Nogomet

Leicester Liverpoolu prizadejal boleč poraz, Tottenham brez uspeha na južni obali

Southampton, 28. 12. 2021 17.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kljub številnim okužbam v prejšnjem tednu so jih med igralci in osebjem našteli kar 103, karavana Premier League teče dalje. Tottenham je v 20. krogu gostoval pri Southamptonu in zmogel le remi (1:1), čeprav je celoten drugi polčas igral z igralcem več. West Ham je premagal Watford (4:1), Crystal Palace pa Norwich (3:0). V večernem obračunu je Leicester, ki letos ni v pravi formi, na svojem igrišču presenetil Liverpool (1:0). Mohamed Salah je v 16. minuti zapravil enajstmetrovko.

Ademola Lookman je bil junak zmage Leicestra nad Liverpoolom.
Ademola Lookman je bil junak zmage Leicestra nad Liverpoolom. FOTO: AP

Liverpool bi lahko v derbiju kroga povedel že v 16. minuti, ko je imel Mohamed Salah na voljo najstrožjo kazen, a je namero prvega strelca Premier League v tej sezoni odlično prebral Kasper Schmeichel. Žoga se je sicer po njegovi obrambi odbila naravnost na glavo Egipčana, a jo je ta iz nekaj metrov poslal v prečko, po čemer je obramba domačih uspela razčistiti. 

Statistika tekme Leicester City - Liverpool
Statistika tekme Leicester City - Liverpool FOTO: Sofascore.com

Redsi so bili sicer večji del srečanja boljši tekmec, a niso našli poti za hrbet tokrat zelo razpoloženega Schmeichela. Na drugi strani pa so lisice pokazale nekaj učinkovitosti, ki jih je krasila zadnji dve sezoni, ko so za las ostali brez Lige prvakov. Tekla je 59. minuta, ko je James Maddison na levi strani odlično opazil vtekajočega Ademolo Lookamana, ta pa je v kazenskem prostoru Liverpoola vse storil sam in s pretkanim zaključkom poskrbel za edini zadetek na tekmi in veliko zmago lisic. 

Liverpool je po porazu ob istem številu odigranih tekem kar šest točk za vodilnim Manchester Cityjem, lisice pa so s tremi točkami skočile v zgornji del razpredelnice in so devete. 

Harry Kane je v 41. minuti izenačil z bele točke.
Harry Kane je v 41. minuti izenačil z bele točke. FOTO: AP
V torek bi morali biti odigrani tudi tekmi Arsenal – Wolverhampton in Leeds United – Aston Villa, a sta bili zaradi prevelikega števila okužb prestavljeni. 

Tottenham je na zadnjih petih tekmah v Premier League štirikrat zmagal in remiziral z Liverpoolom, tako da je bil na gostovanju pri Southamptonu v vlogi velikega favorita. A tokrat so se svetniki izkazali za zelo žilave nasprotnike. Povedli so v 25. minuti, ko je James Ward-Prowse po slabem posredovanju gostov prišel do strela s kakšnih 12 metrov in s pravo bombo poskrbel, da je bil Hugo Lloris brez moči. 

Za zadetek je bil zaslužen tudi Mohammed Salisu, ki je poslal dolgo podajo iz avta, tako da bi mu lahko pripisali tudi asistenco. Si pa je 22-letni Ganec kmalu zatem privoščil veliko neumnost, ko je v razmahu devetih minut prejel dva rumena kartona, tako da je moral Southampton zaključek prvega in celoten drugi polčas igrati v desetih. 

Harry Kane je kmalu zatem, v 41. minuti izenačil z bele točke, v drugem polčasu pa varovancem Antonia Conteja kljub pritisku ni uspelo priti do tako želenega zadetka za preobrat in ostalo je pri veliki točki domačih svetnikov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Premier League, 28. december, izidi: 

Crystal Palace – Norwich 3:0 (3:0)
Edouard 8. (11-m.), Mateta 38., Schlupp 42.

Southampton – Tottenham 1:1 (1:1)
Ward-Prowse 25.; Kane 41. (11-m.)
RK: Salisu 39. (Southampton)

Watford – West Ham United 1:4 (1:2)
Dennis 4.; Souček 27., Benrahma 29., Noble 58. (11-m.), Vlašić 90. 

Leicester City – Liverpool 1:0 (0:0)
Lokman 59. 
Salah (Liverpool) je v 16. minuti zgrešil najstrožjo kazen

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

alam12
29. 12. 2021 13.59
Kaj pa da je dosežen gol in, da je bil Kane v obsajdu, Pred uvedbo Vara to ne bi nihče signaliziral Lp
Debely
29. 12. 2021 13.16
+1
Zanimivo, da so vedno interesantni porazi Liverpoola, o uspehih je seveda brez veze pisariti.
alam12
29. 12. 2021 10.42
+2
Zelo dobra tekma. Motivacija igralcev Leicestra za zgled vsem. Liverpool premalo konkreten v zaključku.
Debely
29. 12. 2021 13.17
+3
Se popolnoma strinjam. Včeraj je bil Liverpool obupen, na nivoju Manurea.
FH540
29. 12. 2021 09.35
Lester en strel na gol 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
drimtim
29. 12. 2021 08.05
+2
Naslov prvaka oddan.