Nogomet

Ajax nekaj dni po spodbudnih novicah prekinil pogodbo z Nourijem

Amsterdam, 31. 03. 2020 13.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nizozemski nogometni velikan Ajax je prekinil pogodbo z Abdelhakom Nourijem, ki je po zastoju srca na pripravljalni tekmi leta 2017 zaradi trajnih možganskih poškodb še vedno v domači oskrbi.

Nouri (na fotografiji desno) ob dobremu prijatelju Frenkieju de Jongu na letališču v Stockholmu leta 2017.
Nouri (na fotografiji desno) ob dobremu prijatelju Frenkieju de Jongu na letališču v Stockholmu leta 2017. FOTO: AP

Po poročanju dnevnika De Telegraaf je Ajax ves ta čas zdaj 22-letnemu Abdelhaku Nouriju nakazoval plačo, zdaj pa je formalno prekinil pogodbo, ki bi se 1. julija samodejno obnovila. Klub, ki je priznal, da ni bilo dobro poskrbljeno za takojšnjo medicinsko pomoč igralcu, zaradi prepozne uporabe defibrilatorja so pri Ajaxu odslovili klubskega zdravnika Dona de Winterja, bo skušal z družino nogometaša poiskati rešitev za prihodnost.

Po poročanju De Telegraafa je Nouri po dolgem bivanju v bolnišnici zdaj v domači oskrbi, a je še vedno popolnoma odvisen od družine. Obetavni Nouri se je sicer pred tremi leti zaradi težav z aritmijo zgrudil med prijateljsko tekmo v Zillertalu proti Werderju iz Bremna.

Primer še vedno na sodišču
Pred nekaj dnevi so po nizozemskih in svetovnih medijih sicer zakrožile pozitivne novice o Nourijevem napredku, saj naj bi se z družino in prijatelji že sporazumeval z očmi ter v njihovi družbi gledal nogometne tekme. Družina mladega nogometaša je z Ajaxom še vedno v sodnem sporu zaradi omenjenih napak pri oživljanju, ki jih je leta 2018 priznal tudi generalni direktor in legendarni vratar nizozemskega velikana Edwin van der Sar.

"Priznamo naš del odgovornosti za posledice vsega tega," je takrat dejal Van der Sar. Nouri, ki se je v Amsterdamu rodil staršema iz Maroka, je za Ajax v debitantski sezoni 2016/17 zbral 15 nastopov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

farobasso
31. 03. 2020 14.40
-4
Sem mislil da je Ajax čistilo za kamen ki se v sekretu nabere.
samomojemnenje
31. 03. 2020 17.08
+5
Pri enih se nabere v sekretu, pri tebi pa očitno v glavi...