Nogomet

Mourinho je oddan, Allegri, Rodgers, Arteta pa na ožjem spisku za Arsenalov 'stolček'

London, 29. 11. 2019 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po nenadni odločitvi vodstva Arsenala, da zamenja trenerja Unaija Emeryja so znana imena kandidatov, ki bodo sedli na trenerski stolček topničarjev. Seznam je dolg, med najbolj izpostavljenimi pa sta nekdanji trener Juventusa Massimiliano Allegri in Mauricio Pohettino, ki je pred kratkim ostal brez službe pri Tottenhamu.

Iskanje naslednika dosedanjega trenerja Unaija Emeryja se je začelo, čeprav . Začasno je vlogo trenerja prevzel dosedanji pomočnik Freddie Ljungberg, tudi nekdanji nogometaš topničarjev (odigral je 216 tekem), a vprašanje je, če bo Šved dobil možnost, da prevzame moštvo za daljši rok.

V sporočilu navijačem na twitterju je Ljungberg zapisal: "Ne glede, kako dolgo bom vodil Arsenal, bom naredil vse, da vrnem nasmehe na obraz. Pred nami je zahtevnih nekaj tednov in moštvo potrebuje tvojo podporo. Gremo na delo!" Kot kaže, bo vsaj do konca leta Ljungberg glavni trener, lahko pa se zgodi podobno kot se je pri Manchester Unitedu, ko je Ole Gunnar Solskjaer tudi začasno prevzel trenersko mesto, a je po zaslugi dobrih rezultatov dobil polno zaupnico in tudi pogodbo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Unai Emery je bil na klopi Arsenala od lanske sezone, ko je zamenjal Arsena Wengerja, ki je kar 22 let vodil Arsenal. Španca je dokončno "odnesel" zadnji poraz v Ligi Evropa, proti nemškemu Eintrachtu iz Frankfurta z 1:2. Arsenal je bil brez zmage na zadnjih sedmih tekmah v vseh tekmovanjih, v Premier League pa šele na osmem mestu lestvice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po pisanju angleških časnikov je bil želja Arsenala prav Jose Mourinho, a je slednji "zagrabil" priložnost in prevzel Tottenham, ki je odpustil Pochettina. Na seznamu želja je kar nekaj izkušenih trenerjev, po napovedih so na vrhu seznama  Massimiliano Allegri (prost), Brendan Rodgers (trener Leicesterja), Mikel Arteta (pomočnik trenerja pri Manchester Cityju) in Nuno Espirito Santo (trener Wolverhamptona). Na seznamu so tudi Mauricio Pochettino (prost), Carlo Ancelotti (Neapelj), Steven Gerrard (Glasgow Rangers), Patrick Vieira (Nica) in Rafael Benitez (Dalian Yifang). Anketa Sky Sports med navijači na prvo postavlja Allegrija (29 odstotkov glasov), na drugo pa Pochettina (27 odstotkov), tretji je Arteta (12 odstotkov).

arsenal

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Adolf1
30. 11. 2019 21.13
+1
cripstoned
30. 11. 2019 11.20
+2
thiery henry je legenda kluba pravtako z trenersko licenco...glede na to da pozna klub kot svoj lasten zep mislim da bi henry bil edina prava resitev...
Iniesta
29. 11. 2019 19.41
+1
Drgac bi pa Muri bil najboljsa opcija, ce ne bi sel k petelinom ...
Iniesta
29. 11. 2019 19.39
+7
Fredi si zasluzi priloznost, da pokaze iz kaksnega testa je ...
kebbab
29. 11. 2019 18.55
+2
Kaj bi dal za Rafo Beniteza. Gunners forever 💗
kameltrajbar
29. 11. 2019 19.14
+5