Nogomet

Najdražji vratar želi hitro pozabiti na napako, ob kateri ga je oštel tudi Klopp

Leicester, 02. 09. 2018 09.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Brazilski vratar Alisson Becker se je hitro usidral v srca navijačev Liverpoola, ki menijo, da je nekdanji član Rome po več letih čakanja prava okrepitev v golu. In niso se zmotili, saj so najdražjega vratarja v klubski zgodovini nasprotniki šele na sobotni tekmi v Leicestru premagali prvič v sezoni. A gol vseeno odmeva ...

Brazilski vratar se je po tekmi na stadionu King Power takole opravičeval navijačem rdečih.
Brazilski vratar se je po tekmi na stadionu King Power takole opravičeval navijačem rdečih. FOTO: AP
Liverpool je s štirimi zaporednimi zmagami prvenstvo začel prvič po letu 1990, ko je sicer naslov osvojil Arsenal, rdeči pa so bili na koncu prvenstva drugi. V Premier League naslova še nimajo, staro tekmovanje First Division pa so 18-ič osvojili v sezoni 1989/90, kar je Liverpoolov zadnji ligaški naslov v klubski zgodovini.

Loris Karius je že zgodovina Liverpoola. Nemški vratar se je po dramatično slabi predstavi v letošnjem finalu Lige prvakov hitro preselil v turški Bešiktaš, duh nemškega vratarja in njegovega podobno nezanesljivega predhodnika Simona Mignoleta pa je hitro izgnal Alisson Becker. Liverpool je za Brazilca plačal najvišjo odškodnino v nogometni zgodovini, ko govorimo o prestopih vratarjev, 62,5-milijonska naložba pa se je zaenkrat izkazala kot izjemna, četudi je Liverpoolov nakup hitro presegel Chelsea s Kepo Arrizabalago (80 milijonov evrov).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi gol na uradnih tekmah je Alisson prejel šele ob sobotnem gostovanju pri Leicester Cityju, kjer je Liverpool zanesljivo vodil z 2 : 0 po golih Sadia Maneja in Roberta Firmina, vratar rdečih pa se je v drugem polčasu po slabi podaji branilca Virgila van Dijka odločil za preigravanje. Njegovo namero je prebral Kelechi Iheanacho in omogočil lahek gol Rachidu Ghezzalu, po zaslugi katerega je moral Liverpool trpeti do zadnjih sekund.

'Podaja ni bila dobra, govoril sem z Virgilom'
"Pripetila se mi je napaka, narobe sem 'prebral' akcijo," je za ESPN Brasil po tekmi priznal Alisson, ki so ga, tudi zaradi Liverpoolove nedavne vratarske zgodovine, hitro vzeli pod drobnogled v otoških medijih. "Podaja ni bila dobra, o tem smo se pogovorili v slačilnici, govoril sem z Virgilom, podaja ni bila dobra. Imel sem tudi vse pogoje, da bi žogo brcnil stran, a sem poskušal igrati, ohraniti posest. Vsi analizirajo tekme," je nadaljeval.

Alisson Becker

"Jasno je, da ne bom tako neumen, da bi še enkrat storil takšno napako. Moramo se učiti iz naših napak. A to je del moje igre, ne bom bil aroganten in rekel, da bom to še naprej počel. Moramo se učiti iz napak. Če je nujno, mora biti preigravanje zadnja možnost. Žal je danes to privedlo do gola. Mislim, da je šlo za prekršek, a na to se ne smemo ozirati. Ob takšni akciji v Premier League ni vedno vsako trčenje prekršek. Po mojem mnenju je (prekršek, op. a.) bil, a tega na igrišču ne smemo niti dovoliti, da se zgodi."

Klopp: Jasno je bilo, da se bo to nekega dne zgodilo
Trener Jürgen Klopp je že po prejšnji tekmi z Brightonom (1 : 0), ki jo je Alisson zaznamoval s spektakularnim preigravanjem prek glave Anthonyja Knockaerta, dejal, da "ni preveč 'kul' za trenerja", ko vidi takšne reči.

"Vse od takrat, ko so vsi govorili o tistem, kar je storil prejšnji teden, je bilo jasno, da se bo to nekega dne zgodilo, da bomo dobili gol zaradi tega," je na novinarski konferenci po tekmi dejal Klopp. "Te reči želimo še vedno uporabljati, a ne v tisti situaciji. Moram si ogledati še enkrat, a mislim, da bi lahko Joe Gomez razčistil situacijo, gotovo pa bi to lahko storil Virgil," je nadaljeval.

Najboljša tekma, na kateri je to lahko storil
"Če Alisson izbije žogo stran, vse v redu, a tega iz nekega razloga ni storil, preigraval je in oni so zabili gol. Rekel sem mu, da je to najboljša tekma, na kateri je to lahko storil, ker smo vseeno zmagali. To smo odkljukali, kot ekipa vemo, da smo še vedno v tistem obdobju, ko se moramo prilagoditi eden na drugega. Ne smemo ga uporabljati v nepravih trenutkih. On za nas ni rešitev, je možnost. Je pa zgolj pozitivno, da je tako dober nogometaš," še pravi Klopp.

"Odigraj podajo v pravem trenutku: ne na suhem igrišču in ne sme biti prešibka. Noben vratar ne bi smel preigravati v tej situaciji. A bolj zanimivo mi je bilo, kakšna je bila reakcija, in bila je dobra. Po tem smo ga še vedno uporabljali v boljših situacijah. Občinstvo ga je želelo po tem narediti nervoznega, a ni deloval nervozno. Nogomet je igra, v kateri se v 90 minutah zgodi veliko napak, a ta je bila velika, odločilna, saj smo po njej dobili gol. Reakcija pa je bila briljantna. Mora se zgoditi, da se več ne zgodi, mislim pa, da je bil to ta dan."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vectra c
02. 09. 2018 11.15
+3
A je biu tud ta podkupljen😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁
vizi78
02. 09. 2018 10.11
+18
Spet napake v članku, najdražji golman v zgodovini nogometa je nogometaš chelsea Kepa Arrizabalaga za 79,8 mil €.
mackintosh
02. 09. 2018 13.48
+5
nekaj dni je bil najdražji :))) do prestopa arrizabalage .