Nogomet

Abramovič o Tottenhamu: Tam je huje kot v Sibiriji

London, 08. 01. 2019 13.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lastnik Chelseaja Roman Abramovič je priznal, da je pred prevzemom modrih imel možnost prevzeti kateregakoli od londonskih velikanov, tudi Arsenal in Tottenham. A slednjega ne bi vodil niti v sanjah, saj za tamkajšnji predel britanske prestolnice pravi, da je hujši od Sibirije.

Multimilijarder Roman Abramovič je pred slabimi 16 leti (2003) vstopil v angleško premier ligo s prevzemom Chelseaja, ki je v vseh teh letih pod 'patronatom' ruskega oligarha postal eno od najboljših evropskih moštev.

Med drugimi so modri osvojili tudi ligo prvakov in petkrat državno prvenstvo, za katerega mnogi menijo, da je najmočnejše ligaško tekmovanje na stari celini. Navkljub vsej slavi, ki jo je Abramovič požel po vseh rezultatskih podvigih zasedbe s Stamford Bridgea, pa v teh dneh na Otoku odmeva odlomek iz knjige 'The Club', katerega povzema tudi Daily Mail, v katerem je lastnik Chelseaja priznal, da je imel možnost kupiti tudi preostala dva londonska velikana - Arsenal in Tottenham.

Lastnik londonskega Chelseaja Roman Abramović se je grobo obregnil ob mestnega rivala Tottenham.
Lastnik londonskega Chelseaja Roman Abramović se je grobo obregnil ob mestnega rivala Tottenham. FOTO: AP

Huje kot v Sibiriji
"Leta 2003 sem se odločil resneje vstopiti na britanski trg. Na vsak način sem želel kupiti enega od angleških premierligašev, saj od nekdaj obožujem otoški nogomet in ves cirkus, ki vlada okrog tega. Razmišljal sem o nakupu Arsenala, a mi je švicarska banka UBS to odsvetovala. Nato se mi je ponudila možnost za odkup Tottenhama, toda resnici na ljubo, želje z moje strani preprosto ni bilo. Vam povem zakaj? Zato, ker je okolica White Hart Lanea, stadiona, kjer je nekoč domovala omenjena ekipa, podobna Sibiriji," je kot iz topa izstrelil Abramović.

Čeprav so se v zadnjem času začele pojavljati govorice o Rusovem izstopu iz angleškega nogometa, pa ta še vedno ostaja z 'vsem srcem' zasidran v modrem delu prestolnice.   

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

za bojši jutri
08. 01. 2019 14.53
+9
Le kaj je stem mislil? Mraz? Neokrnjena narava? Čisto okolje? Mir in tišina?
tedoVV2HCmedo
08. 01. 2019 16.01
-5
za bojši jutri
08. 01. 2019 16.03
+13
tedo tedo. A ti ne ločiš Sirije od Sibirije ?
ata_jez
08. 01. 2019 16.05
+11