Nogomet

18-letni Mainoo v izdihljajih tekme rešil zmago Uniteda

Wolverhampton, 01. 02. 2024 23.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ž.K., STA
Komentarji
0

Žoga je okrogla pravijo in točno to je tokrat dokazal mladi Kobbie Mainoo. Komaj 18-letni mladenič je v napetem sodnikovem podaljšku, v katerem so nogometaši Wolverhamptona že izenačili na 3:3, ohranil mirno kri in v 97. tekme s solo akcijo in zadetkom srečanje odločil v prid Manchester Uniteda. Slednji se je z zmago v 22. Premier lige krogu dvignil na sedmo mesto ligaške lestvice, kjer za vodilnim Liverpoolom še naprej zaostaja za 16 točk.

Rdeči vragi so v prvem polčasu prevladovali na Molineuxu, zabili pa dvakrat. V peti minuti je bil z roba kazenskega prostora natančen povratnik v ekipo Marcus Rashford. Ta je nedeljsko tekmo pokala FA izpustil zaradi disciplinskih razlogov oziroma ponočevanja sredi prejšnjega tedna.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Drugi zadetek je za moštvo iz Manchestra iz neposredne bližine dosegel Rasmus Hoejlund v 22. minuti. V druge delu je imel United še nekaj priložnosti, da bi povišal vodstvo, a jih po vrsti zapravljal. Kazen je sledila v 68. minuti, ko je enajstmetrovko uspešno izvedel Pablo Sarabia.

Kobbie Mainoo
Kobbie Mainoo FOTO: AP

Le sedem minut kasneje je vodstvo gostov s precej sreče povišal Scott McTominay, vseeno pa drame še ni bilo konec. Najprej je v 85. minuti po zmedi v kazenskem prostoru po udarcu s kota zadel Max Kilman, izenačil pa je Pedro Neto v peti minuti sodnikovega dodatka. Toda le dve minuti kasneje je po sijajni samostojni akciji zadel 18-letni Kobbie Mainoo in postavil končni izid 4:3.

Statistika tekme Wolverhampton Wanderers - Manchester United
Statistika tekme Wolverhampton Wanderers - Manchester United FOTO: Sofascore.com

Statistika tekme Wolverhampton Wanderers - Manchester United

Na drugi današnji tekmi sta se West Ham in Bournemouth razšla z neodločenim izidom 1:1. Za goste iz Bournemoutha je v tretji minuti zadel Dominic Solanke, v 61. minuti pa je z bele pike izenačil James Ward-Prowse.

V sredo je vodilni Liverpool s 4:1 ugnal Chelsea, Manchester City je bil s 3:1 boljši od Burnleyja, Arsenal pa je že v torek z 2:1 premagal Nottingham Forest.

Liverpool je po 22 odigranih tekmah pri 51 točkah, s tekmo manj sledi City, ki jih je zbral 46. Toliko jih ima tudi Arsenal, medtem ko na četrtem in petem mestu s po 43 točkami sledita Tottenham in Aston Villa.

Izidi 22. kroga angleške Premier lige:

- torek, 30. januar:

Nottingham Forest - Arsenal                    1:2 (0:0)

Fulham - Everton                        0:0

Luton Town - Brighton & Hove Albion                       4:0 (3:0)

Crystal Palace - Sheffield United       3:2 (2:2)

Aston Villa - Newcastle United                1:3 (0:2)

- sreda, 31. januar:

Manchester City - Burnley               3:1 (2:0)

Tottenham Hotspur - Brentford                   3:2 (0:1)

Liverpool - Chelsea                     4:1 (2:0)

- četrtek, 1. februar:

West Ham United - Bournemouth                  1:1 (0:1)

Wolverhampton Wanderers - Manchester United       3:4 (0:2)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.