Prva liga Telekom Slovenije

VIDEO: Zmaji se potijo pred očmi Biščana, mladinski pogon že kaže rezultate

Ljubljana, 12. 06. 2017 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zmaji se že potijo pod vodstvom novega trenerja Igorja Biščana. V pripravah na novo sezono so opravili že nekaj treningov in počasi spoznavajo način dela nove stroke. Vodja mladinskega pogona NK Olimpija Andrej Razdrh je medtem potegnil črto po prvem letu vodenja zeleno-belega podmladka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Andrej Razdrh je v preteklosti vodil tudi prvo moštvo Olimpije. Od lanske sezone skrbi za zeleno-beli podmladek.
Andrej Razdrh je v preteklosti vodil tudi prvo moštvo Olimpije. Od lanske sezone skrbi za zeleno-beli podmladek. FOTO: Damjan Žibert
"Naredili smo velik korak naprej. V organizaciji dela, disciplini, kulturi, kvaliteti treningov, izboljšali so se medsebojni odnosi in tudi rezultatsko smo boljši, kar me posebno veseli. Lahko strnem in rečem, da smo uresničili kratkoročne enoletne cilje. Temelji po namreč postavljeni, zdaj pa bo treba delati naprej za še bolj kvalitetno in zrelo Olimpijo v prihodnosti.  Ne gre pozabiti, mi v tem letu nismo pripeljali novih igralcev, rezultate smo izboljšali le s spremenjenim načinom dela," je za uradno spletno stran kluba povedal 41-letni Andrej Razdrh, ki je v preteklosti nekaj časa vodil tudi prvo moštvo Olimpije.
Za nogometaše Olimpije (letnik 2001 in mlajši) je konec Turnirja prijateljstva, ki je potekal v Bijeljini. Zmaji, ki jih je vodil Andrej Razdrh, so premagali Borac iz Banje Luke in Split, v zadnjem krogu, ki je odločal o potniku v polfinale, pa so morali priznati pomoč Crveni zvezdi, ki je na koncu tudi osvojila turnir.
In na kaj je najbolj ponosen v letu dni? "Dejstvo, da postaja mladinski pogon Olimpija zdravo okolje. Da so ljudje, tudi stroka po Sloveniji, prepoznali kvaliteto dela. Olimpija ni več zaspani velikan, ki vleče le na ime in tradicijo. Zunanja podoba je boljša, odnos in spoštovanje med trenerji, starši,… Letos se bomo gotovo tudi igralsko okrepili z najbolj talentiranimi slovenskimi igralci, ki so potencial kasneje za člansko ekipo. Naredili smo tudi bolj strogo in zdravo selekcijo znotraj že obstoječih selekcij. V Olimpiji ne more igrati vsak."

Mladi nogometaši Olimpije se bodo na Dunaju srečali z evropskimi velikani kot so Juventus, Chelsea, Atletico Madrid, Manchester United, Roma, Inter ...
Mladi nogometaši Olimpije se bodo na Dunaju srečali z evropskimi velikani kot so Juventus, Chelsea, Atletico Madrid, Manchester United, Roma, Inter ... FOTO: NK Olimpija Ljubljana
Gotovo so tudi minusi. Kaj bo potrebno popraviti, spremeniti?
Selekcija do 10 let je osvojila kvalifikacijski turnir v Mariboru, ki je najboljšim moštvom prinesel uvrstitev na Champions Trophy, največji turnir te selekcije v Evropi. Na Dunaju bo igralo 128 moštev iz cele Evrope, vključno z velikani kot so Juventus, Chelsea, Atletico Madrid, Manchester United, Roma, Inter. Varovanci Hajra Rizvića so v Mariboru s tekmeci opravili sorazmerno lahko, turnir so končali celo brez prejetega gola. "Igrati na tako velikem stadionu je bilo za fante nekaj posebnega, navdušujočega. Pokazali so svojo kakovost, ne samo na tem turnirju, ampak skozi celotno sezono," pravi Rizvić, ki ga veseli pridno in pošteno delo v mlajših selekcijah NK Olimpija.

"Ko sem začel z delom, smo se usedli in si obljubili, dali leto dni časa. Vsi skupaj. Večina trenerjev je namreč starih. In danes, po enem letu, je čas za zaključne analize in potrebno bo narediti kakšno spremembo. Nekateri so malo zaspali, sicer pa je večina trenerjev delala dobro, s koraki v pravo smer." Vrh piramide, torej mladinci in kadeti, so med prvimi tremi v Sloveniji, Olimpijina šola je tudi najboljša v Ljubljani. "Z novim vetrom, ki je zavel lani poleti, smo šli na višji nivo. Zdaj bo potrebno iti z isto vizijo naprej.  Skupno smo bili tretji, kar je lep uspeh. Sem bil pa osebno ves čas prisoten in vem, da imamo ogromno rezerve. Imamo veliko reprezentantov, prihodnost je svetla.  Vendarle pa ni časa za pretirano zadovoljstvo. V novo sezono bomo krenili z novimi trenerji. Trener mladincev Novica Nikčevič se je odločil za odhod zaradi svojih razlogov. Lahko povem, da sem bil z njim izjemno zadovoljen in mi je žal, da nas zapušča. Pri kadetih je zgodba drugačna. Tretje mesto je na papirju uresničitev ciljev, a od te selekcije sem pričakoval več.  Cenim delo Zorana Zeljkoviča in sem mu po letošnji sezoni ponudil mesto trenerja v drugi selekciji, ki je po mojem mnenju za njegov način dela bolj primerno, a je žal odklonil. Poiskati bom moral zamenjavi, ki  ustrezata Olimpiji, naši ter posledično tudi moji viziji dela," je bil za uradno spletno stran ljubljanskega kluba izčrpen Razdrh.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CURVANORD Zanetti
12. 06. 2017 16.04
Ljubjanaki gazda se nam ni zazelel srece v borbi za drugo mesto,a smo se Mariborcani res tako zamerili :-D
-MARIBOR-
12. 06. 2017 10.23
+3
So bile generacije, ki so tudi premagovale Crveno Zvezdo (lani in predlani) in od teh fantov je trenutno bore malo njih danes v članski ekipi tako da je lahko "vodja" mladinskega pogona prej v skrbeh kot pa zadovoljen. Ko bodo imeli enkrat svoje klubske prostore (mogoče bo kdaj) in svoje igrišče tako z umetno kakor tudi z naravno travo - takrat bo ta klub malenkost bolj urejen do takrat pa bo še dosti vode preteklo po Savi navzdol.
degenos
12. 06. 2017 10.45
-3
-MARIBOR-
12. 06. 2017 12.09
+0
Pa ravno v tem je stvar - da vidiš realno sliko Olimpije ni treba bit preveč pametn. A veš mogoče kam je šel Nikčevič in to po svoji volji???
degenos
12. 06. 2017 12.36
-3
pavi se zanimite za klub iz njive vaše ..!! tm je očitno vse na maksimumu ..hehehe
MaunelNeuer
12. 06. 2017 15.44
-4
a ti se zanimaš za svoj klub?bolj švoh sej si nonstop na članku od MB...najprej pometi svoj prag
buenos1
12. 06. 2017 19.51
nikčevič je imel 4jurje plače pri olimpiji. tako da kamorkol je šel,je šel na slabše. Seveda je to moje mnenje in njegova stvar
MaunelNeuer
13. 06. 2017 16.11
-1
nesre?ko
12. 06. 2017 10.18
-1
Spet bodo prvaki,preden se bo prvenstvo sploh začelo,potem bo Biščan dubu nogo itd,,,,,,,,,,,???????
macek_garfield
12. 06. 2017 09.29
-2
se je ze zacelo bombandiranje s strani tega portala o tem tretjerazrednem klubu pa to
Drag?e Dragorad
12. 06. 2017 09.35
-2
degenos
12. 06. 2017 10.46
-3
MaunelNeuer
12. 06. 2017 15.45
-3
User513426
12. 06. 2017 16.33
+1
če je sramota nimajo kaj več bombardirat. ljudsko njivo pa še vedno lahko ko je tako lepa hehe
buenos1
12. 06. 2017 19.53
-1
s tretjerazrednim klubom so nas bombardiral zadnje dva tedna, nazadnje s člankom, da so kupil bilonga...tako da muci, ne se sekirat preveč
MaunelNeuer
13. 06. 2017 16.13
+1
res je ne bodo vas bombardirali ko tak ne bote v Evropo prišli, LV je pa vlko lepši od nedokončane stožiške sramote