Nogomet

Agent Davida Alabe namignil, da sta Real in Barca v prednosti

München, Barcelona, Madrid, 29. 03. 2021 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prestop oziroma selitev Davida Alabe iz vrst münchenskega Bayerna bo brez dvoma ena glavnih zgodb prihajajočega prestopnega roka. Jasno je, da 28-letni Dunajčan ne bo nadaljeval svoje športne poti na Bavarskem, snubcev pa mu ne manjka.

Alaba (na fotografiji) med povratnim obračunom osmine finala Lige prvakov z rimskim Laziem. Bayern brani naslov prvaka in ga v četrtfinalu čaka ponovitev lanskega finala proti Paris Saint-Germainu, ki naj bi prav tako imel svoje načrte v lovu na Avstrijca.
Alaba (na fotografiji) med povratnim obračunom osmine finala Lige prvakov z rimskim Laziem. Bayern brani naslov prvaka in ga v četrtfinalu čaka ponovitev lanskega finala proti Paris Saint-Germainu, ki naj bi prav tako imel svoje načrte v lovu na Avstrijca. FOTO: AP
Četrtfinalni boji v Ligi prvakov se začnejo v torek, 6. aprila, ko bomo na Kanalu A in VOYO prenašali spopad Real Madrida in Liverpoola (ob 20.30). Alabo in Bayern boste lahko spremljali dan kasneje, v sredo, 7. aprila, ko se bodo Bavarci v ponovitvi lanskega finala tokrat na prvi tekmi četrtfinala udarili s Paris Saint-Germainom. Zamujene tekme in vrhunce dneva si poglej na VOYO.

Kot se je na svoji spletni strani izrazil španski športni časnik AS, bo David Alaba "bombonček" nogometnega tržišča, na katerem zaželenega avstrijskega branilca povezujejo z Real Madridom, Barcelono, Paris Saint-Germainom in Chelseajem. Že nekaj časa je (uradno) jasno, da bo Alaba po 13 letih zapustil Bayern, kjer je svoje dolgoletne delodajalce ujezil z astronomskimi finančnimi zahtevami, za nameček pa bo rdeče zapustil brez odškodnine. 

"Zdi se, da so v prvi vrsti španske ekipe najnovejše informacije namreč kažejo v to smer," je zapisal AS, ki omenja poročanje nemškega magazina Kicker. Kot klub z največ možnostmi za to, da mu uspe podpisati pogodbo z Alabo, omenjajo madridski Real, a poudarjajo, da bo veliko vlogo odigral (tudi) nogometašev agent, vsemogočni Pini Zahavi.

"David mora izbrati zmagovalca te dirke," je Zahavi dejal za Kicker in jasno namignil, da sta v prednosti španska velikana. "A še vedno govorimo tudi z drugimi klubi. Nimamo roka," je dodal. Kdo ve, morda se bo Alaba brez razrešene klubske prihodnosti podal tudi na letošnje evropsko prvenstvo, na katerem bo z Avstrijo igral v skupni C, v kateri so še Nizozemska, Severna Makedonija in Ukrajina.

Varane razmišlja o odhodu, brez novic o novi pogodbi Ramosa
AS dodaja, da sta Chelsea in Paris Saint-Germain po tem, ko se je zdelo, da nimata nikakršnih možnosti, vendarle "ostala v boju". Ključno v bitki za podpis Alabe bo, meni AS, "čakanje". Real mora pred morebitnim prihodom Avstrijca razrešiti še kar nekaj odprtih vprašanj glede aktualnega kadra, saj kapetan Sergio Ramos in njegov partner v obrambi Raphaël Varane še nista podpisala novih pogodb. 

"Francoz, čigar pogodba se izteče leta 2022, razmišlja o koncu svoje etape v španski prestolnici in o novi avanturi. Vodstvo bo tako sprejemalo ponudbe v strahu, da bi ga prihodnje poletje izgubili zastonj. Medtem je Ramos že dejal, da 'bi mu bilo všeč', če bi se vse razrešilo, a čas za njegovo podaljšanje se izteka, že nekaj časa pa je vse skupaj povsem pri miru," je zapisal AS.

Alaba: Ne bom izgubil glave
V boj za Alabo je pred nekaj tedni vstopil tudi nov "igralec", še opozarja madridski dnevnik. Gre seveda za novega predsednika Barcelone, Joana Laporto, ki naj bi Avstrijca ob norveškemu napadalcu Erlingu Haalandu postavil na vrh svojega seznama želja. Kicker sicer trdi, da je Real še naprej glavni favorit, čeprav Zahavi v svojem slogu ničesar ne potrjuje niti ne zavrača.

"Še vedno se nisem odločil, kam bi šel. Madrid ali Barca? Moji agenti me obveščajo o vsem in ne bom izgubil glave v trenutku, ko se bo treba odločiti," je sredi februarja dejal Alaba, ko je postalo znano, da z Bayernom ne bo podpisal nove pogodbe. Tudi v svoji zadnji sezoni v bavarski metropoli je ključni člen šampionske ekipe trenerja Hans-Dieter Flicka, saj je odigral že 35 tekem (skupno več kot 3000 minut), njegova trenutna tržna vrednost pa je po ocenah specializiranega nemškega portala Transfermarkt okoli 55 milijonov evrov. Od Bayerna naj bi Alaba prek svojega agenta sicer zahteval najmanj 11 milijonov evrov letne plače, kar je znesek, ki ga bo njegov novi delodajalec verjetno moral (vsaj) izenačiti.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
30. 03. 2021 15.09
Alaba kar pojdi lepo v real...barca lahko najde tudi bolše varjante...
cripstoned
29. 03. 2021 21.20
+0
26504...prav je da si optimist...ampak nisi realen...pozabljas da barca z messijem ne more zmagati zidanovega reala brez ronalda....kaj bo sele ko pri barci ne bo messija....se antinogometni atletiko zmaguje barco z messijem na celu...barcelona ni premagala top ekipe ze od pamtiveka....prihodnost je povsem drugacna ...pa nisem omenil se financ ki pri barci mocno skripajo.....real pa po drugi strani v izgradnji novega stadiona in v lovu tako za halaandom in mbappejem ki sta izrazila zeljo za igranje pri realu....tudi alaba je blizje realu kot pa barci glede na to da se omenja da ima ze ustni dogovor z realom...placa pa 10mio.eur na sezono...nic novega od slepih ljudi...namesto da bi vas zadnjih 7let brez lige prvakov naucilo da barca z messijem ni vec med top 5 ekipami v evropi vi omenjate neke nove, svetle ere...s kom, od kod? ....realnost pa je povsem drugacna od vasega videnja ki je samo upanje in nic drugega...
Kollerik
30. 03. 2021 11.56
+2
Smo videli, kao so "zmagali" ja.... s podarjenim penalom nad Ramosom. Kot tudi podarjenim sodniškim naslovom v La Ligi prejšnje leto.
265004
29. 03. 2021 13.41
+2
iskreno povedano,dol mi visi a kdo pride od zvenečih okrepitev...Barca ima spet izvrstno ekipo mladih igralcev,ki bodo šolali preplačane zvezdnike Reala...Kot v preteklosti....Alaba bi bil sicer še najbolj dobrodošel,ker v obrambi manjka en vrhunski igralec...Če bodo v napadu Messi,Dembele in Fati bo to super...Mogoče se splača potrudit še za Halanda,ostalo pa ne potrebujemo....spet bodo petarde....Barcaaaaa!
Vladimir.Krutov
29. 03. 2021 14.50
-2
User513426
29. 03. 2021 16.16
-3
kakšno šolaqnje neki, če pa bo real kupil mbappeja, halanda, alabo neymarja, ... le kaj bo ostalo ostalim klubom za okrepitve če bo vse pokupil real.
Lucky
29. 03. 2021 16.31
+1
Imam mešane občutke. To da se odločaš med Barco ali Realom je slaba popotnica. Ali si za enega, ali za drugega. Po drugi strani pa tudi Umtiti in Lenglet nimata slabe plače. Če se ju znebijo bi verjetno zadostovalo za njegovo. Če res pride Garcia, Pique, Araujo in Alaba, sploh ne zgleda švoh. Ob veliki smoli s poškodbami pa še vedno lahko vskoči Mingueza.
Vladimir.Krutov
29. 03. 2021 18.05
-3
Mamba4Life
29. 03. 2021 13.32
+0
zbiraš lahku ti med PSGjem pa Chelsejem kdor ti bo več plačou, pr Realu pa pr Barci pa ne rabjo takih k so zarad plače zbrali klub, al si madridista al si pa barcelonar, tretje opcije ni...
Intihar
29. 03. 2021 11.48
+0
Cisti dunajčan
HALAcR7
29. 03. 2021 12.02
-5
Austrijanec,,kot so Oblak,Iličič,Handanovič,,slovenci
Kollerik
29. 03. 2021 12.16
+2
Od Halerja ati
29. 03. 2021 12.20
+3
poserjemsenavas
29. 03. 2021 13.23
-2