Nogomet

Aljoša Matko v Hammarby, Dervišević in Peričić odhajata

Maribor, 12. 08. 2021 10.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vrste nogometnega kluba Maribor zapušča Črnomaljec Aljoša Matko, je štajerska ekipa dokaj nepričakovano sporočila na svoji spletni strani. Naslednja postaja mladega slovenskega reprezentanta je Stockholm – seli se v ekipo Hammarbyja, ki je konec julija ustavil vijoličaste v kvalifikacijah za evropsko konferenčno ligo.

"Gre za nekoliko nepričakovan odhod in prestop, ki ga nismo predvideli. Ampak na veliko željo igralca in glede na njegovo prizadevnost v dolgih skupnih letih že od nogometne šole, odnos in pristop, s katerim je redno opozarjal nase, smo sklenili dogovor," je novico pospremila mariborska ekipa.

"Aljoša si je po vsem, kar je doslej naredil za Maribor, želel novih izzivov. Ob prejeti ponudbi smo našli skupen jezik s Hammarbyjem in prestop izpeljali domala v zadnjem možnem trenutku, saj se je na Švedskem zaključeval prestopni rok. V imenu celotnega kluba velika hvala za prispevek v članskem moštvu, za vse gole na razvojni poti v nogometni šoli. Želimo mu vso srečo in verjamemo, da ima pred seboj obetavno, uspešno kariero," je ob sklenitvi posla pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Aljoša Matko je v dresu reprezentance U21 na petih tekmah dosegel dva zadetka.
Aljoša Matko je v dresu reprezentance U21 na petih tekmah dosegel dva zadetka. FOTO: Aljoša Kravanja

Maribor bo imel navijača na Švedskem

Aljoša Matko je v članski konkurenci za Maribor nastopal le eno sezono – na 34 tekmah je v prejšnji sezoni dosegel sedem golov. Pred tem je 21-letni napadalec pri mladincih in kadetih Maribora potrdil nadarjenost z izjemno učinkovitostjo: na 93 tekmah je zbral 67 golov. Med letoma 2005 in 2013 je igral v Beli krajini in bil nato do leta 2015 v Krki, preden se je preselil na Štajersko. Leta 2019 ga je Maribor posodil Bravu, na 34 tekmah je za Ljubljančane dosegel 15 golov, nato se je v prejšnji sezoni vrnil v Maribor.

Matko je ob slovesu od Ljudskega vrta dejal, da gre za posebne občutke: "Prišel sem s petnajstimi leti, tukaj našel svoj drugi dom in se nogometno izpopolnjeval v najpomembnejšem obdobju. Po vmesni posodi Bravu sem dobil priložnost tudi v članskem moštvu, postal mladi reprezentant, udeleženec evropskega prvenstva do 21 let. Nikdar ne bom pozabil vloge, ki jo ima Maribor v moji karieri."

Dodal je: "Toda začutil sem, da je primeren čas za naslednji korak, in z velikim motivom in željo po dokazovanju začenjam nov izziv. Ob tej priložnosti bi se želel celotnemu klubu, vsem, s katerimi sem sodeloval od leta 2015 v nogometni šoli, zahvaliti za vse, kar so storili zame. Moštvu želim, da uspešno nadaljuje sezono in da se naslov vrne, kamor sodi, Maribor pa bo zdaj imel novega, velikega navijača na Švedskem."

Odhajata tudi Dervišević in Peričić

Mariborčane pa sporazumno zapuščata tudi Amir Dervišević in Špiro Peričić, so še zapisali Štajerci, ki so z obema sklenili dogovor o sporazumni prekinitvi pogodb.

"Verjamem, da imata Amir in Špiro pred seboj še kar lep del kariere. Obema bi se v imenu kluba zahvalil za njun prispevek na igrišču in čas, ki smo ga preživeli skupaj. Predvsem z Amirjem smo izpisali dolgo skupno zgodbo. Slovesi nikdar niso prijetni, v takšnih primerih mora vsak nekaj vzeti v zakup, je pa bilo z obeh strani prisotno veliko razumevanja in spoštovanja," je dejal Šuler.

Dervišević je bil z vmesnimi prekinitvami član vijoličastih kar osem let. Odigral je 161 tekem in dosegel 18 zadetkov, prispeval delež k trem naslovom prvaka, eni pokalni lovoriki ter uvrstitvi v skupinski del lige prvakov 2014. Peričić pa je v dveh sezonah 62-krat oblekel vijoličasti dres in štirikrat zatresel nasprotno mrežo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ibrahimović_Ibra
12. 08. 2021 15.26
+1
Toti bojo čit uničl naš Maribor 😟 vse kar je ZZ gradiu in nardiu bojo zj... za 🤮
evanderkane
12. 08. 2021 14.06
+2
Haha, Maribor pa res dela za Olimpijo. Znebili se bodo Derviševiča, ki je imel filigransko natančne podaje in je bil daleč najbolj nevaren igralec Maribora.
mali_pimpek
12. 08. 2021 14.54
+2
krona in amir bi lahko z dvema primiloma v riti boljše igrala kot fantje iz prve postave.
GO INTER
12. 08. 2021 12.26
+2
kaj ni hamarby dva tedna nazaj igral proti mariboru
GO INTER
12. 08. 2021 12.26
+2
Kaj ni hamarby dva tedna nazaj igral proti mariboru
mali_pimpek
12. 08. 2021 11.25
+0
Rožman, Šuler prosim spakirajta v vlke vrečke in pa.pa. poje vama Bilbi "Hvala za vijolice". Oz hvala za prazen nič.