Nogomet

Ačimović o bolečem porazu v Albaniji: Dominirali smo vseh 90 minut

Tirana, 12. 10. 2021 09.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mlada nogometna izbrana vrsta je po remiju z Anglijo gostovala še v Albaniji, a v Elbasanu v kvalifikacijski tekmi za preboj na EP ostala brez točk. Slovenske načrte sta pokvarila gola v uvodu drugega polčasa. Mlada reprezentanca Slovenije ima po štirih odigranih tekmah štiri točke, kar je za zdaj dovolj za četrto mesto. Slovenci bodo novembra dve tekmi gostili v Kopru: na Bonifiki se bodo najprej pomerili prav z Albanijo, zatem pa še s Češko.

Mlada slovenska reprezentanca je nazadnje prijetno presenetila in po preobratu v drugem polčasu v Celju igrala neodločeno 2:2 proti Angliji. V četrti tekmi kvalifikacij so bili slovenski tekmeci Albanci, ki so imeli pred začetkom dvoboja na lestvici dve točki naskoka, na koncu pa je Slovenija po slabem začetku drugega polčasa izgubila z 0:2. Selektor Slovencev Milenko Ačimović je po srečanju v izjavi za uradno spletno stran NZS priznal, da ekipi po takšnem porazu ni lahko: "Lahko rečem, da je za nami tekma, na kateri smo dominirali vseh 90 minut. Nismo izkoristili svojih priložnosti, imeli smo jih pet ali šest, pa še enajstmetrovko. Albanci so bili pri svojih situacijah bolj pri stvari, zadeli so iz dveh ustvarjenih priložnosti. Zagotovo nam je težko, za nami je zahtevna tekma, vendar nimam fantom česa očitati. Že novembra nas čakajo nove tekme in novi izzivi."

Mile Ačimović
Mile Ačimović FOTO: Luka Kotnik

"Mislim, da smo imeli vso tekmo popolno kontrolo. Imeli smo več posesti, ustvarili smo si več priložnosti, imeli smo veliko situacij, ko bi lahko dali gol. To nam žal ni uspelo. Morda nam je zmanjkal kanček športne sreče, ki smo jo imeli na tekmi proti Angliji. Albanci so zadeli iz dveh situacij, ki so ju imeli, tako so tudi dobili dvoboj. Žal nam je, vendar moramo gledati naprej. Že čez mesec dni imamo novi tekmi, na katerih bomo iskali nove točke, osvojiti moramo vseh šest," pa je po zadnjem sodniškem žvižgu dejal Tamar Svetlin, ki je bil med najbolj razigranimi Slovenci. 

Mlada reprezentanca Slovenije ima po štirih odigranih tekmah štiri točke, kar je za zdaj dovolj za četrto mesto. Slovenci bodo novembra dve tekmi gostili v Kopru: na Bonifiki se bodo najprej pomerili prav z Albanijo, zatem pa še s Češko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bezigrad2005
12. 10. 2021 15.39
+1
...dokler bo tko na NZS...Acimovc ki ni bil nikoli trener...pa Gliha...mislim da si polnejo zelenod raznih agentov...zato pa je SLO nogomet tak k je...vsako leto nizje
mufflon
12. 10. 2021 11.00
-1
Danes ni več ekip, ki bi jih že vnaprej nabil. Morda le še San Marino....
Vap0
12. 10. 2021 10.15
+4
Očitno, da že niso imeli popolne kontrole, če so 2 komada pod rep fasali...