Nogomet

Ačimović: Komaj čakamo, da se prvenstvo začne

Ljubljana, 23. 03. 2021 18.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.G., STA
Komentarji
1

Mlado slovensko nogometno reprezentanco v sredo čaka premierni nastop na evropskem prvenstvu do 21 let, ki ga tokrat skupaj gostita Slovenija in Madžarska. Taboru so se v ponedeljek pridružili še zadnji člani, danes bodo skupaj opravili trening. Selektor Milenko Ačimović pa pravi, da ekipa že komaj čaka, da se vse skupaj začne.

Milenko Ačimović
Milenko Ačimović FOTO: Damjan Žibert

"Veliko je že bilo napisanega o tem prvenstvu. Pri nas je prisotna določena pozitivna nervoza, zato komaj čakamo, da se prvenstvo že enkrat začne," je na spletni novinarski konferenci dejal Ačimović. Kot je pojasnil, reprezentanco danes čaka še zadnji trening pred sredino uvodno tekmo skupine B v Mariboru proti aktualnim prvakom Špancem.

V ponedeljek so se reprezentanci pridružili še zadnji štirje člani – Adam Gnezda Čerin, Žan Medved, Dejan Petrovič in Žan Rogelj – tako da je 0zdaj zbrana vsa reprezentanca. "Zame je najpomembnejše to, da so vsi zdravi," je ob tem sporočil Ačimović.

Tudi igralci se veselijo izziva in začetka prvenstva na domačih tleh, je na novinarski konferenci povedal kapetan Timi Max Elšnik. "Res smo že malo nestrpni. Komaj čakamo, da se vse skupaj začne, da se lahko pokažemo v pravi luči," je dejal. Uvodna tekma proti aktualnim prvakom in tudi tokrat enim od najožjih favoritov za končno zmago slovenski ekipi ne predstavlja kakšnega posebnega dodatnega bremena, sta danes zagotovila tako Elšnik kot Ačimović.

"Zavedamo se njihove kakovosti, pogledali smo si nekaj posnetkov njihove igre. So dobro tehnično podkovani, želijo držati žogo, a niso nujno tako fizično čvrsti in nimajo tako radi duela kot recimo naši zadnji nasprotniki Nemci, proti katerim smo se dobro držali," je izpostavil kapetan reprezentance.

Slovenska vrsta želi tako nad Španci izvajati močan pritisk. A zato bosta potrebni predvsem kolektivna uigranost in disciplina, je izpostavil Ačimović. "Nikakor se tu ne bomo mogli zanašati na posameznike," je dodal.

Timi Max Elšnik
Timi Max Elšnik FOTO: Damjan Žibert

Elšnik je ob tem dodal, da so pretekla prvenstva pokazala, da je kolektivni duh izjemno pomemben faktor. Pogosto pride do presenečenj, tudi zato, ker moštva nimajo veliko časa za priprave. Večina igralcev v slovenski reprezentanci igra v domačem prvenstvu, zato se dobro poznajo, poleg tega pa se zavedajo, da je pred njimi izjemna priložnost igranja na tako pomembnem turnirju na domačih tleh, je izpostavil Elšnik.

Čeprav na stadionih ne bo gledalcev, Elšnik pravi, da je izraze podpore pred začetkom prvenstva čutiti z vseh koncev Slovenije. Na družbenih omrežjih se je v podporo danes oglasila tudi članska reprezentanca, ki se v tem času pripravlja na uvodne tekme kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Ta je na družbenih omrežjih zapisala, da je pred Slovenijo ključnih sedem dni, s čimer se je navezala na obdobje od 24. do 31. marca, ko bo potekal skupinski del Eura do 21 let. Tako Ačimović in Elšnik sta se članski izbrani vrsti zahvalila za gesto. "Oni so naši vzorniki in tudi vedo, kaj potrebuješ za uspeh," je o tem dejal Elšnik.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User905768
23. 03. 2021 19.59
-1
Realno bo slika drugačna in na koncu bo javnost razočarana....