pa poznam dejstva se bolje kot ti in se strinjam s samomojemnenje:)
samomojemnenje
26. 06. 2020 17.54
+0
Davor...nima smisla, da se prerekava. To ni zrastlo v moji glavi, ampak je bilo objavljeno v raznih medijih. Če so mediji lagali, ok. Ampak konec koncev vse kar se dogaja, izvemo iz medijev. Če pa ti bolje poznaš od medijev, tudi ok. Če provociraš tudi ok. Sva zaključila.
igyyp
26. 06. 2020 18.00
+1
Davor: dejstva so velikokrat v glavi, in običajno vedno. Sam če je pa zrak v glavi, pomeni da je prazna. Veš o CR-ju in Leotu, kot jaz o marsevcih. Ne palamudi.
Mererrek
26. 06. 2020 14.27
-16
Pnaldk tv ne zdrzijo dneva brez njegove supr forme ..napiste se kaj o tozbi proti der Spieglu in 400 000 tisocakih. 24ur strokovnjaki koliko osvojenih svetovnih prvenstev ima vas ljubljenec????
DavorPraprotnik
26. 06. 2020 14.59
+9
Naglič
26. 06. 2020 15.01
+2
Mererrek
26. 06. 2020 15.25
-3
Ni moj ljubljenček na 24 ur nonstop to naprej mečejo igralcu Barcelone pri tem manekenu iz Reala 1x tega niso omenili . Pravični in pošteni so kot Šarec
HalaCr77
27. 06. 2020 09.27
+1
beauceron
26. 06. 2020 14.24
+12
Naštel bom dva primera zakaj smo nogometni navdušenci bili prikrajšani za dve tri leta odličnega nogometa v Španiji prva da so prodali Ronalda druga pa katastrofalno vodenje in kadrovanje v Barceloni. Res škoda da se vse gleda prek denarja ,dvoboji Messi Ronaldo so bili van zemeljski in dvomim da bomo se kdaj kaj takega videli.
User416781
26. 06. 2020 14.39
+16
...še Messi je priznal, da v ElClassico več ne gre tako motiviran, kot dokler je bil tam Ronaldo in da pogreša te dvoboje. Oba sta postala boljša tudi zaradi tega rivalstva.
jozefStefan
26. 06. 2020 14.11
+7
Verjetno fuzbaler, ki ima več privržencev kot si jih upa priznat.
+3
zidane je bil tehnicno veliko bolj podkovan..ronaldo je samo odlicen golgejter
pako-san
26. 06. 2020 15.50
+5
Zidan je bil tehnicno bolj podkovan tud od Messija...a kaj ima to zdaj veze s clankom.??
ZRCC
26. 06. 2020 13.41
+42
Nisem njegov fen, a kapa mu dol za vse doseženo v Realu. Spoštovanja je vredno tudi to, da je še vedno lačen golov in lovorik.
User416781
26. 06. 2020 14.40
+9
Se pridružujem temu mnenju. Raje imam Messija, vendar je dejstvo, da mu manjka Ronaldove želje po zmagah in borbenosti.
behindyou
26. 06. 2020 13.20
+36
Oh ki do ti cajti.... el klasiko... ronaldo...2 messi...2... a bomo to sploh še dozziveli? Greatest
HalaCr77
26. 06. 2020 13.16
+26
Največji vseh časov.živa legenda,škoda ker so ga prodali
Trend01
26. 06. 2020 13.10
+49
Hvala za vse kar je naredil za Real, in srečno v življenju!
forlan
26. 06. 2020 13.40
+5
Leopold
26. 06. 2020 13.57
+3
Trend01
26. 06. 2020 14.19
-1