Nogomet

Adebayorja kritike ne ganejo: Nisem Drogba ali Eto'o ‒ jaz ne darujem

Lome, 23. 04. 2020 15.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji napadalec Monaca, Arsenala, Manchester Cityja, Tottenhama in Real Madrida Emmanuel Adebayor se je po dolgem popotovanju iz Paragvaja nedavno vrnil v domači Togo, kjer pa ga kritike, da za rojake ne stori dovolj, ne ganejo. Zdaj je odkrito priznal, da ga ustanavljanje različnih fundacij v slogu legend afriškega nogometa Didierja Drogbaja in Samuela Eto'oja ne zanima.

Adebayor (na fotografiji) je v Premier League branil tudi barve dveh velikih londonskih tekmecev Arsenala in Tottenhama.
Adebayor (na fotografiji) je v Premier League branil tudi barve dveh velikih londonskih tekmecev Arsenala in Tottenhama. FOTO: AP

V karieri že večkrat kontroverzni napadalec Emmanuel Adebayor se je odzval na kritike, ki nekdanjega zvezdnika Monaca, Arsenala, Manchester Cityja, Tottenhama in Real Madrida obtožujejo, da v prestolnici Lome ne naredi dovolj z pomoč revnim rojakom v boju z novim koronavirusom. Adebayor, ki je v javnosti sicer že večkrat spregovoril o tem, da je imel velike težave v družini, ki da se je želela polastiti večjega dela zaslužka iz njegove kariere, je vse skupaj pozval, da naj ga ne primerjajo z legendama afriškega nogometa Didierjem Drogbajem in Samuelom Eto'ojem, ki sta se v domačih Slonokoščeni obali ter Kamerunu že večkrat izkazala.

"Primerjajo me z Drogbajem in Eto'ojem. A nisem niti eden niti drugi. Sem Emmanuel Sheyi Adebayor in vedno bom počel, kar si želim," pravi 36-letni Adebayor, ki se je v domovino vrnil iz Paragvaja, kjer brani barve tamkajšnje Olimpie. "Počnem, kar si želim, jem, kar si želim, to pa je najpomembnejša stvar. Seveda bodo vedno tisti, ki me bodo kritizirali, ker v Lomeju nisem ustanovil fundacije," je nadaljeval visokorasli napadalec.

"Za tiste, ki pravijo, da ne darujem, bom zelo jasen: ne darujem. To je zelo preprosto. Zdi se, kot da nekateri ljudje verjamejo v to, da sem v Lome prinesel koronavirus. To je zelo žalostno, a tako je. Takšna je naša država," je bil jasen Adebayor.

Živi svoje življenje in uživa
Drogba in Eto'o sta se v javnosti pred tedni tudi ostro odzvala na izjave francoskih profesorjev, ki sta se pred očmi javnosti strinjala, da bi bila Afrika primerna za testiranje novega cepiva. Adebayor ima v teh trenutkih očitno povsem drugačne težave.

"Le živim svoje življenje, uživam. Veliko ljudi prihaja na mojo stran in me sprašuje, zakaj nimam dobrodelne organizacije," je v pogovoru prek Facebooka še razkril Adebayor. "Za božjo voljo ... Zakaj me to sprašujete? Počnem tisto, kar mi govori srce, ne pa tisto, kar mi govorijo ljudje. To sovražim. Če imam v žepu deset tisočakov, potem pa pride nekdo na mojo stran in mi reče, da naj teh deset tisočakov porabim za točno določeno stvar. Karkoli imate v svojem žepu, to uporabite, kot si želite. Tako preprosto je to."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nikolajev
21. 10. 2020 09.30
Razmišlja pravilno.
jutr1b05ek
23. 04. 2020 18.59
-7
nekoč ga bo pohlep pokopal . prej ali slej se bo to zgodilo
fairplayy
23. 04. 2020 18.48
+10
On ni nor nor je tist ki ga gleda in mu nosi denar
magura
23. 04. 2020 18.37
+20
Nobeden mu nima pravice diktirati kaj naj počne s svojim denarjem - bi se pa mogoče spodobilo, da kaj naredi tudi za svoje rojake - po moje ni bil deležen nobene vspodbude niti denarja od svoje vlade pri grajenju kariere in jim to sedaj lepo servira v obraz !
ziggi1
23. 04. 2020 18.36
+6
pravilno. vi ovce se pa kr zgrazajte itak delate sam to k vm drugi recejo. sramota
VanHelssing
23. 04. 2020 18.01
-3
Pametn? Hitro se lahko vse obrne in bo mogoče potreboval pomoč...No, od kakšnih PlavihMotorol je ne bo dobil, velja pa tudi obratno...
PlavaMotorola
23. 04. 2020 17.42
+6
Richy1260
23. 04. 2020 17.24
+26
Jaz mu dam čisto prav,zaslužil je s svojimi nogami vsak svoj cent,tako da ni nobenemu dolžan polagat računov in noben nima pravice mu govorit kam naj da svoj denar,če daruje naj daruje,če pa ne pa pač ne....
VanHelssing
23. 04. 2020 17.59
-8
Še dosti mulcev je na svetu, ki imajo isto nadarjene noge, mogoče še bolj od njega, pa niso imeli te sreče in priložnosti, da bi z fuzbalom uspeli in obogateli kot on. Namesto, da bi bil hvaležen in vračal to, saj ima polno rit vsega, je pa rajši skopuh. Slejkoprej ga bo karma našla....
Roglič šampion
24. 04. 2020 16.57
Tudi od cristiana ronalda jih je veliko bolj nadarjenih. A naprimer on je treniral precej vec kot katerikoli drugi igralec, zato je tako uspesen. Talent ni vse