Drugi športi

Alcaraz in Nadal izpuščata turnir v Monte Carlu

Ljubljana, 04. 04. 2023 12.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski teniški zvezdnik Carlos Alcaraz je odpovedal nastop na prihajajočem turnirju serije masters v Monte Carlu. Devetnajstletnik je po zadnjem zdravniškem pregledu na Twitterju sporočil, da zaradi težav z roko in hrbtom potrebuje daljši počitek. Tudi Rafael Nadal je danes sporočil, da še ni pripravljen za nastop na turnirjih najvišje ravni. "Ne bom mogel igrati na enem najpomembnejših turnirjev v svoji karieri, Monte Carlu," je zapisal 36-letni Nadal, 22-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz FOTO: AP

Španski najstnik je imel v zadnjih šestih mesecih precej težav s poškodbami. Zaradi natrgane trebušne mišice je najprej odpovedal nastop na zadnjem mastersu lanske sezone v Parizu ter zaključnem turnirju najboljše osmerice v Torinu, nato pa zaradi poškodbe noge še nastop na OP Avstralije.

Od vrnitve na igrišča je odigral štiri turnirje in dva osvojil. Zabeležil je 18 zmag ob le dveh porazih ter se podpisal pod lovoriki v Buenos Airesu na pesku ter na prvem mastersu sezone v Indian Wellsu na trdi podlagi. Po porazu v polfinalu mastersa v Miamiju pa je naletel na težave z zapestjem in hrbtom.

"Po dveh mesecih v tujini se zadovoljen vračam domov, hkrati pa sem žalosten, saj sem imel po zadnjem dvoboju v Miamiju fizične težave. Po obisku zdravnika v Murcii in pregledu ne bom mogel igrati v Monte Carlu," je pred prvim peščenim mastersom sezone dejal 19-letni Španec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Imam posttravmatski artritis v levi roki in čutim nelagodje v hrbtnih mišicah, zaradi česar potrebujem počitek, da se pripravim na vse, kar v tej sezoni še prihaja," je še podrobneje težave opisal od ponedeljka drugi igralec računalniške lestvice ATP.

Prvo mesto je izgubil, potem ko ni ubranil lanske zmage v Miamiju. Na čelo razpredelnice je tako spet skočil Srb Novak Đoković, ki bo ob odsotnosti Alcaraza in današnji odpovedi Španca Rafaela Nadala glavni favorit za zmago v kneževini.

Danes je nastop v Monte Carlu odpovedal tudi sedmi igralec sveta, Kanadčan Felix Auger-Aliassime. Kot razlog je 22-letnik navedel poškodbo kolena. "Najbolj pametna odločitev v tem trenutku je počitek, da bi se lahko kar najbolje pripravil do naslednjega mastersa v Madridu," je na Instagramu zapisal polfinalist OP ZDA 2021.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tam se bo turnir začel v nedeljo in trajal do 16. aprila.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

periskop
04. 04. 2023 21.26
Prehitro so se začele poškodbe.
Mariborrrrrrrrr
04. 04. 2023 19.55
Doping na delu
girica
04. 04. 2023 16.05
+0
Poškodba? Španski sidrom.
zmerni pesimist
04. 04. 2023 14.39
-2
Kakšno blesavo točkovanje imajo ne igraš in napreduješ po lestvici
STDB
04. 04. 2023 15.11
Pri tenisu pač nekako, kar se tiče točk, nimajo začetka in konca sezone. Točke, ki jih osvojiš, veljajo 1 leto, nato jih izgubiš. Če torej želiš (brez vmesnega 'skoka') obdržati enak točkovni izkupiček, moraš na istem turnirju osvojiti enako število točk. Tako da so čisto običajni ti scenariji, ko nekdo napreduje na lestvici, ne da bi v tem obdobju odigral karkoli. Če pa pogledamo gibanje točk, pa vidimo, da Đoković ni izgubil točk (lani v tem času ni osvojil nobenih točk), Alcaraz pa jih je. Dejansko je bolj pravilno, če rečemo, da je Alcaraz nazadoval po lestvici.
RUBEŽ
04. 04. 2023 14.27
-2
So mogoče napovedali doping teste? Potem mi je jasno, zakaj ne bo PIKICE.