Nogomet

Aktualni prvak Napoli poražen doma proti Laziu

Neapelj, 03. 09. 2023 00.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Nogometaši Udineseja so v 3. krogu italijanske lige gostili Frosinone in se z njim razšli brez zadetkov. Bologna je na drugi tekmi premagala Cagliari z 2:1, v večernem obračunu pa je aktualni prvak Napoli moral priznati premoč Laziu.

Statistika tekme Napoli vs. Lazio
Statistika tekme Napoli vs. Lazio FOTO: Sofascore.com

Frosinone, ki je v zadnjem času ekipo okrepil s tremi Juventusovimi mladci Matisasom Soulejem, Kaiom Jorgejem in Enzom Barrencheo, je v prvem polčasu ostal brez najstrožje kazni po posredovanju Vara, podobno se je v uvodu drugega dela pripetilo Videmčanom.

Ti so se v 50. minuti že veselili gola oziroma avtogola Simoneja Romagnolija, vendar je pregled pokazal, da je bila žoga pred tem že zunaj igrišča. Kljub priložnostim na obeh straneh se do konca izid ni več spremenil.

Pri domačih sta Jaka Bijol in Sandi Lovrić odigrala celo tekmo, David Pejičić pa je obsedel na klopi za rezervne igralce. Pri Frosinoneju v kadru ni bilo Matjaža Kamenšek-Pahića.

V Bologni so gosti povedli sredi prvega polčasa, domači so izenačili v 59. minuti z golom Joshue Zirkzeeja, Giovanni Fabbian pa je zmagoviti gol dosegel v 89. minuti. Ricardo Orsolini je pred tem zapravil še enajstmetrovko za domače.

Atalanta je zvečer s 3:0 premagala Monzo, pri čemer je Gianluca Scamacca dosegel dva gola, branilec naslova Napoli pa je izgubil proti Laziu z 1:2. Za Napoli je to prvi poraz, za Lazio pa prva zmaga v sezoni. Luis Alberto in Daichi Kamada sta zadela za Rimljane, Piotr Zielinski pa za Neapeljčane, ki so dobili še dva gola, vendar ju je razveljavil Var.

Italijansko prvenstvo, 3. krog, izidi sobotnih tekem:
Bologna - Cagliari                2:1 (0:1)
Udinese - Frosinone               0:0
(Sandi Lovrić in Jaka Bijol sta igrala celo tekmo za Udinese, David Pejičić ni igral za Udinese; Matjaža Kamenšek-Pahića ni bilo v ekipi Frosinoneja).
Atalanta - Monza                  3:0 (2:0)
Napoli - Lazio                    1:2 (1:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.