Nogomet

Mane afriški nogometaš leta, Hakimi slavil med mladimi upi

Hurgada, 07. 01. 2020 20.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V egiptovskem turističnem resortu Hurgadi je potekala podelitev nagrad najboljšim po izboru Afriške nogometne zveze. Trofeja za najboljšega posameznika je romala v roke Liverpoolovega Sadia Maneja. Achrafu Hakimiju je pripadla nagrada za najboljšega mladega nogometaša, Riyad Mahrez pa je poskrbel za najlepši zadetek leta 2019.

Sadio Mane je bil najbolj učinkovit nogometaš Liverpoola v prejšnji sezoni.
Sadio Mane je bil najbolj učinkovit nogometaš Liverpoola v prejšnji sezoni. FOTO: AP

Sadio Mane kralj črne celine
Liverpoolovemu zvezdniku Sadiu Maneju je pripadla nagrada za najboljšega afriškega nogometaša leta 2019. Za 27-letnika je to prva tovrstna nagrada. V lanski sezoni je z Liverpoolom slavil v Ligi prvakov, obenem pa bil najboljši klubski strelec. Nato je s Senegalom na afriškem pokalu narodov prišel vse do finala, nedavno pa je z Redsi slavil še na svetovnem klubskem prvenstvu. Za njim sta se v glasovanju zvrstila Mohamed Salah in Riyad Mahrez.

Zadetek leta: Mahrezova mojstrovina s prostega strela 
Nagrada za zadetek leta je romala v roke Riyada Mahreza. Alžirec je v 95. minuti polfinala afriškega prvenstva imenitno izvedel prosti strel, ki je njegovi domovini prinesel zmago z 2:1 proti Nigeriji in posledični preboj v finale. Tam se Alžirci niso ustavili, po zadetku Baghdada Bounedjaha so bili boljši prav od Manejevega Senegala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
 

Realov mladenič najboljši mladi nogometaš 
Za najboljšega mladega afriškega nogometaša v letu 2019 je bil proglašen Realov Achraf Hakimi, ki sicer že drugo sezono kot posojen nogometaš nastopa za dortmundsko Borussio. 21-letni bočni branilec je v tej sezoni v vseh tekmovanjih prispeval že šest zadetkov in dodal prav toliko asistenc.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na podelitvi je Afriška nogometna zveza razglasila tudi idealno enajsterico. Sestavljajo jo: Andre Onana (Ajax), Achraf Hakimi (Borussia Dortmund), Kalidou Koulibaly (Napoli), Joel Matip (Liverpool), Serge Aurier (Tottenham), Riyad Mahrez (Manchester City), Idrissa Gueye (PSG), Hakim Ziyech (Ajax), Sadio Mane (Liverpool), Mohamed Salah (Liverpool), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg že omenjenih so bile podeljene še številne druge nagrade. Najboljši nogometaš, ki brani barve enega od afriških klubov je postal Youcef Belaili. Za trenerja leta je bil proglašen Djamel Belmadi, ki je z Alžirijo slavil na afriškem pokalu narodov. V ženski konkurenci sta ti dve lovoriki romali v roke Barcelonini Nigerijki Azizati Oshoali, ter Desireei Ellis, selektorici južnoafriške ženske reprzenetance. 

Alžirski reprezentanci je bil pričakovano podeljen naslov za najboljšo ekipo, med ženskami so jo osvojile Kamerunke. Za najboljšo nogometno zvezo je bila proglašena egiptovska, posebne nagrada za karierne dosežke pa je romala v roke nekdanjega vratarja Toga Kodjovija Obilale

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kojnusar
07. 01. 2020 21.50
+0
mladimi upu. ojoj... kaj pomeni upu? 🤔