Nogomet

Prvi mož PSG sporoča Barci: Neymarja pustite pri miru

Pariz, 06. 05. 2021 11.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po tem, ko se je zdelo, da je v Parizu že vse pripravljeno za podpis nove pogodbe z Neymarjem, je začel brazilski napadalec zavlačevati. Nedavno slovo v polfinalu Lige prvakov proti Manchester Cityju ni pripomoglo k ponovnemu zagonu pogajanj, medtem ko 29-letnika spet glasno povezujejo s povratkom v Barcelono.

Al-Helaifi (na fotografiji) je prepričan, da bo Neymar ostal v Parizu.
Al-Helaifi (na fotografiji) je prepričan, da bo Neymar ostal v Parizu. FOTO: AP
Francoski dnevnik Le Parisien se je razpisal o načrtih PSG za sezono 2021/22. Pripeljati naj bi poskušali vsaj enega velikega zvezdnika, enega vezista in dva krilna nogometaša. Še vedno budno spremljajo razvoj dogodkov okoli Lionela Messija, ki je zaenkrat zvezdniški "izbranec" športnega direktorja Leonarda. Naj pa na prihod Messija ne bi v ničemer vplival morebiten odhod Kyliana Mbappeja, ki naj bi se povsem skladal z nekdanjima soigralcema iz Barcelone, Messijem in Neymarjem, seveda v primeru, da bi skupaj tvorili udarni napadalni tandem v francoski prestolnici. Al-Helaifi verjame, da mu lahko uspe, čeprav tudi Mbappe v zadnjem času razmišlja o naslednjem koraku/korakih v karieri. V primeru Messijevega prihoda bi Parižani seveda morali prodati številne nogometaše, med možnimi okrepitvami pa v Franciji omenjajo Eduarda Camavingo (Rennes) in Georginia Wijnalduma (Liverpool), bivši člani PSG pa naj bi postali Mauro Icardi, Pablo Sarabia in Thilo Kehrer.

Kot je poročal Catalunya Radio, naj bi predsednik Paris Saint-Germaina Naser Al-Helaifi v sporočilu vodstvo Barcelone opozoril, da naj ne "destabilizira" Brazilca. Novi predsednik Barce Joan Laporta nekdanjega člana kluba, ki ga je po kontroverznem plačilu odkupne klavzule v višini 222 milijonov evrov zapustil, vidi kot sanjsko okrepitev za prihodnjo sezono, čeprav je jasno, da Katalonci zaradi težav s financami veliko manevrskega prostora nimajo.

Catalunya Radio je poročal o sporočilu, ki ga naj bi Al-Helaifi poslal v Katalonijo, v katerem je bojda pisalo, da naj Neymarja "pustijo pri miru" in prenehajo z "destabilizacijo igralca in kluba". Madridski AS dodaja, da bodo Parižani o destabilizaciji sicer težko govorili, ko pa so Katalonce sami postavili v izjemno neugoden položaj v poletju 2017, ko je Brazilec (seveda s pomočjo nakazila Parižanov) plačal svojo odkupno klavzulo.

V Barcelono prispel tudi Neymarjev sin
Al-Helaifijevo svarilo ne bo zaleglo, dodaja Catalunya Radio, saj naj bi Neymar ostal v osrčju projekta za sezono 2021/22. Za Laporto, dodaja katalonski radio, je povratek Brazilca "ključen" v finančnem, strateškem in športnem smislu. Pripravljen na povratek na stadion Camp Nou naj bi bil tudi nogometaš sam, saj naj bi si spet želel zaigrati z Lionelom Messijem. Argentinskemu kapetanu Barce se že čez dober mesec pogodba izteče, njegova prihodnost pa je že lep čas ena glavnih tem v španskih in svetovnih športnih medijih.

Neymar naj bi bil zdaj sicer bolj zadovoljen v Parizu kot pred kakšnim letom ali dvema, a tudi po prvem slovesu od Barcelone nikoli ni opustil možnosti, da bi nekoč spet živel v katalonski prestolnici, kjer naj bi s šolanjem nedavno začel tudi njegov sin, čigar očim se je z devetletnim Davijem Lucco ter še nekaterimi člani družine pojavil na več fotografijah iz Barcelone oziroma njenega obrobja.

AS dodaja, da morebitnega dogovora ne bodo prav nič olajšali napeti odnosi med kluboma, ki jih je prvič resneje načel bivši predsednik Barce Josep Maria Bartomeu, ko je želel pripeljati Thiaga Silvo, Marquinhosa in/ali Marca Verrattija, tudi po povratku Laporte v katalonske pisarne pa se stanje ni izboljšalo. Iz Pariza so redno prihajala sporočila, ki so namigovala na prihod Messija, a od takrat se je spremenilo veliko ‒ PSG je kljub velikopoteznim načrtom spet ostal brez naslova v Ligi prvakov, v polfinalu je bil za nameček od kluba katarskih mogotcev boljši veliki "arabski rival" Manchester City, ki ga vodi kraljeva družina Združenih arabskih emiratov. S podaljšanjem pogodbe je začel zavlačevati tudi Neymar, potem ko se je nekaj časa zdelo, da je z Brazilcem že vse dogovorjeno. Trenutno veljavna pogodba se mu izteče leta 2022, zato bi se lahko že čez pol leta neovirano pogajal z naslednjimi delodajalci in morda Pariz celo zapustil kot prost igralec.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (59)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
07. 05. 2021 20.21
Vsak teden bo vedno več člankov o igralcih kot so....ney...mbappe..haland...ronaldo...sancho...kun...depay...wajnaldum in vseh ki nekaj pomenijo danes v nogometu.....messi ne isiljuje ampak ponuja roko da ne rečem kar obe da se nekak dogovorijo.....da ne boste presenečeni če poleti na isti dan podpišeta ney in messi...
BellaCiao
07. 05. 2021 08.58
-2
Ima denarja da kupi celotno Barco in jo spravi v pozabo :) Sicer pa kot sem rekel Barca NIMA DENARJA niti za Vombergerja!
Kollerik
07. 05. 2021 14.39
+0
Zgleda, da si šel na kavo z Laportejem...
cripstoned
06. 05. 2021 20.55
-7
spet mediji delajo svoje...v barco selijo tako neymarja kot halanda...na koncu pa bo barca podpisala pogodbe z depayem in aguerom...denarja ni...financni fair play tudi ne dovoljuje da bi barcelona prodajala...v kolikor prodajo pa grizmana in coutinha pa skupaj ne bodo dobili 100milijonov in glede na danasnje cene nogometasev se lahko obrisejo pod nosom za vsakega top igralca ki je na radarju barce...
Johnny_J
07. 05. 2021 12.55
+2
Sej ne potrebujejo dragih nogometašev, ni to real, barca najde kvaliteto v svojih vrstah. Letos so se ti predstavili številni mladeniči, naslednjo sezono, boš pa že jezen na njih. In zakaj nebi dobili 100mil za omenjeno dvojico? Griezmann je kljub katastrofalni sezoni 9 na lestvici strelcev in skupaj z asistencami tudi tam nekje. Torej moje mnenje je, da samo griez lahko prinese 80-100mil in še to zaradi krize. Edini igralec za katerega bodo morali odšteti nekaj več denarja je napadalec, vse ostalo pride zastonj.
Vladimir.Krutov
07. 05. 2021 13.11
+2
J....točno...ni take krize kot pri drugih klubih....
Johnny_J
07. 05. 2021 13.18
+2
Vlado Zmrda se še vedno ne zaveda, da je Perez želel ustanoviti super ligo, da bi si malo pokril izgubo in še vedno misli, da ima real denar za mbappeja in haalanda. Pač enim so preveč brali pravljice o princezah in ne dojemajo realnosti, zato se skrivajo za številkami iz preteklosti, pa čeprav so videli največ deset vseh naslovov, ki jih je real osvojil.
Vladimir.Krutov
07. 05. 2021 13.41
+2
J...ta denar bi šel od super lige za oba....tudi oni majo prazno kaso....barca ima pa veliko talentov sedaj....tako da potrebuje samo dva branilca in enega napadalca....
samomojemnenje
06. 05. 2021 19.56
-1
Neymar je preteklost Barce. Sam je želel oditi, vsi, tudi Messi so ga pregovarjali naj ostane in je vseeno šel. Torej, naj tam tudi ostane. Če Messi pogojuje svoj obstanek v klubu z prihodom Neymarjaa ali kogar koli, naj pač še sam odide. Izsiljevanje ni dobro za klub. In če pomislimo, da je Barca v finančni krizi in da bi se morala za prihod teh zvezdnikov še dodatno pufati, je to že malo degutntno. Imajo mlade igralce, lahko dobijo še kakšnega mladega za manj denarja. Bo pasč trajalo dve, tri leta, da zgradijo ekipo. Če ima Messi tako rad Barco, kot zatrjuje že 15 let, bo ostal in svoje znnje prenašal na mlajše. OK, super zvezdniki privabljajo dodatne sponzorje, ampak sponzorji so bili tudi pred Messijem. In če nimaš takih super zvezdnikov z megalomanskimi plačami, lahko shajaš tudi z nekaj manj denarja.
Vladimir.Krutov
06. 05. 2021 20.18
+1
Kako boš sestavil ekipo če messi odide....griz...martin in osman...
rocky6
06. 05. 2021 20.42
+0
če je tukaj vecji kot moznost odhoda messija iz barcelone.. novinarji ga se selijo, pa bogate ponudbe novinarji objavljajo, snubijo ga ze dolgo normalno,. messi bo kariero v evropi zagotovo koncal v barceloni.. v noben anglesko klub ne pase se zaradi svoje visine, v psg tudi ne.. v italjansko dinamiko nogometa pa se manj.. kaksni nemci pa vseeno znajo naredit tudi brez njega stroj, ne potrebujejo italjanske, duse niti pri avtomobilu,.
samomojemnenje
07. 05. 2021 09.30
+0
Vladimir, če ne letos, pa čez dve, tri leta bo treba narediti ekipo brez Messija.
Vladimir.Krutov
07. 05. 2021 10.40
+2
Čez tri leta pa sigurno....tudi bayern je pokazal kako se dela....kupil je trenerja in ni čakal kdo je prost trener....kopuješ kar rabiš in ne kar je trenutno na voljo....primer juve....
samomojemnenje
07. 05. 2021 10.55
+0
Če imaš denar. Če ga nimaš, pa še dolguješ, lahko bolj malo kupiš.
Vladimir.Krutov
07. 05. 2021 11.00
Saj sem pisal menjava griz cutinjo za neya....ali bi še eno leto gledal griza....sam si napisal naj prodajo grizmanna...
samomojemnenje
07. 05. 2021 11.20
+1
Res je. Ampak kolikor sem uspel prebrati v tujih medijih, arabskega princa ne zanimajo menjave. Če že, potem samo denar. Enako je govoril za Mbappeja, čeprav ima pogodbo samo še eno leto, hoče letos 200M.
Vladimir.Krutov
07. 05. 2021 11.24
+1
samomojemnenje
07. 05. 2021 12.10
-1
Vladimir.Krutov
07. 05. 2021 13.13
+1
Mnenje težko mu bo uspelo...januarja bo pa v paniki...
Kollerik
07. 05. 2021 14.42
+2
Kolikor sem razumel poročanje nekaterih medijev, Messijevo pogojevanje temelji na zmanjšanju njegove plače kar za 40 %. Torej ne gre za neko izsiljevanje na suho. Sicer pa ima prav. Barca krvavo rabi devetko, ki zna zadevati. Suarez je šel, nihče pa ga ni nadomestil.
Kollerik
07. 05. 2021 14.43
+1
samomojemnenje
07. 05. 2021 17.30
Ja, Suareza so nagnali, zdaj pa bodo pripeljali mladeniča Kuna. Če že, bi imel vseeno rajši Depaya.
Generacija56
06. 05. 2021 19.19
+0
Hja, zelo dobrodošlo za medije... A v obratni smeri, PSG potebuje še Messija, da se prebije stopnjo višje... A ima denar lastnika. Torej, KAJ SE BO ZGODILO???
Vladimir.Krutov
06. 05. 2021 19.18
+1
Vrhunske ekipe nimajo časa čakat tri ali več let da se ekipa sestavi....to imate sedaj po celi evropi kaj pomeni čakanje...
T.i.G.r
06. 05. 2021 18.25
+2
neymar ni za gledat, samo jokca pa jokca po igriscu, kdo pa bo se gledal to lutko
TEDO84bv0MEDO
06. 05. 2021 21.59
+1
Tudi meni gre on na živce. Ne zna drugega kot se metati po tleh. Žoge ne spravi v gol, tudi če je 5 metrov stran. Ni mi jasno, zakaj je PSG plačal rekordno veliko za tega bednika.
Kollerik
07. 05. 2021 14.44
+1
Neymar si zadnjič z Icardijem ni mogel pomagati prav nič. Ney je eden top off igralcev, pa lahko si misliš kar hočeš.
Vladimir.Krutov
07. 05. 2021 19.18
ledr
06. 05. 2021 17.03
+11
Sem navijač Barcelone. Neymar je zame izdajalec in izdajalcem se ne oprošča!!! Takrat je zaradi lastnega pohlepa razbil najboljši napad na svetu MSN, ki bi zagotovo še osvojil kakšno pomembno lovoriko in v Barci bi bilo vse drugače kot je danes. Tisti, ki bi prodali Coutinha in Griezmana, da bi dobili denar za Neymarja, kaj pa mislite, koliko sta ta dva igralca danes še vredna??? Koliko pa mislite, da je kdo pripravljen plačati za to revščino??? Tako, da nič od tega. Staro vodstvo je naredilo gromozanske napake in sanacija ekipe bo zagotovo trajale nekaj let. Ampak ne glede na ceno, izdajalcev pa ne maram in ne želim, da se vračajo!!!
Kollerik
06. 05. 2021 18.07
+1
Nazaj si ga želi Messi in njegova beseda ima v Barci ogromno težo. V tem je glavni keč. Drugače pa si zelo realno napisal, ni kaj.
Kollerik
06. 05. 2021 18.36
+4
PS: slaba novica za Barco! Čez dva dni v soboto bo tekmo Barce z ATM sodil nihče drug kot M. Lahoz. Eden velikih belih sodniških lopovov, ki je (tako ekipa24) leta 2014 že ukradel lovoriko Barci proti ATM, ko je razveljavil regularni gol Messija za 2:1... Pozneje je ta Perezov podrepnik svojo napako javno priznal, toda Barca je ostala brez zaslužene lovorike....
Vladimir.Krutov
06. 05. 2021 19.32
+0
ledr....kako bi pa ti sestavil ekipo da se ne blamiraš v evropi
ledr
07. 05. 2021 09.14
+2
Ja Messi si ga morda res želi ampak to zato, ker v sedanji situaciji nima nikogar s kom bi lahko kaj odigral in čaral in posledično tudi sam ne pride do izraza, ker ga vse ekipe dobesedno odrežejo... Nekaj malega se trudi z Albo ampak to je ena in ista poteza - akcija, ki jo že vsi poznajo.
Vladimir.Krutov
07. 05. 2021 11.27
+1
Vladimir.Krutov
06. 05. 2021 15.06
+0
Zame pride v poštev menjava ...griz in cutinjo za neymarja....dembele pa naj ostane...
matrix12
06. 05. 2021 13.34
+6
Barca ima denar za Neymarja. Skriva se pa v Coutinhu in Dembeleju. Igralca, ki nista od prve pa do zadnje minute pokazala absolutno ničesar.
DR.Fejsbuk
06. 05. 2021 13.42
-1
bo treba še griezmana na vago dati, samo potem ne bo več menjave za večno poškodovanega nejmarja......
265004
06. 05. 2021 13.33
+9
TULE VČERAJŠNA napoved najbolj znanega vedeževalca CRISPA CICIBANA,ki je včeraj odprl novo podjetje-vedeževanje....za info je na voljo....chelsea je prikazal na 1.tekmi vse ker drugace ne zna...real madrid po drugi strani mislim da je blefiral in danes je povsem mozno da bomo gledali cisto drugi real madrid kot na 1.tekmi ...veliko boljsi v fazi obrambe, sredine in napada...real je ekipa ki je skozi celotno letosnjo in lansko sezono veliko rotirala in ekipa ki jo je ustvaril zidane lahko igra kameleonski nogomet in se takorekoc lahko kosa z vsako ekipo oz nacinom sistema igre...vse kar vem je da nisem dvomil v real in nikoli ne bom....vamooooooos campeeeeeoneeesss....vamoooos por final.
DR.Fejsbuk
06. 05. 2021 13.42
+6
T.i.G.r
06. 05. 2021 18.28
+4
temu cripsiju se vid da zivi v oblakih in da v nogometu nima pojma, je zafurstrerani otrok k pljuva vse k se nestrinjajo z njim
Vladimir.Krutov
06. 05. 2021 13.29
+2
Neymar je trenutno ključ do zagona barce tako ekonomsko kot tudi rezultatsko....pa vem kaj nekatere muči....slika je veliko večja kot jo vidite....
Barni3
06. 05. 2021 13.23
+2
Nevem kaj forsirajo neymara...razn ce je s fatijem konc pol bi razumu dam drgac velik bl rabjo eno spico
Kollerik
06. 05. 2021 15.42
+1
Zdrs Barce iz prestola the best off in veliki problemi, ki se vlečejo že dve leti, se je začel prav z odhodom Neymarja in to je dejstvo! Mislim...MSN.... Vse ostalo, od kriminalcev v vodstvu (Barto, Abidal itd.) do ponesrečenih, megalomanskih nakupov, vse do izgona Suareza iz kluba (delo in maščevanje Bartomea Messiju) je samo pika na i. Vkolikor bo Barca zopet šla v lov za Neymarjem, bo to na izrecno željo oziroma kar pogojevanje Messija predsedniku kluba Laportu (Neymar ali Haaland), da Leo še naprej ostane v klubu. Ne glede koliko sem za Messija menim, da je takšen pristop že srednjeročno škodljiv za klub.
T.i.G.r
06. 05. 2021 18.30
bartomoja v zapor sedanjo predsednisko rit pa v preiskavo zard super lige koliko nakradenega denarja je prijel
Vladimir.Krutov
06. 05. 2021 12.16
+0
Laport....upam da ti rata...
jodr
06. 05. 2021 11.55
+3
2 dni nazaj je Neymar pokazal vso svojo veličino, prav tako PSG. V 94. minutah jim ni uspel niti en' strel v okvir gola.
resnicaosvobaja
06. 05. 2021 11.48
+2
Al-Helaifi ...iz tvojih ust v božja ušesa
HALAcR7
06. 05. 2021 11.46
-11
nevem zakaj bi nazadoval in šel v barco,,PSG daleč pred barco
resnicaosvobaja
06. 05. 2021 12.14
+5
Barca ne..., kaj pa k Realu ? Mu Superliga ni dovolj dobra pa še izpasti ne more ?
stoj?kov
06. 05. 2021 13.03
+6
sedaj je na vrsti Sevilla da razmontira razmontirani real...boš preživel?
HALAcR7
06. 05. 2021 13.11
-5
Bolesnik v superligi je tudi barc,,,slamnati
Vladimir.Krutov
06. 05. 2021 13.15
+3
Dooo
06. 05. 2021 13.59
+1
Stojkov::bomo videli gdo bo koga razmontiral😉si vido kaka razika je v lovorikah😂😂
T.i.G.r
06. 05. 2021 18.32
+2
halar raje utihni pa pejt perezu rit lizat prodana dusa
Houdor
06. 05. 2021 11.36
+12
Prvi mož PSG sporoča Barci: Neymarja pustite pri miru .... drugače bo padel in se pričel valjati po tleh
BellaCiao
06. 05. 2021 11.31
+4
Barca nima niti za Vombergerja :)
User513426
06. 05. 2021 16.19
+1