Nogomet

AC Milan slavil v Torinu, zadetek Stojanovića

, 28. 05. 2023 22.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Slovenski nogometni reprezentant Petar Stojanović je Empoliju v predzadnjem, 37. krogu italijanskega prvenstva pomagal do točke na gostovanju pri Veroni. V igro je desni bočni branilec vstopil v 77. minuti, za izenačenje pa zadel v šesti minuti sodnikovega dodatka.

Empoli, pri katerem Lovra Štubljarja ni bilo v kadru, si je že pred časom zanesljivo zagotovil obstanek med italijansko elito in zaseda 14. mesto. Verona pa je na drugi strani še naprej v boju za status prvoligaša.

Statistika tekme: Juventus vs. AC Milan
Statistika tekme: Juventus vs. AC Milan FOTO: Sofascore.com

Trenutno ima 31 točk, tako kot Spezia Tia Cipota. Ta ob porazu proti Torinu (0:4) v soboto ni igral. Lecce si je po zmagi proti Monzi (1:0) že zagotovil obstanek. Na 16. mestu ima namreč krog pred koncem pet točk naskoka pred Verono in Spezio. Danes je sicer prvak Napoli v Bologni igral 2:2, potem ko je še v 54. minuti vodil z 2:0. Victor Osimhen je z golom napravil najbrž že odločilni korak k strelski kroni, saj ima na vrhu lestvice štiri zadetke prednosti pred Lautarom Martinezom (25:21).

Martinez je v soboto z Interjem premagal Atalanto s 3:2, Samir Handanović pa je za črno-modre obsedel na klopi. V soboto sta od Slovencev celo tekmo za Udinese odigrala Sandi Lovrić in Jaka Bijol. Prvi je podal pri prvem golu Videmčanov ob porazu z 2:3 proti Salernitani, za katero Domen Črnigoj ni igral. Že v petek Martina Turka ni bilo v kadru Sampdorie ob izenačenem izidu proti Sassuolu (2:2). Sampdoria bo prvenstvo končala na zadnjem mestu.

Danes sta bili še tekmi Lazio - Cremonese in Juventus - Milan. Milan si je po golu Olivierja Girouda (40.) z zmago 1:0 prihodnjo sezono zagotovil nastop v ligi prvakov, z desetimi točkami odbitka kaznovani Juventus pa se bo moral v zadnjem krogu zadovoljiti z bojem za evropsko ligo. Za zdaj je sedmi in se mu obeta nastopanje v konferenčni ligi.

Na lestvici ima pred zadnjim krogom Napoli 87 točk, Lazio, ki je danes ugnal odpisani Cremonese s 3:2, jih je zbral 71, Inter 69, Milan pa 67. Pred Juventusom, ki jih ima na računu 59, sta še Atalanta z 61 in Roma s 60 točkami.

Italijansko prvenstvo, 37. krog, izidi nedeljskih tekem:
Verona - Empoli                       1:1 (0:0)
(Petar Stojanović je igral od 77. minute in dosegel gol za Empoli; Lovra Štubljarja ni bilo v kadru Empolija).
Bologna - Napoli                      3:2 (0:1)
Monza - Lecce                         0:1 (0:0)
Lazio - Cremonese                     3:2 (2:0)
Juventus - AC Milan                      0:1 (0:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.