Prva liga Telekom Slovenije

Stališče Maribora o Ibraimiju: 'Ostaja suspendiran, igralec se v nobenem trenutku ne sme postaviti nad klub'

Maribor, 12. 04. 2016 19.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š./J.K./STA
Komentarji
345

Državni prvak Maribor se je z uradnim sporočilom za javnost odzval na spor med športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem in Agimom Ibraimijem, ki v teh dneh odmeva v slovenski nogometni javnosti. Na torkovi seji upravnega odbora so odločili, da Makedonec ostaja suspendiran.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Zahović in Ibraimi v sporu
    02:11
    Iz SVETA: Zahović in Ibraimi v sporu
  • Iz 24UR ZVEČER: Preklinjanje nogometnih 'bogov'
    07:16
    Iz 24UR ZVEČER: Preklinjanje nogometnih 'bogov'
  • Iz 24UR ZVEČER: Zakaj je pomembna ničelna toleranca do rasizma?
    03:26
    Iz 24UR ZVEČER: Zakaj je pomembna ničelna toleranca do rasizma?
Agim Ibraimi
Agim Ibraimi FOTO: Damjan Žibert

Maribor se je v boju za naslov prvaka približal Olimpiji le na dve točki zaostanka, vseeno pa je v Ljudskem vrtu v središču pozornosti Agim Ibraimi, ki se je zapletel v spor s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem. Ibraimija ni bilo v postavi na sobotni tekmi, saj so ga suspendirali in poslali iz karantene. Makedonski reprezentant pa je v pogovoru za časnik Ekipa pojasnil, da je za to kriv Zahović.

"Prav je, da nas navijači kdaj obiščejo, in prav je, da nam tudi povedo nekaj krepkih, kadar si to zaslužimo. Kot rečeno, o navijačih vse najlepše, pri tem vztrajam. A če gredo stvari po kakem naključju predaleč, od športnega direktorja pričakujem, da nas bo zaščitil. Zame nasilje ne sme biti rešitev, pri nasilju se zame vse konča in Zahović bi se moral postaviti na tak način. To sem želel od njega in to sem mu lepo povedal," je povedal Ibraimi.

Dodal je še, kako se je odzval Zahović: "Zahović je izgubil živce, ker sem mu nasprotoval pred drugimi igralci, bil je oster in zelo žaljiv. Na nedopusten način je tudi omenjal mojo mamo, na kar sem še posebej občutljiv. A kljub temu sem bil pripravljen to požreti. Težko, ker je to v nasprotju z mojimi vrednotami, a bil sem pripravljen." Ibraimi je še povedal, da je Zahović "užalil mojo preteklost, ponovno je užalil mojo mamo, užalil pa je tudi moj narod in mojo vero. To pa so že stvari, prek katerih ne morem in prek katerih po mojem mnenju ne bi smel nikoli nihče." Kot kaže bo krajšo potegnil makedonski reprezentant albanskih korenin, ki je sedaj na stranskem tiru.

Ibraimi je na tekmah PLTS v letošnji sezoni na 27 obračunih zbral deset zadetkov in sedem podaj.
Ibraimi je na tekmah PLTS v letošnji sezoni na 27 obračunih zbral deset zadetkov in sedem podaj. FOTO: Aljoša Kravanja
V Mariboru so dejali, da bodo stvar reševali znotraj kluba, v torek pa postregli z obširnejšo izjavo za javnost. Klub je večji od vsakega nogometaša, edina pot naprej pa je še vedno tesno povezana s športnim direktorjem Zahovićem. Tako nekako bi lahko povzeli odločitev, ki jo je na torkovi seji upravnega odbora sprejel slovenski državni prvak NK Maribor, medtem ko v javnosti odmeva žaljivo izmenjavanje sporočil med Zahovićem in dolgoletnim vezistom kluba Ibraimijem. Makedonski reprezentant je zapustil zbor ekipe pred tekmo z Domžalami, nato pa v javnosti razkril svojo plat zgodbe, sodeč po kateri prihodnosti v taboru vijoličastih nima. Mariborčani so v torek odločili, da Makedonec ostaja suspendiran, svoje stališče pa so predstavili v obširni izjavi za javnost.

V njej piše: "V NK Maribor obžalujemo incident, ki se je zgodil v petek. Želja kluba je bila, da se vse zadeve rešujejo znotraj naših zidov, v krogu članov vijoličaste družine. Stališča so dobro znana, s takšnimi načeli delovanja smo v zadnjih letih skupaj prehodili celotno pot in v težkih okoliščinah ustvarili uspešen projekt. Žal pa je bilo v zadnjem primeru prekršeno načelo, da zadeve iz slačilnice niso tema za javnost, saj se je Agim Ibraimi odločil enostransko podati svojo plat zgodbe.

"Kot vedno in v vseh sferah življenja, zasebnih, poslovnih ter seveda tudi nogometnih, obstajata dve plati. Nič drugače ni tudi v tej zgodbi. V klubu smo se odločili, da ne bomo razkrivali podrobnosti, posegali po pranju umazanega perila v javnosti in smo tudi v izjavi o suspenzu igralca poudarili, da bomo zadeve reševali interno.


Zlatko Zahović je sodeč po objavljeni korespondenci grobo žalil albanskega Makedonca.
Zlatko Zahović je sodeč po objavljeni korespondenci grobo žalil albanskega Makedonca. FOTO: Damjan Žibert

"Edino vodilo v delovanju je klubski uspeh. V vodstvu NK Maribor smo bili seznanjeni s celotnim potekom dogajanja. Seveda nas ne veseli, da je prišlo do spora med igralcem in športnim direktorjem kluba. Ker pa je treba upoštevati tudi predzgodbo in nadaljevati z vizijo, da se igralec v nobenem trenutku ne sme postaviti nad klub in upoštevanju vseh drugih okoliščin, je naše stališče, ki smo ga izkazali že s podaljšanjem pogodbe z Zlatkom Zahovičem, jasno - športni del naj nadaljuje uspešno zgodbo in strne vrste v zaključku sezone, Agim Ibraimi pa ostaja v statusu suspendiranega nogometaša, ki do dokončnega sklepa ne trenira z ekipo ter ne sodi med kandidate za nastop na naslednjih tekmah.

"Ekipa je pokazala enotnost in neomajnost že z odzivom na sobotni tekmi proti Domžalam. Z zmago smo zmanjšali zaostanek za prvim mestom le še na dve točki. Vse aktivnosti kluba tako potekajo k uresničitvi skupnega cilja in naredili bomo vse, da ga tudi dosežemo."

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (345)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LepiBorut
13. 04. 2016 21.52
-1
Zanimivo je to, da igralci zmagujejo in jih obiščejo vijole oz. kot pravi ZZ pred dnevi "ulica". Vprašanje je kdo je naročil violam, da pridejo na trening? In kako lahko športni direktor zagovarja navijače, ki kloftajo njegove fante halo? ZZ je pripeljal 20/30 igralcev in polovica teh je pijancev, lenuhov......potem je to slabo delo ZZ, naj odstopi ali naj ne išče igralcev pri anonimnih alkoholičarih in igralnicah....
BOSON
13. 04. 2016 21.49
+1
Na bruhanje mi gre ob branju strokovnih vsebin tu spodaj. Za večino bi bilo bolje če bi se manj brigali za naš klub in bolj za svojega. Se vidi da so vam uspehi in lovorike daljna preteklost. Na način, da z igralci, ki ne dosegajo rezultatov, delaš 'v rokavicah', ne gre. Noben resn nogometni klub zadev ne rešuje javno in do Ibraimija jih tudi Maribor ni. Kdo je storil napako in največ škode klubu je jasno. Sam se je javil, da bi urejal stvari, za katere ni plačan, pol pa še v javnosti in z odvetnikom neke mišice kaže...ccc...ne glede na komunikacijo (pa vsi igralci in vsa nogometna javnost že dolgo vemo, da Zaho ni pedagog, ima pa druge nesporne kvalitete) nikoli ni bil, ni in nikoli ne bo večji od Zahovića. Mu je pa fejst zrasto ego odkar je tu
PredsednikPepe
14. 04. 2016 09.48
Zaho je domišljav zdrahar. Veliko je naredil dobrega za Maribor, ampak tudi veliko škode. NI primeren za takšpno funkcijo, kot jo ima.
xanalist
13. 04. 2016 14.54
+2
če je kdo ki se je vzdignil nad klub ,je to samo ZAHOVIČ...mislim da se bo to na daljši rok tudi poznalo pri delovanju kluba..ZAHOTU pa na jetrih(če so še )
masai mara
13. 04. 2016 12.08
+7
da Zdrahović vedno znova kaže svoj pravi obraz vaškega primitivca ni nič novega... da je zagovornik nasilja je tudi vsem znano.. ne vemo pa kako bi se počutil in kako bi odreagiral osebno če bi mu nekdo od navijačev pripeljal eno okrog ušes..najbrz bi vse reseval samo znotraj vijolične družine..
PredsednikPepe
14. 04. 2016 09.49
Plemenko Grega
13. 04. 2016 11.29
-6
To da so viole prisle na obisk je bilo edino pravilno, lahk bi se to zgodil ze prej, predolg so cakal. Tud drugje po svetu se to dogaja ko navijacem poci film in majo vsega dost, ko se ve da so igralci zmozni dost vec koker pokazejo. Kar se pa unih dveh tice pa je tko, oba sta kriva ni tu nedolznega. Koker sem zasledil komentar nizje dol, osebje kluba velikokrat poseze po pisanem besednjaku to je vedno blo in bo, ko sem kot mulo treniral fuzbal nas je tui trener zmerjal pa tud kaki focn je keda pa keda prletel ampak po tekmi,treningu je blo vse ok , kar je na igriscu ostane na igriscu. Mogoce smo sedaj prevec obcutljivi do nekaterih tem ampak taki besednjak se pri nas uporablja od negdaj, ne mi trdit da ga tud vi ne, sam tih bodte res ker se bi lagal samemu sebi ce bi rekl ne. Mogoc bi lahk zz mal drugac izbral besede ampak koker sem reko v ihti marskej prleti. Ibra pa bi tud bil lohk tih, pozrl kar je blo slusanga in bi blo vse ok. Sej po en stran si je sam kriv glede na to kok velik je pokazu zadnje tekme , ce ti ne gre ti ne gre in bod tih in se trud da prides nazaj v formo ne pa izgovore iskat. Krivda je obeh v to ni dvoma najvecja krivda pa je novinarska ko mesajo dxek tam ko ni treba in napihujejo zadeve. Kar se pa tice zz in katanca zadevce pa nima nobene povezave z tem sedaj in ne mixat jabke z hruskami.
masai mara
13. 04. 2016 12.05
+3
Plemenko Grega
13. 04. 2016 12.28
+0
ja ka je tle bolanga , da sem povedal resnico kaj se dogaja na terenu? tak je to, taki je fuzbal pa kokerkol se ubrneš, ka te misliš da je fuzbal sam tisto kar vidiš na tv? edino kar je bolano tuki iz vsega tega je to da se je začel MB delit zara nekih neumnosti
mastablasta
13. 04. 2016 10.22
+4
edino vodilo je rezultat? torej rasiem / nacionalizem v klubu je ok da je le rezultat dober?
rezerva
13. 04. 2016 10.01
+5
Nekdo v tej aferi smrdi po ribah in mesu , sto posto !
PredsednikPepe
14. 04. 2016 09.52
Nogometna zveza (Čeferin) je takoj sprožila preiskavo proti trenerju Olimpije, o Zahotu pa nič. Se vidi, da je Čeferin navaden paragrafar, bere in upošteva samo predpise, o etiki in morali pa ne razmišlja.
Lakiluk
13. 04. 2016 09.53
+10
Grobe žalitve ljudi Zahoviča so podobne izjavam Velikega osamosvojitelja. En pijan od alkohola, drugi od samega sebe.
apodgraj
13. 04. 2016 11.34
+8
Če ti slava stop v glavo , si preprčan , da lahko delaš vse, kar drugi ne morejo . Če pa je prisoten še alkohol, se pa zaupanje v svoje prepričanje samo stopnjuje in ekcesi so tu in potem je znan športni direktor kluba NK Maribor . Noben igralec ne more biti nad klubom ,edino g. Zahovič je lahko . .
ledr
13. 04. 2016 12.39
+0
Saj se ve, da mu je Mamič vzor... Pa Mourinho tudi... In tudi sam se skuša tako obnašat.
PredsednikPepe
14. 04. 2016 09.54
Napisal sem, da Čeferin upošteva samo paragrafe, ne pa ertike in morale, pa izgkleda, da je to moderator izbrisal. Namreč, Zveza je takoj sprožila preiskavo proti trenerju Olimpije, o Zahotu pa nič.
probeg
13. 04. 2016 09.21
+5
scernig
13. 04. 2016 09.04
+19
Mislim,da je zahovič del problema
290ktober
13. 04. 2016 10.13
+10
On je glavni problem vlogi direktorja ni dorasel saj sploh ne razume hirerarhije odločanja in ladja hitro tone! Takega prostaškega direktorja nebi poslušal niti eno uro!
Thejacker
13. 04. 2016 08.59
+1
Jaz bi ga z veseljem videl v Olimpiji, vendar dvomim, da bi lahko kdajkoli prišlo do tega scenarija.
modelx
13. 04. 2016 10.56
+0
hja, samo če bo srb trener, bo poslušal podobne zmerljivke.
dule100
13. 04. 2016 08.46
+4
Dober bo za Olimpijo !
290ktober
13. 04. 2016 10.14
-2
Aleš Bezjak 1
13. 04. 2016 08.38
+24
Vodstvo podpira pretepanje in alkoholno prestrašene osebe
290ktober
13. 04. 2016 09.41
+4
Explainator
13. 04. 2016 08.35
+17
Zdaj je tudi bolj jasno, kdo je bil v resnici težak v dvoboju katanec : zahovič.
devede
13. 04. 2016 08.43
+5
probeg
13. 04. 2016 09.20
+10
Explainator; to je blo jasno ze od prvega dne
290ktober
13. 04. 2016 10.15
-1
devede
13. 04. 2016 08.16
+20
Tezko,da srecas se bolj primitivnega Slovenca .... im povrh tega se neinteligentnega
rezerva
13. 04. 2016 10.02
+9
vozilo1234
13. 04. 2016 08.05
+23
Zahovič mora oditi
Maribor?anPikaSem
13. 04. 2016 09.06
-5
probeg
13. 04. 2016 09.21
+7
Zaho odidi takoj, da te ne bodo tako kot kanglerja!
Lakiluk
13. 04. 2016 10.26
+4
Kanglerja so itak njegovi huligani. Niso mogli več nekaznovano drvet po cestah MB.
kaj pa pol
12. 04. 2016 21.56
+43
postavo se je na stran igralcev in ostal sam.ćimprej naj zapusti ta klub in si najde novega pa tud će kr v makedoniji.zahović bo pa tk z novakovićem zjebo use gola pa tk nezna dat tk kot jih je ibraimi zadevo.
Simoni?
12. 04. 2016 21.51
-7
Zahović naj bi žalil Ibraimijevo vero!? A nista oba Muslimana?
Uporabnik215111
13. 04. 2016 09.22
+5
Zlatko musliman? Od kdaj? Prej pravoslavec...
modelx
13. 04. 2016 10.58
-1
verjetno je pravoverni musliman, ki se ga nadonfa.
legvan1
12. 04. 2016 20.45
+70
.......užalil je moj narod...... kdaj bo to kakšen slovenc rekel
zizic
13. 04. 2016 08.19
+1
halo model njemu je zlatko ime ne jure se prav je pluvu tuni po sebi kar pa seveda neopravičuje dejanja
devede
12. 04. 2016 20.43
+99
Ne daj se Agim !Pijanec bi se moral tebi opraviciti!