Nogomet

Abramovič bo poskrbel za Hiddinka

Moskva, 03. 12. 2008 17.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Roman Abramovič bo iz lastnega žepa za delo nizozemskega strokovnjaka na ruski klopi odštel pet milijonov dolarjev.

Roman Abramovič
Roman Abramovič FOTO: Reuters

Ruski bogataš in lastnik angleškega moštva Chelsea Roman Abramovič bo iz lastnega žepa odštel pet milijonov dolarjev za delo nizozemskega strokovnjaka na ruski klopi Guusa Hiddinka in njegove najtesnejše sodelavce.

Do 'kratkega stika' med Hiddinkom in rusko nogometno zvezo je prišlo, ker slednja v zadnjih treh mesecih ni poravnala denarnih obveznosti do nizozemskega trenerja in njegovih sodelavcev. V nogometnem zakulisju so takoj začele krožiti informacije, da bo Hiddink izkoristil 'spodrsljaj' svojih delodajalcev in prevzel mesto španskega Reala iz Madrida, ki je v zadnjem obdobju v hudi rezultatski krizi.

Zaplet je rešil ruski oligarh Abramovič, Hiddink pa bo lahko nemoteno nadaljeval svoje trenersko poslanstvo v Rusiji. Na letošnjem evropskem prvenstvu v Švici in Avstriji se je Rusija prebila do polfinala, nemalo zaslug za lep uspeh pa ima tudi Hiddink, čigar letna plača znaša 1,5 milijona dolarjev.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomislav Pu?nik
03. 12. 2008 20.53
steve333
03. 12. 2008 20.26
Pol pa sam nej še kdo reče, da Abramovič nima velik dnarja