Prva liga Telekom Slovenije

Vetrih: Vzdušje v Domžalah je vrhunsko. Tudi zato, ker so pogoji za delo fantastični

Domžale, 30. 01. 2018 10.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prost vikend so domžalski nogometaši izkoristili predvsem za počitek, a se že vračajo v redni trenažni proces. Varovanci Simona Rožmana so v hrvaški Istri opravili odličen pripravljalni ciklus. V tem tednu bodo aktualni pokalni prvaki odigrali še dve prijateljski tekmi, prihodnji ponedeljek pa znova odhajajo v Umag.

Domžalčani so uspešno opravili prvi del priprav na nadaljevanje sezone. V Istro se še vrnejo.
Domžalčani so uspešno opravili prvi del priprav na nadaljevanje sezone. V Istro se še vrnejo. FOTO: Ervin Čurlič
"Mislim, da smo lahko s pripravami in z doseženim v Umagu zelo zadovoljni. Pogoji so bili idealni, tako da smo nemoteno izpolnili vse zadane naloge. Skušali smo se čim bolje fizično pripraviti, hkrati smo že začeli s piljenjem moštvene taktike in pristopa na tekmah. Priprave so bile koristne tudi zaradi druženja in krepitve našega vzdušje, ki je že sicer na izredno visokem nivoju," se je na opravljeno v prejšnjem tednu za uradno spletno stran kluba ozrl vezist Amedej Vetrih, eden izmed petindvajseterice domžalskih nogometašev, ki so potovali na priprave v Umag.
Domžalčane v tem tednu čakata dve prijateljski tekmi. V petek bodo predvidoma v Domžalah gostili tretjeligaša Šampion iz Celja, v soboto pa odhajajo na gostovanje k zagrebški Lokomotivi. 
V hrvaški Istri so Domžalčani opravili šest treningov in odigrali dve prijateljski srečanji, vseskozi pa so jih spremljali odlični pogoji za delo in bivanje. Ključen je bil predvsem prehod iz umetne na naravno travo, na kateri bodo rumeni odslej trenirali do začetka spomladanskega dela PLTS. "Prehod na naravno travo je bil zelo dobrodošel. Morda se je na prvih dveh treningih še čutila navajenost na umetno podlago, a smo se hitro znova privadili na odlično pripravljeno zelenico v Umagu. Tudi ob vrnitvi v Domžale bodo sedaj treningi potekali na naravni travi, kar je za nas vsekakor dobrodošla sprememba, Gibanje žoge je drugačno, tudi vpliv na mišice in telo ni zanemarljiv. Verjamem, da bomo imeli tudi v Domžalah in Lukovici odlične pogoje, za kar vselej poskrbi naša vzdrževalna služba," je za domžalsko spletno stran dejal 27-letni nogometaš.

Dario Čanadžija in Amedej Vetrih na derbiju ljubljanske kotline.
Dario Čanadžija in Amedej Vetrih na derbiju ljubljanske kotline. FOTO: Damjan Žibert

Slovenski reprezentant je v Umagu nastopil na obeh obračunih – na prvem je vknjižil šestdeset minut, na drugem pa trideset. Obe srečanji sta bili zelo koristni, predvsem tekma s slovaškim Ružomberokom je že lahko ponudila bolj jasno sliko o pripravljenosti moštva, poudarja Vetrih: "V petek smo prikazali zelo dobro predstavo. Do potankosti smo izpolnili trenerjeva navodila in uresničili vse naše cilje. Ružomberok je bil odličen nasprotnik. Igrajo čvrsto, agresivno in dinamično, kar smo nekako občutili predvsem na evropskih obračunih. Večji del srečanja smo bili precej nevarnejši tekmec, priigrali smo si veliko lepih priložnosti. Na koncu smo zadeli le enkrat, a je bilo to dovolj za zmago. Čeprav rezultati v tej fazi priprav še niso bili v ospredju, pa je vselej lepo biti zmagovalec."

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
30. 01. 2018 20.13
+2
Vsi se pred sezono oz. nadaljevanjem sezone hvalijo, po slabi sezoni pa se spet zlagano hvalijo, da bo zagotovo napredek v naslednji sezoni.