Nogomet

Alexander-Arnold zbral toliko podaj, da je prišel v knjigo rekordov

Liverpool, 16. 10. 2019 18.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Branilec Liverpoola Trent Alexander-Arnold ima od zdaj v lasti tudi rekord, ki je vpisan v slovito Guinnessovo knjigo. Angleški reprezentant je v eni sezoni Premier League namreč podelil največ podaj v zgodovini tekmovanja (12).

Alexander-Arnold (v sredini) med eno od tekem Liverpoola v minuli sezoni.
Alexander-Arnold (v sredini) med eno od tekem Liverpoola v minuli sezoni. FOTO: AP

Najodmevnejša, ki mu je iz kota uspela na povratni tekmi polfinala Lige prvakov proti Barceloni (4:0), sicer ni všteta, saj so za zgodovinski dosežek Trenta Alexandra-Arnolda upoštevali zgolj njegove podaje v Premier League. Tam jih je zbral 12 in eden od junakov minule sezone na Anfieldu, ki se je končala z osvojitvijo Lige prvakov, je v Guinnessovi knjigi rekordov tako nasledil rojaka Andyja Hinchcliffa in Leightona Bainesa, ki sta kot člana Liverpoolovega mestnega tekmeca Evertona v sezonah 1994/95 oziroma 2010/11 zbrala eno podajo manj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Kako vam lahko asistiram (pomagam, op. a.)?" se je na družbenih omrežjih z besedami poigral Alexander-Arnold, ki je skupno v minuli sezoni zbral kar 16 podaj, kot že rečeno je morda še najbolj odmevala tista, s katero je za zadetek za končnih 4:0 proti Barceloni na Anfieldu zaposlil Divocka Origija. Rdeči so tako nadoknadili zaostanek z 0:3 in se prebili v veliki finale v Madridu, kjer so z 2:0 tudi s pomočjo Alexandra-Arnolda porazili Tottenham, v domačem prvenstvu pa so osvojili drugo mesto.

"V čast mi je. Vedno sem poskušal iti naprej in pomagati ekipi pri ustvarjanju čim večjega števila priložnosti. Nato je naloga drugih soigralcev, da zabijejo, zato mi brez njih ne bi uspelo," je ob prejemu priznanja še povedal 21-letni Anglež.

TRENT

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kairos22
17. 10. 2019 16.05