Nogomet

Alaba potrdil slovo od Bayerna in namignil: Moja španščina je dovolj dobra za na zelenico

München, 16. 02. 2021 16.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Branilec münchenskega Bayerna, David Alaba, je na uradni novinarski konferenci potrdil, da po tej sezoni zapušča klub, za katerega je nastopal vse od leta 2008. Kje bo Avstrijec nadaljeval svojo kariero, še ni znano. So pa številni mediji v zadnjih tednih poročali, da je 28-letnik že sklenil ustni dogovor z madridskim Realom.

David Alaba bo za Bayern nastopal zgolj še do konca te sezone.
David Alaba bo za Bayern nastopal zgolj še do konca te sezone. FOTO: AP

David Alaba je na torkovi novinarski konferenci potrdil, da bo zapustil Bayern München, ko se mu bo 30. junija iztekla pogodba. "Sprejel sem odločitev, da preizkusim nekaj novega. Reči na svidenje klubu, za katerega sem igral več kot deset let, je bilo zelo zahtevno," je ob tem dejal avstrijski branilec. 

Španska Marca je sicer že pred časom poročala, da je Alaba z madridskim Realom sklenil ustni dogovor, česar pa 28-letnik ni želel potrditi. "O prihodnosti ne bom govoril. Lahko povem le to, da se zame zanima kar nekaj klubov," je dodal hitronogi branilec, ki je na začetku kariere večinoma igral na levem bočnem položaju, v zadnjih sezonah pa je vse pogosteje igral kar kot osrednji branilec. 

Je pa Alaba kljub vsemu namignil, da bi kariero po napovedih le lahko nadaljeval na Iberskem polotoku: "Moja španščina ni ravno odlična, je pa dovolj dobra za sporazumevanje na nogometnem igrišču." Poleg Reala naj bi se zanj zanimala še Barcelona in Manchester City, ki ga vodi Pep Guardiola, nekdanji Alabov trener pri Bayernu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Alaba je sicer na Bavarsko prestopil leta 2008 iz dunajske Austrie. Najprej je igral za rezervno ekipo Bayerna, leta 2010 pa je dočakal prvo priložnost v prvi ekipi. V naslednjih letih se je hitro uveljavil kot standardni član začetne enajsterice, v dobrem desetletju na Allianz Areni pa je dodobra napolnil svojo vitrino z lovorikami. Z Bayernom je namreč dvakrat slavil v Ligi prvakov, kar devetkrat v domačem prvenstvu, osvojil pa je tudi šest lovorik v nemškem pokalnem tekmovanju. Doslej je bil sedemkrat izglasovan za najboljšega nogometaša v Avstriji, nazadnje mu je to uspelo lani.

Za prvo ekipo Bayerna je nastopil na 415 tekmah, zbral je 33 zadetkov in 50 asistenc. Še 33 tekem je zbral v dresu Bayerna B, 18-krat pa je nastopil za ekipo Münchenčanov do 19 let. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
16. 02. 2021 20.22
-2
Lepo bi bilo da gre v real...
Definbahija
16. 02. 2021 17.03
+6
Alabov David. Hvala za vse kar si naredil v Muncnu. Ko si tvoril ubijalski levi bok, skupaj z Riberiyem, še kot golobradec bo za v učbenike. Res hvala ti za vse kar si naredil 2 CL 2Svetovni klubski, n število Bundeslige, sipercupa, pokala. Nekateri ''zvesti navijači'' so te in te še bodo zmerjali ker boš zapustil klub. Legenda, srečno kjer koli že boš .