Nogomet

Aktualni prvaki se domov vračajo brez zmage: Liverpool ameriško turnejo končal z remijem

New York, 25. 07. 2019 11.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Liverpoolu upravičeno niso zadovoljni z razpletom tekem na drugi strani Atlantika. Tekom ameriške turneje so namreč izgubili proti dortmunski Borussiji (3:1), premoč so morali priznati tudi Sevilli (2:1), za konec pa so proti Sportingu iztržili remi (2:2).

"Liverpool ni pokazal najboljšega obraza," je po tekmi s Sportingom razočarano dejal Jürgena Kloppa, ki pa kljub temu nima razloga za skrb. Poudaril je namreč, da so bile tekme bolj ko ne podaljšek priprav, zaradi številnih treningov in posledične utrujenosti, pa nogometaši na zelenici niso postregli s predstavami, po zaslugi katerih so se v minuli sezoni zavihteli na vrh Evrope.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nathaniel Clyne, ki se je poškodoval na tekmi z Borussio bo z zelenic odsoten šest mesecev. Branilec Liverpoola je utrpel poškodbo sprednje križne vezi.

Redsem je nemalo težav povzročil Sportingov as Bruno Fernandes, ki se je večkrat brez težav izmuznil skozi obrambno linijo. Prav 24-letni Portugalec je že v 4. minuti zatresel mrežo Simona Mignoleta, k zadetku pa je pripomogla tudi napaka belgijskega vratarja, ki je precenil udarec Fernandesa, žoga pa se je od njegovih rok odbila naravnost v mrežo.

Portugalec naj bi se sicer znašel na seznamu želja Liverpoolovega večnega tekmeca Manchester Uniteda, vendar pa po poročanju Sky Sports do prestopa v tem prestopnem roku ne bo prišlo. Klopp si je ob novici pošteno oddahnil: "Fernandes, da bi prišel v United? Je izjemen nogometaš, United pa že ima nekaj dobrih igralcev. Z njegovim prihodom bi postali še močnejši, kar nam ne bi bilo všeč."

Klopp nad igro svojih varovancev ni bil pretirano navdušen.
Klopp nad igro svojih varovancev ni bil pretirano navdušen. FOTO: Uefa

Šestnajst minut po prejetem zadetku so sicer Liverpoolčani izničili prednost Portugalcev, Po podaji Andrewa Robertsona je do udarca z glavo prišel kapetan Jordan Henderson, ki je ciljal naravnost v Sportingovega čuvaja mreže, odbito žogo pa je v gol potisnil Divock Origi. Liverpool si je zagotovil vodstvo le nekaj minut pred koncem prvega polčasa, po dolgi podaji Alexa Oxladea-Chamberlaina se je sam pred vrati znašel Georginio Wijnaldum.

Za končni rezultat (2:2) je v 53. minuti poskrbel Marcus Wendel, ki je podajo Fernandesa pospravil v mrežo.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
25. 07. 2019 21.21
+2
Jirgenovi Redsi bodo za razliko od Gunarjevih Vragov pravi ko bo najbolj potrebno ...
Kollerik
25. 07. 2019 15.00
+4
Ker car tale Klopp, kapo dol.
Admin je Kekec
25. 07. 2019 13.36
+1
To je pa res katastrofa
jowiki72
25. 07. 2019 13.17
+8
Te tekme nimajo teže.