Nogomet

Agüero na pragu Barce: pristal na več kot 50 odstotkov nižjo plačo?

Barcelona, 20. 05. 2021 13.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Če ne bo presenečenj, bo Sergio Agüero v naslednji sezoni v dresu Barcelone združil moči z dolgoletnim reprezentančnim soigralcem in dobrim prijateljem Lionelom Messijem. Zvezdnika Manchester Cityja seveda čaka še morebitni nastop na finalni tekmi Lige prvakov v Portu, španski mediji pa so že postregli z nekaterimi konkretnimi številkami.

Agüero (na fotografiji) se je z zlatimi črkami večkrat vpisal v zgodovino Man. Cityja.
Agüero (na fotografiji) se je z zlatimi črkami večkrat vpisal v zgodovino Man. Cityja. FOTO: AP
Prenos sklepnega dejanja Lige prvakov v sezoni 2020/21 boste lahko spremljali 29. maja samo na POP TV in VOYO. Gosta studijskega dela bosta nekdanji slovenski nogometni reprezentant Miran Pavlin in selektor članske reprezentance Matjaž Kek.

Vodstvo Barcelone na čelu z novim predsednikom Joanom Laporto je v Sergiu Agüeru očitno našlo, kar je iskalo. Eden glavnih pogojev je (bil) seveda finančne narave, saj so se Katalonci po zaslugi slabega vodenja v zadnjih sezonah znašli v težki finančni situaciji, ki jo je "koronakriza" poglobila do nevarnih razsežnosti. Agüero, ki bi lahko služil za izboljšanje pogajalskega izhodišča pri prepričevanju kapetana Lionela Messija, bo na Camp Nou seveda prišel brez odškodnine, po poročanju televizije Cuatro pa je pristal tudi na občutno nižjo plačo v primerjavi s tisto, ki jo bo do izteka pogodbe prejemal pri angleških prvakih.

Na Camp Nouu naj bi zaslužil pet milijonov evrov na sezono, podpisal pa naj bi dveletno pogodbo. Za primerjavo: bočni branilec Sergino Dest, novinec v aktualni sezoni, naj bi zaslužil nekaj več kot šest milijonov. Agüeru naj bi zadnja podpisana pogodba s klubom iz Manchestra prinašala približno 12 milijonov evrov, torej gre v primerjavi s prihajajočo pogodbo z Barco za kar 58,3-odstotno znižanje.

Prihaja po najslabši sezoni
Madridski športni časnik AS na svoji spletni strani opozarja, da je za Agüerom vendarle zelo naporna in verjetno najtežja sezona v vrstah Cityja, ki ga bo seveda zapustil kot najboljši strelec v klubski zgodovini in kot ena največjih ikon navijačev. V minuli sezoni je odigral le 18 tekem (682 minut), saj je poleg okužbe z novim koronavirusom utrpel tudi težji poškodbi mišice in kolena. 

Dosegel je štiri gole in podelil še eno podajo ter po poročanju dnevnika AS "izgubil vlogo absolutnega zvezdnika, v kateri je užival od svojega prihoda". To je šele njegova prva sezona med profesionalci v evropskem nogometu, v kateri ni zbral niti tisoč minut na igrišču, in drugič, ko v vseh tekmovanjih ni dosegel vsaj desetih golov. To se mu je denimo pripetilo tudi v njegovi prvi sezoni pri Atletico Madridu, ko je v špansko prestolnico prestopil iz argentinskega Independienteja. 

Ob povratku v Španijo bo Agüero poskušal spet pridobiti "najboljše občutke ob boku svojega prijatelja Lea Messija", še dodaja AS. Messi, ki je z Agüerom davnega leta 2008 osvojil tudi naslov olimpijskega prvaka z reprezentanco Argentine, še vedno ni potrdil, če bo ob bližajočem izteku pogodbe podaljšal pogodbo s Katalonci, potem ko je bil minulo poletje že na pragu slovesa.

Koronavirus pasica nova

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TEDO84bv0MEDO
21. 05. 2021 09.34
-6
Messi bo sigurno odšel, razen, če mu bodo ponudili še višjo plačo.
Barni3
20. 05. 2021 17.07
+1
5 mio place za igralca k se se spravlja h sebi po poskodbi...lani je blo pa 20 mio za halanda prewec...to je smesno
samomojemnenje
21. 05. 2021 09.07
-2
Bartomeu je strokovno odločil, da Haaland ni potencial in da bo več pridobil z Braithwaitom.
Orry
20. 05. 2021 14.11
+5
Samo 5 milijonov! Ta svet je nor!
TEDO84bv0MEDO
21. 05. 2021 09.42
+1
Pri nogometnih plačah je velikanska inflacija. Čez deset let bo največji zvezdnik dobil 200 milijonov na leto. Jaz kot šef Uefe bi naredil plačilne razrede za nogometaše. Za vse nogometaše bi se shranjevalo število golov, podaj, hitrost teka, skokov, pokrivanje prostora, prestreženih žog... na tekmo in se s tem dalo nogometaša v pravi plačilni razred. Ampak ker je nogomet bolj korupcija kot šport, seveda od tega ne bo nič.
265004
21. 05. 2021 13.16
+1
T3D0 res pametno razmišljaš...si verjetno fen Ronalda.....ti želiš da vsak igra za svojo statistiko?