Nogomet

Allegri: Dybalo je 'spodneslo' dejstvo, da naj bi bil novi Messi

Torino, 31. 05. 2022 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Paulo Dybala bo to poletje zapustil torinski Juventus. Trener Massimiliano Allegri je v torek dejal, da mora Argentinec "zopet postati on", kajti bili naj bi časi, ko naj bi ga nekoliko spodneslo dejstvo, da je novi Messi. Kljub vsem odlikam, ki jih premore, pa trener vidi še prostor za njegove izboljšave.

Paulo Dybala v naslednji sezoni ne bo več član Italijanskega velikana Juventusa, saj bo Staro damo zapustil po tem, ko je osvojil pet naslovov državnih prvakov, štiri italijanske superpokale ter tri italijanske pokale. Njegov kmalu že bivši trener je prepričan, da je Argentinec igralec velike kakovosti, toda imel naj bi tudi pomanjkljivost, kot na primer to, da je preprosto mislil, da je nekdo drug. "Paulo mora biti spet on, bil je trenutek, ko ga je zaneslo dejstvo, da je postal novi Messi. Toda igralec ne more posnemati ali misliti, da je podoben nekomu drugemu," je povedal trener Massimiliano Allegri v intervjuju za DAZN.

Paulo Dybala
Paulo Dybala FOTO: AP

"Je igralec, ki ima še veliko za dati, ker ima izjemne tehnične lastnosti in igra na božanski način, vendar se mora osredotočiti na svoje nogometne sposobnosti," je dodal. Poleg argentinskega virtuoza pa Torinčane zapušča tudi dolgoletni član Giorgio Chellini, moštvo tako usodo prepušča v roke Leonardu Bonucciju. Allegri je še razkril, da dolgoročno gledano, sta prihodnost kluba Italijan Manuel Locatelli in Nizozemec Matthijs de Ligt. "Giorgio (Chiellini) je bil pomemben člen ekipe, prav tako Gigi (Buffon) in Marchisio, če govorimo samo o Italijanih. Za prihodnost že imamo dva voditelja – de Ligta in Locatellija. Manuel se je izkazal za odličen nakup. Lahko pa bi postal tudi bodoči kapetan. Ima vse kakovosti, da lahko ostane pri nas več let," je pojasnil.

Seveda je beseda kmalu nanesla na zvezdnika velikega projekta Juventusa – govora je seveda o Srbu Dušanu Vlahoviću"Tudi Dušan je lahko vodja na svoj način. Vedno želi zmagati. Če pogledamo karakterno, bo najverjetneje postal novi karizmatični vodja." Italijan (Allegri) je kljub okrepitvi ekipe sicer bil deležen kritik za Juventusovo igro v tej sezoni, a se sam s tem ne obremenjuje in se raje osredotoča na rezultate: "Dobro igrati je relativno. Vsak si to želi. Zmagovalec ne more nikoli igrati slabo, a tisti, ki igra dobro in izgubi, je kritiziran, ker rezultat ni pravi."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kljub temu, da so Torinčani prvenstvo zaključili na četrtem mestu lestvice, pa se Allegri ne počuti manjvrednega od ostalih moštev, ki so končali pred njimi. "Milan, Inter in Napoli so nas prehiteli na lestvici, a niso bili bistveno boljši od nas." Nekdanji trener Milana (2010–2014) je po pregledu svoje trenerske kariere povedal: "Treniral sem prvake, kot so Cristiano Ronaldo, Ibrahimović, Ronaldinho, Robinho, Cassano, Seedorf, Pirlo, Buffon ... Edini, ki ga nisem treniral, je Messi," je zaključil in potrdil svojo kakovost.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Exiip
01. 06. 2022 15.47
+1
Juventus ga je uniču..prid ti v milan..tam bi biv več k dobrodošu
Ni nam vseeno
01. 06. 2022 12.03
+3
Novega Dybalo ne bodo nikoli iskali med mladimi talentni , za iskanje novega Messija pa so itak vsi obupali
Ni nam vseeno
01. 06. 2022 12.01
+1
Že zdaj imajo Argentinci raje Dybalo kot pa Messija...saj ga imajo tudi Portugalci in Italijani raje kot Ronalda
cripstoned
01. 06. 2022 10.34
-6
to se nekako velja kar se klubskega tekmovanja tice...kar se reprezentancnega tekmovanja oz argentine tice pa verjamem da bo dybala odsel v pokoj z vec lovorikami kot pa messi...ze zdaj imajo argentinci raje dybalo kot pa messija...
NisteResni
01. 06. 2022 11.11
+5
In pol smo drugi hejtrji, a ti jih pobiras iz svojga praznega podstresja nonstop, sam da se o messiju pise.... Prepihanc
cripstoned
01. 06. 2022 11.51
-5
navijac reala ne more biti hejter...enako kot ni najboljsi tisti ki zaostaja za ronaldom v vsem samo v zlatih zogah ne...
dark horse
01. 06. 2022 13.49
+1
Ne sam hejter hejter na n potenco si laznjivec
Ni nam vseeno
31. 05. 2022 21.19
+6
Dybala ni imel nikoli najmanjše možnosti postati Messi...še najbližje je bil "argentinskemu Ronaldu"
mackon08
31. 05. 2022 20.07
+5
Dybala lahko Messiju kopačke puca takšna razlika je med njima.
Ni nam vseeno
31. 05. 2022 20.38
-1
Mackon ...drugim pa še danes ni jasno, zakaj Dybala ni igral v reprezentanci Argentine na mestu Messija...
Štanjkol
30. 06. 2022 14.31
JOSEPH HAYDN
31. 05. 2022 20.04
+2
Allegri najbol pameten zadnjo sezono pa Dybala to pa Ronaldo ono ampak na koncu je pokaxal, da nima pojma. V pokalu se je podelal
Maximus
31. 05. 2022 19.01
+3
V trenutku ko so pripeljali Ronalda, bi moral zapustiti klub. Hud je on, in v najboljših letih ni mogel nikamor ker ne glede na to kaj je naredil, je ostal v senci. Allegri naj bo pa samo tiho, ker je tudi on veliko pripomogel, da je Argentinec umiral na obroke.