Nogomet

De Bruyne s štirimi goli sam 'pokopal' W'hampton

London, 11. 05. 2022 19.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
7

V 33. krogu Premier League je Manchester City na gostovanju pri Wolverhamptonu zabeležil visoko zmago (1:5). Izkazal se je nogometaš Cityja Kevin De Bruyne, ki je za meščane dosegel kar štiri gole. Velik korak k uvrstitvi v Ligo prvakov je naredil Chelsea z zmago v Leedsu (0:3).

Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne FOTO: AP

V angleški Premier league je med tednom na sporedu nekaj zaostalih tekem. V torek zvečer je Liverpool z 2:1 premagal Aston Villo, Manchester City pa je nato danes s 5:1 premagal Wolverhampton in ima znova tri točke prednosti pred redsi na vrhu lestvice. Do konca prvenstva sta na sporedu še dva kroga; pomerili se bodo še z West Hamom v gosteh in Aston Villo doma.

Nogometaši Manchester Cityja so tako še bližje ubranitvi naslova angleškega prvaka. Na tekmi zaostalega 33. prvenstvenega kroga so v gosteh premagali Wolverhampton. Ob tem pa so si spet popravili razliko med doseženimi in prejetimi goli, ki bi odločala, če bi imeli z Liverpoolčani enako število točk. Tudi pri tej ima City trenutno lepo prednost osmih golov.

Junak tekme je bil s štirimi zadetki Kevin de Bruyne. Belgijec je že do 24. minute dosegel tri gole – to je bil tretji najhitrejši "hat trick" v Premier League. Pri prvem je izkoristil lepo podajo Bernarda Silve v prazen prostor, pri drugem je žogo, ki se je odbila od vratarja, spravil v mrežo, nato pa je bil po samostojnem prodoru z levo nogo natančen še z močnim in natančnim strelom z dvajsetih metrov. Vmes je bil še delni krivec za gol Wolverhamptona, ki ga je dosegel njegov rojak Leander Dendoncker, saj se je prepočasi vračal v obrambo.

Wolverhampton – Man City
Wolverhampton – Man City FOTO: Sofascore.com

Neprepričljivo obrambo Wolverhamptona je premagal tudi v 60. minuti, pol ure pozneje pa stresel še vratnico, kar je prej uspelo tudi Philu Fodnu. Natančnejši pa je bil Raheem Sterling, ki je v 84. minuti izkoristil eno od svojih priložnosti in postavil končni izid.

Velik korak k uvrstitvi v Ligo prvakov, ki jo je z zadnjimi neprepričljivimi predstavami spravil v nevarnost, je storil Chelsea. V Leedsu je domačo ekipo, ki je zdaj še bližje izpadu, premagal s 3:0 in ima ob tekmi več štiri točke več od Arsenala in osem več od Tottenhama, njegova mestna tekmeca pa se bosta v četrtek pomerila na medsebojni tekmi.

Chelsea je v vodstvo že v četrti minuti popeljal Mason Mount, ki je po prodoru in podaji Reecea Jamesa lepo zadel levi zgornji kot domačih vrat. Gostitelji so v 24. minuti ostali še z igralcem manj, potem ko je Daniel James storil grob prekršek nad Mateom Kovačićem, ki je moral zaradi poškodbe tudi zapustiti igrišče. Številčno premoč sta v drugem polčasu z goloma izkoristila Christian Pulišić in Romelu Lukaku, ki je gol dosegel že v prvem delu, a mu ga je sodnik zaradi nedovoljenega položaja razveljavil.

Z istim izidom kot Chelsea je proti že zdavnaj odpisanemu Norwichu z dvema goloma Jamieja Vardyja in enim Jamesa Maddisona zmagal Leicester, Evertonu, ki se bori za obstanek, pa je pretrd oreh predstavljala obramba drugega že znanega potnika v nižjo ligo, Watforda. Tekma se je namreč končala brez golov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi:
– 21. krog:
Leicester – Norwich                3:0 (0:0)

– 30. krog:
Watford – Everton                  0:0

– 33. krog:
Leeds – Chelsea                    0:3 (0:1)
Wolverhampton – Manchester City 1:5 (1:3)
Dendoncker 11.; De Bruyne 7., 16., 24., 60., Sterling 84.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
12. 05. 2022 15.39
+7
De Bruyne je eden najboj podcenjenih asov okroglega usnja. Respect...
dark horse
12. 05. 2022 19.52
+1
Kateremu se zna narediti da ne bi nikoli osvojil kaj večjega na žalost
Ni nam vseeno
12. 05. 2022 12.36
+6
10 naslovov državnih prvakov in 14 let kot trener ?
drimtim
12. 05. 2022 12.20
+6
Avtocesta Citya do naslova.Pep je tata mata.
Iniesta
12. 05. 2022 13.34
-7
Drzi sa Premijer ligo. Lige šampijonov pa s Sitijen ne bo nikoli osvojil zaradi uroka Jaja Tureja …
drimtim
12. 05. 2022 12.20
+3
Avtocesta Citya do naslova.Pep je tata mata.
Ni nam vseeno
12. 05. 2022 11.57
+6
Zdaj so pa zelo blizu... +3 točke in +7 golov pred prvim zasledovalcem in zadnjima dvema tekmama