Nogomet

Allegri po boleči lekciji v Londonu: Potrebujemo ravnotežje in umirjenost

London, 24. 11. 2021 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za nogometaši Juventusa je težek torkov večer v Ligi prvakov. Chelsea je namreč kot vihar odpihnil staro damo (4:0) in si zagotovil prvo mesto v skupini H, kar mu vsaj na papirju prinaša nekoliko lažjega tekmeca v osmini finala najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu. Poklapani strateg Torinčanov Massimiliano Allegri priznava, da so modri iz Londona trenutno boljša zasedba, a kljub temu verjame, da so lahko njegovi varovanci precej boljši, kot kaže končni izid s Stamford Bridgea.

Več videovsebin
  • Vrhunci torkovih tekem Lige prvakov, 2. del
    13:19
    Vrhunci torkovih tekem Lige prvakov, 2. del
  • Timo Werner za 4:0 na tekmi Chelsea - Juventus
    00:29
    Timo Werner za 4:0 na tekmi Chelsea - Juventus
  • Callum Hudson-Odoi za 3:0 na tekmi Chelsea - Juventus
    01:40
    Callum Hudson-Odoi za 3:0 na tekmi Chelsea - Juventus
  • Reece James za 2:0 na tekmi Chelsea - Juventus
    01:19
    Reece James za 2:0 na tekmi Chelsea - Juventus
  • Trevoh Chalobah za 1:0 na tekmi Chelsea - Juventus
    01:42
    Trevoh Chalobah za 1:0 na tekmi Chelsea - Juventus

 

Varovanci nemškega strokovnjaka Thomasa Tuchla so po mnenju mnogih še boljši, kot so bili v prejšnji sezoni, ko so si z zmago v finalu Lige prvakov proti Manchester Cityju pokorili nogometno Evropo.

Ne le da so si z visoko zmago nad Juventusom v 5. krogu skupinskega dela tekmovanja zagotovili ugodnejši izhodiščni položaj pred vstopom v izločilne boje, glavnim konkurentom so dali še veliko jasneje vedeti, da lansko slavje v Ligi prvakov ni bilo naključje. To je bilo plod izjemne igralske kakovosti, s katero razpolaga eden od najboljših trenerjev na svetu, čigar podpis je jasno razviden na vsakem koraku. "Allegri (Massimiliano Allegri, trener Juventusa, op. p.) se lahko še tako trudi skriti očitne pomanjkljivosti v igri Juventusa, a v tem trenutku je boleča resnica, da niso konkurenčni najboljšim štirim, petim klubom na stari celini – ne glede na osvojenih 12 točk po petih odigranih tekmah skupinskega dela," so bili po hudem porazu v Londonu do črno-belih kritični pri kultnem italijanskem športnem časniku Gazzetti dello Sport.

Massimiliano Allegri je po hudem porazu s Chelseajem (0:4) v igri svojih varovancev pogrešal predvsem več umirjenosti in ravnotežja med posameznimi linijami.
Massimiliano Allegri je po hudem porazu s Chelseajem (0:4) v igri svojih varovancev pogrešal predvsem več umirjenosti in ravnotežja med posameznimi linijami. FOTO: AP

Kljub prejetim štirim zadetkom brez prave ideje v napadu na drugi strani je Allegri po tekmi čestital svojim varovancem za napredovanje v izločilne boje. "Nisem jih želel zasuti s kritikami, ker bi bilo to povsem zgrešeno. Dejstvo je, da smo igrali proti tekmecu, ki iz dneva v dan napreduje z neverjetnimi koraki. Chelsea je trenutno ena od najboljših zasedb na svetu, mi pa še vedno iščemo prave usmeritve, kako izboljšati svojo igro. Zavedamo se svojih prednosti in slabosti, a v tem trenutku pogrešam predvsem več umirjenosti in ravnotežja med posameznimi linijami. Zdaj se naše misli usmerjajo k prihajajoči tekmi v italijanskem državnem prvenstvu proti neugodni Atalanti, ki je zelo pomembna za nas."

Pri Gazzetti so pikro pripomnili, da je bilo prvo medsebojno srečanje istih nasprotnikov v Torinu povsem drugačno – na njem je stara dama slavila z minimalnih 1:0. "Drži, saj smo mi odigrali veliko odločneje v obrambi. Tokrat pa smo dobro odigrali le en polčas, ostalo je povsem za pozabo. Zaradi tega poraza ne bo konec sveta, a da boli, je gotovo. Skušali bomo s podrobno analizo odpraviti videne napake, da se nam ne bodo ponavljale tudi v prihodnje," je sklenil razočarani Allegri.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uros Mlinar
24. 11. 2021 20.03
+1
Na koncu bo juve prvak to se ve
Nimasmisla
24. 11. 2021 16.25
Ja nič starate se
kadabra
24. 11. 2021 11.55
+1
Ni Ronaldota, ni golov.
ThorStorm793
24. 11. 2021 11.46
+3
Tale juve je slab, bo potrebno remont ekipe
Joža_Gulikoža
24. 11. 2021 11.30
+3
Oohh tale juve. Mal ne bom več fanica
TEDOxy50pMEDO
24. 11. 2021 10.22
+1
Allegri, potrebuješ kup novih igralcev. Jasno, ceneje je nabaviti novega trenerja :)
LojzekBojzek
24. 11. 2021 11.12
-2
LojzekBojzek
24. 11. 2021 11.12
+3