Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Aleksander Rajčević po prav posebnem mejniku v karieri: Dvakrat na eni tekmi še nisem zadel, upam na rekord Tavaresa

Maribor, 06. 11. 2017 17.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Aleksander Rajčević je ob kapetanu Marcosu Tavaresu zagotovo zaznamoval 15. krog v Prvi ligi Telekom Slovenije. Ne le, da z vse bolj zanesljivo igro v osrčju obrambe vijoličastih spominja na starega, dobrega 'Rajčeta' izpred nekaj sezon, ko sta ga na vrhuncu zaustavili hudi poškodbi kolena, temveč je z dvema doseženima zadetkoma na eni tekmi postavil prav poseben mejnik v svoji karieri.

Več videovsebin
 • Izjava Aleksandra Rajčevića po tekmi s Krškim
  00:54
  Izjava Aleksandra Rajčevića po tekmi s Krškim
 • Zadetek Aleksandra Rajčevića za vodstvo Maribora s 3:0
  01:09
  Zadetek Aleksandra Rajčevića za vodstvo Maribora s 3:0
 • Rajčević po strelu iz kota za 0:5
  01:01
  Rajčević po strelu iz kota za 0:5
 • Iz 24UR: Pred pretendentoma za naslov prvaka so peklenski trije tedni
  02:10
  Iz 24UR: Pred pretendentoma za naslov prvaka so peklenski trije tedni

Aleksander Rajčević je brez dvoma eden od največjih osmoljencev NK Maribor. V zadnjih treh sezonah je namreč pri najzvestejših privržencih vijoličastih priljubljeni 'Rajče' preživel pravo kalvarijo s poškodbami kolena, ki so ga doletele na vrhuncu njegovih predstav v dresu aktualnih državnih prvakov.

Ob izjemnem kapetanu Marcosu Tavresu je zadnji prvenstveni krog, natančneje zadnjo tekmo v Krškem, zaznamoval prav 29-letni Koprčan, ki mu je z dvema doseženima zadetkoma na eni tekmi uspel svojevrsten mejnik v karieri. "Res nisem vajen tega, ampak sem vseeno pripomogel delček k naši zmagi. Vesel sem svojega dosežka, najbolj pa je pomembno, da smo dobro delovali kot ekipa," je po visoki zmagi svojega moštva v mestu nuklearke in doseženima zadetkoma, ki sta bila plod odlične kolektivne izvedbe Mariborčanov za uradno klubsko spletno stran dejal Rajčević, in dodal: "To je zame prvič v karieri. Vesel sem in upam, da se bo še kdaj ponovilo." 

Aleksander Rajčević se je zelo razveselil prav posebnega mejnika v svoji karieri.
Aleksander Rajčević se je zelo razveselil prav posebnega mejnika v svoji karieri. FOTO: Damjan Žibert

Osrednjega branilca Maribora še posebej veseli odlična forma kapetana Tavaresa, ki kljub ne ravno rosnim triintridesetim letom za napadalca blesti kot že dolgo ne.
"Kapetan zabija, tega smo bolj vajeni kot pri meni. Verjamem, da mu bo že letos uspelo doseči in preseči rekord, da potem lahko mirno igra naprej. Mi pa mu bomo pri tem dosežku pomagali, kolikor je mogoče."

Tudi na derbiju na zmago

Pred prihajajočimi tremi derbiji z zeleno-belimi, ki zagotovo predstavljajo vrhunec letošnje nogometne jeseni v deželi na sončni strani Alp, Aleksander izpostavlja prav visoko učinkovitost na zadnji tekmi v Krškem. "Potrebovali smo prav takšno tekmo, v kateri bi dosegli veliko zadetkov. Ob tem smo dobro kombinirali in bili všečni v igri. Veliko pa je pomenilo tudi spoznanje, da smo ohranili visok ritem igre skozi vso tekmo. Dogovor iz slačilnice je bil, da se ne smemo ustaviti. In se tudi nismo. Ko smo naredili velik korak do zmage, smo želeli izboljšati še razliko v zadetkih ter uspeli tudi v tem namenu. Takšna zmaga ima večkratni pomen, saj moštvu vlije še dodatno samozavest. Potrebno bo nadaljevati v takšnem slogu, na prihajajočem derbiju bomo prav tako odločno krenili na zmago," je zaključil Rajčević.

 • image 4
 • image 5
 • image 6
 • image 1
 • image 2
 • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
07. 11. 2017 14.52
no, saj se je našlo okolje za maribor, kjer lahko pokažejo tudi kaj pozitivnega....ne pa liga prvakov, ki našim klubom lahko povzroča samo flustracije.....
degenos
06. 11. 2017 20.14
-5
Hehe. . ..... ko bi se tko bahal proti angležem...... .
šmajser1
06. 11. 2017 20.37
+4
MaunelNeuer
07. 11. 2017 12.56
+3
proti 50x vrednejšemu klubu ti pričakuješ da se bojo kosali? vi se še proti Fincem ne morete