Nogomet

Alisson Becker: Neymar je lahko najboljši na svetu, ne glede na to, za katero ekipo igra

Liverpool, 14. 10. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Eden najboljših vratarjev na svetu Alisson Becker, ki se je v pretekli sezoni z Liverpoolom veselil lovorike Lige prvakov, z reprezentanco Brazilije pa zmage v južnoameriškem prvenstvu, je spregovoril o svojih dosežkih in najzahtevnejših tekmecih. Rojaku Neymarju je napovedal svetlo prihodnost.

V nogometnem svetu so vratarji pogosto skriti v klubski senci, medtem ko je vsa pozornost usmerjena v napadalce in preostale klubske zvezdnike. Brazilcu Alissonu Beckerju je uspelo stopiti pod žaromete, z izjemno preteklo sezono, ki jo je kronal s kar dvema ekipnima lovorikama, pa je pritegnil pozornost širše nogometne javnosti.

Alissonu Beckerju je na prvi prvenstveni tekmi spodrsnilo, ob tem pa si je poškodoval mečno mišico.
Alissonu Beckerju je na prvi prvenstveni tekmi spodrsnilo, ob tem pa si je poškodoval mečno mišico. FOTO: AP

Čuvaj brazilske izbrane vrste si je tako v Ligi prvakov kot južnoameriškem prvenstvu prislužil naziv najboljšega vratarja, pred tedni je dosežkom dodal še nagrado FIFA Best za najboljšega vratarja pretekle sezone.

"To so sadeži trdega dela," je dosežke v intervjuju za Mundo Deportivo označil Becker in se v nadaljevanju zahvalil ženi, otrokom, staršem in vsem, ki so mu pomagali na njegovi nogometni poti do vrha. Vratar, ki je v letošnji prvenstveni sezoni odigral le pičlih 38 minut, poškodoval se je namreč že na prvi tekmi Premier League z Norwichom, lahko le nemo opazuje ne preveč uspešen niz Brazilcev. Tem na zadnjih četrtih tekmah ni uspelo vknjižiti zmage, zadnja tekma z Nigerijo se je končala z 1:1.

V poletnem prestopnem roku se je Neymar na vse kriplje trudil, da bi se lahko vrnil v Barcelono.
V poletnem prestopnem roku se je Neymar na vse kriplje trudil, da bi se lahko vrnil v Barcelono. FOTO: AP

Beckerja nogometni poznavalci uvrščajo med trojico najboljših vratarjev na svetu, kjer se je znašel tudi čuvaj Barceloninih vrat Marc-Andre ter Stegen. "Je eden najboljših na svetu, z visoko osredotočenostjo, zaradi česar lahko igra na tako visokem nivoju," je prepričan Brazilec, ki je bil v zadnjih dveh sezonah že dvakrat krvnik Kataloncev.

Skupaj z Romo je v sezoni 2017/18 izločil Barcelono v četrtfinalu, v pretekli sezoni z Liverpoolom še v polfinalu. Na povratni tekmi na Anfieldu rešitve za njegovo mrežo ni našel niti sloviti Lionel Messi. "Messi je odigral odlično prvo tekmo v Barceloni in dosegel dva zadetka. Na povratni tekmi mi ga je uspelo zaustaviti z nekaj pomembnimi obrambami," se spominja Becker in nadaljuje, "Messi je eden najboljših nogometašev v nogometni zgodovini, a ne razmišljam le o duelih z njim. Barcelona in Argentina sta dve dobri ekipi, z veliko odličnimi nogometaši. Na zadnjih treh tekmah mi ju je uspelo zaustaviti, a zasluge gredo celotni moji ekipi."

Brazilski nogometaš Neymar se je na zadnji reprezentančni tekmi znova poškodoval.
Brazilski nogometaš Neymar se je na zadnji reprezentančni tekmi znova poškodoval. FOTO: AP

Poleti bi se v vrste Barcelone kmalu lahko vrnil njegov rojak Neymar. Brazilec, ki si je v zadnji tekmi z Nigerijo sicer poškodoval stegensko mišico, ima po mnenju Beckerja svetlo prihodnost.

"Neymar je nogometaš, ki igra na visokem nivoju, zato bi bil dobrodošel člen vsake ekipe. Naj bo to Barcelona ali ne, želim mu vso srečo. Upam, da bo tudi naprej igral z veliko užitka in energije. Kjerkoli že bo," je reprezentančnemu kolegu na srce položil Liverpoolov čuvaj mreže in za konec zatrdil, "Neymar je lahko najboljši na svetu, ne glede na to, za katero ekipo igra."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lessihinav?ek
14. 10. 2019 10.57
-1
Allison Becker je najljubši igralec barcelone.3:0 in 4:0
Trend01
14. 10. 2019 10.19
+4
Neymar bi potreboval enega sonogometaša, ki bi ga branil pred napadi. Podobno kot je v hokeju ali ameriškem nogometu. Tam so top igralci zaščiteni. Fuzbal je pač drugačen šport. Naj malo manj dribla, in/ali hitreje žogo oddaja. Ga zanesljivo ne bodo toliko po nogah tolkli. A potem tudi simulirati ne bo mogel. Ja, težka odločitev je to zanj...
Sputnik
14. 10. 2019 08.37
-1
a sploh igra?? :))))))))))
jodr
14. 10. 2019 08.36
+3
Nikoli ne bo št. 1; preveč je poškodovan, kar pomeni, da fizično ni dovolj pripravljen.
JOSEPH HAYDN
14. 10. 2019 07.59
+3
Do sedaj še ni bil številka 1 v kateremkoli resnem klubu,kjer je igral
Malo_sutra
14. 10. 2019 07.46
+2
Haha koliko je bolj pomembnih zadev v zivljenju od ubadanja in pisanja o neymaru. Zakaj ker ima denar pa je zanimiv?