Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Delitev točk v Kidričevem, Krčani s prvo točko v spomladanskem delu zadržali 'varno' osmo mesto

Kidričevo, 05. 03. 2017 17.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Aluminija in Krškega so si v 23. krogu Prve lige razdelili po točko, potem ko se je tekma v Kidričevem zaključila z izidom 1:1. Za Aluminij je to nadaljevanje dobrega niza treh tekem neporaženosti, Krčani pa so osvojili prvo točko v spomladanskem delu sezone PLTS.

Varovanci Tomaža Petroviča so zadržali osmo mesto, pred devetim Aluminijem pa so ohranili točko prednosti.
Varovanci Tomaža Petroviča so zadržali osmo mesto, pred devetim Aluminijem pa so ohranili točko prednosti. FOTO: Damjan Žibert

Kidričani so bili kljub rahli terenski premoči v prvem delu skoraj nenevarni, medtem ko so gosti stavili na protinapade, kjer je bil opazen predvsem novinec v ekipi, Ibrahim Arafat Mensah. Ganski napadalec je v 12. minuti zapravil prvo priložnost, ko po protinapadu ni izkoristil podaje Tončija Mujana, streljal je mimo gola. Zato pa ima Ganec veliko zaslug za vodstvo Krškega, saj si je v 19. minuti na desnem robu igrišča izboril prostor za močno in natančno podajo v sredino, kjer jo je dočakal Filip Dangubić. Ta ni okleval s strelom, po katerem je žoga končala v desnem spodnjem kotu domačega vratarja Luke Janžekoviča.

Domači so v prvih 45 minutah dvakrat zagrozili po kotu, v 43. minuti v gneči niso prišli do strela, v zadnji minuti pa so gosti po strelu Josipa Zebe žogo odbili z golove črte. Pred tem so edino omembe vredno akcijo izvedli še pred golom Krškega, ko je po levi strani prodiral Mateo Panadić, toda streljal visoko čez gol. Drugi del pa so začeli bolj obetavno, pritisk se jim je obrestoval v 57. minuti, ko je podajo Matica Vrbanca izkoristil Lovro Bizjak in s strelom z glavo izenačil.

Po golu se je igra razživela, toda v glavnem je potekala med obema kazenskima prostoroma. Nekaj priložnosti je vseeno bilo, predvsem v dolgem sodniškem podaljšku, ta je bil posledica poškodbe gostujočega igralca Marka Krajcerja, ki so ga odpeljali v bolnišnico. Za odtenek so bili konkretnejši domači, vendar Žiga Škoflek, Francesco Tahiraj in Nemanja Jakšič niso pred zanesljivim vratarjem Krškega Markom Zalokarjem našli poti do mreže. Na nasprotni strani je priložnost zamudil Nikola Gatarić.

Prva liga, 23. krog:
Aluminij - Krško 1:1 (0:1)
Bizjak 57.; Dangubić 19. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

buenos1
06. 03. 2017 19.45
:-) ... glih tolk, da ne bo brez komentarja na tem članku