Nogomet

Allegri po remiju v Genovi: Če imaš priložnost, moraš nasprotnika 'ubiti'

Genova, 16. 12. 2023 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Juventusa so v petek zapravili priložnost za vsaj začasen skok na vrh italijanske Serie A, saj na gostovanju niso premagali Genoe (1:1). Trener Massimiliano Allegri je bil kljub temu zadovoljen s predstavo, pojasnil pa je tudi, zakaj enajstmetrovke prvič v tej sezoni ni izvedel Dušan Vlahović.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V prvi tekmi 16. kroga italijanskega prvenstva je Genoa pred svojimi navijači prišla do pomembne točke proti Juventusu, ki se letos z Interjem bori za naslov prvaka. Remi domačim je v 48. minuti zagotovil Albert Gudmundsson

V preostanku drugega polčasa je stara dama napadala, a številne priložnosti niso obrodile sadov. "Daleč od tega, da nam je bilo lahko. Genoa je izvrstna ekipa. Iz tega se moramo nekaj naučiti, da bomo naslednjič še boljši. Če si želiš biti na vrhu, moraš kot ekipa rasti iz tekme v tekmo," je razplet srečanja komentiral strateg črno-belih. 

Po njegovem mnenju ni dvoma, da so Juve vseh treh točk stale prav številne zapravljene priložnosti. "Morali bomo biti bolj učinkoviti. Ko imaš priložnost, da ubiješ nasprotnika, moraš to storiti. Enostavno moraš zadeti. Kljub temu pa sem zadovoljen z našo predstavo, prišli smo do pomembne točke." 

Dušan Vlahović je enajstmetrovko prepustil Federicu Chiesi, ki jo je izkoristil za vodstvo Juventusa v Genovi.
Dušan Vlahović je enajstmetrovko prepustil Federicu Chiesi, ki jo je izkoristil za vodstvo Juventusa v Genovi. FOTO: AP

Vlahović prepustil enajstmetrovko Chiesi

Gol za Torinčane je sredi prvega polčasa dosegel Federico Chiesa, ki je rutinirano izkoristil najstrožjo kazen. Pred tem je vse tri enajstmetrovke za Juve v tej sezoni izvedel Dušan Vlahović, ki pa je zadel le eno. Zato je tokrat, čeprav je bil na igrišču, izvedbo prepustil soigralcu, s čimer po Allegrijevih besedah ni imel nobenih težav. 

"Vlahović je sam prepustil žogo Chiesi. Videti je bilo, da po dveh zgrešenih enajstmetrovkah ni bil popolnoma miren. Kljub temu je odigral dobro tekmo. Samo zbran in miren mora ostati. V nogometu se ti potem vse prej ali slej vrne," v srbskega napadalca trdno verjame strateg, ki je z Juventusom kar petkrat slavil naslov italijanskega prvaka. Dvakrat je staro damo popeljal tudi v finale Lige prvakov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.