SP v nogometu 2022

Adidas za SP v Katarju pripravil 'najhitrejšo žogo v zgodovini'

Zürich, 30. 03. 2022 14.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
1

Nemški proizvajalec športne opreme Adidas je v sredo predstavil rihlo oziroma al rihlo, uradno žogo, ki jo bodo uporabljali na svetovnem prvenstvu v Katarju, je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) danes objavila na svoji spletni strani.

Al rihla bo najhitrejša žoga v zgodovini, trdijo pri Adidasu.
Al rihla bo najhitrejša žoga v zgodovini, trdijo pri Adidasu. FOTO: Twitter

To je že 14. zaporedna žoga, ki jo je Adidas izdelal za svetovno nogometno prvenstvo. Zasnovana je tako, da bo izpolnila tudi vedno nove in nove zahteve po hitrejši igri, saj bo, kot trdijo proizvajalci, najhitrejša žoga v zgodovini tega turnirja.

"To je neverjetna, trajnostna in kakovostna uradna žoga Adidasa, v kateri bodo uživali tako zvezdniki na vrhuncu kariere, ki bodo nastopali na največjem svetovnem odru v Katarju, kot tudi običajni igralci povsod drugod," je sporočil Jean-Francois Pathy, direktor marketinga pri Fifi.

"Al Rihlino potovanje okoli sveta bo neverjeten dosežek svetovnega prvenstva v nogometu, ljubiteljem nogometa in navijačem pa bo zagotovilo edinstveno priložnost, da se s še večjim navdušenjem vključijo v dogajanje pred začetkom turnirja," še dodajajo pri Fifi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trajnost je bila prva skrb in osnovno vodilo pri izdelavi žoge, prav tako je prva, ki je bila izdelana izključno s črnilom in lepilom na vodni osnovi. Rihla v arabščini pomeni potovanje oziroma tudi potovalni dnevnik, potopis. Gre za ime, ki je navdihnjeno s "kulturo, arhitekturo, kultnimi čolni in zastavo Katarja".

Na predstavitvi uradne žoge bodo prisotni nekdanji nogometni zvezdniki, kot sta Iker Casillas in Kaka, žoga pa bo nato potovala v deset mest po svetu, med drugim v Dubaj, Tokio, Ciudad de México in New York. Svetovno prvenstvo v Katarju bo potekalo od 21. novembra do 18. decembra.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tanek_led
30. 03. 2022 17.41
+3
A je ta žoga hitrejša od Turbo Rudi-ja?