Nogomet

Ajax z visoko zmago do novega naslova prvaka v Eredivisie

Amsterdam, 02. 05. 2021 17.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Ajaxa so v 31. krogu nizozemske lige Eredivisie z visokih 4:0 premagali zasedbo Emmena in se tako predčasno razveselili novega, še 35. naslova nizozemskih prvakov. Prvi zasledovalec PSV je le remiziral s Heerenveenom (2:2), za prvaki pa nogometaši iz Eindhovna tri kroge do konca zaostajajo za velikih 14 točk.

Na Nizozemskem sicer še vedno veljajo omejitve zbiranja ljudi in prepoved obiskovanja športnih prireditev, a to ni ustavilo (na tisoče) vročekrvnih navijačev, ki so pred stadionom in v mestu proslavili osvojeni naslov.

Ajax je z novo lepo in učinkovito predstavo vpisal še 25. zmago sezone v domači Eredivisie (nogometaši iz Amsterdama ostajajo pri vsega dveh porazih), za slednjo pa so tokrat z goli poskrbeli 19-letni Jurrien Timber, napadalec Sebastien Haller,  vsega 18-letni Devyne Rensch in izkušeni Davy Klaassen.

Kapetan ekipe Dušan Tadić pozira s pokalom, v ozadju je navdušen trener Eric ten Hag.
Kapetan ekipe Dušan Tadić pozira s pokalom, v ozadju je navdušen trener Eric ten Hag. FOTO: AP

Ajax je tako osvojil še 35. lovoriko v zgodovini nizozemskega prvenstva, lani prvaka zaradi pandemije novega koronavirusa na Nizozemskem ni bilo, saj je bila sezona predčasno zaključena. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slabše kot v domačem prvenstvu je v aktualni sezoni Ajaxu šlo v evropskih pokalih. Najprej je četa Erica ten Haga izpadla iz skupinskega dela Lige prvakov (bila je v zahtevni skupini z Liverpoolom, Atalanto in Midtjyllandom), nato pa se je uspela prebiti v izločilne boje Lige Evropa, kjer je izpadla v četrtfinalu po tesnem boju z italijanskim predstavnikom AS Romo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.