Nogomet

Allegri pred derbijem v Milanu: Inter je še vedno moj favorit za 'scudetto'

Torino, 23. 10. 2021 12.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
3

V Italiji so že danes vse oči uprte v nedeljski derbi med Interjem in Juventusom. Gre za spopad prestiža in spopad zadnjih dveh italijanskih prvakov, še posebej za Juventus pa bo tekma velik pokazatelj, kako so nogometaši napredovali pod taktirko Massimiliana Allegrija. "Inter je še vedno moj favorit za osvojitev 'scudetta'," je trener Juventusa zanimivo izjavil pred nedeljskim derbijem.

Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri FOTO: AP

"Ali gre za odločilno tekmo? Bila je to tudi tista z Romo," je pred tekmo v Milanu še izpostavil trener Juventusa Massimiliano Allegri, ki se je na klop Stare dame vrnil po dveh letih premora. Juventus je v času Allegrijeve odsotnosti uspel izgubiti primat v italijanski Serie A in prvič po devetih sezonah primat predal prav Interju. 

A tudi pri Interju se je marsikaj spremenilo, odšel je tvorec uspeha Antonio Conte, prišel je Simone Inzaghi. Allegrija veseli, da se v ekipo vrača Paulo Dybala, za mnoge prvi zvezdnik Stare dame. "Na Meazzi (Interjev stadion, op. p.) bo 60.000 gledalcev, to bo čudovit večer in zagotovo bomo priča izjemni tekmi," je – tako slovita La Gazzetta dello Sport – napovedal Allegri. "Inter je še vedno najmočnejše moštvo in prvi favorit za osvojitev 'scudetta' (naslov italijanskega prvaka, op. p.)," je prepričan italijanski strokovnjak. 

Seveda pa bo s svojo ekipo skušal to spremeniti in v nedeljo nadaljevati zmagovalni niz Juventusa. Ta je namreč dobil zadnjih šest tekem (od tega zadnje štiri z rezultatom 1:0), skupno pa je v vseh tekmovanjih neporažen že na zadnjih osmih tekmah. "Za nas je tekma z Interjem zelo pomemben test, toda ne gre za odločilni spopad. V kolikor bi uspeli zmagati, bi to pomenilo korak naprej in podaljšanje pozitivnega niza," je še izpostavil trener Juventusa, ki mu gre letos odlično v Ligi prvakov – Stara dama je namreč dobila prav vse tri obračune skupinskega dela. "Tista tekma z Romo (zmaga z 1:0 v prejšnjem krogu Serie A) je bila precej bolj odločilna. Ne moremo razmišljati o tem, da lahko zavoljo ene tekme dobimo ali izgubimo prvenstvo. Moramo razmišljati o tem, da najdemo kontinuiteto," je zaključil Allegri. 

Statistični prerez obeh nasprotnikov pred nedeljskim derbijem
Statistični prerez obeh nasprotnikov pred nedeljskim derbijem FOTO: Sofascore.com

Pogled na lestvico Serie A sicer razkriva, da na vrhu ni niti Interja niti Juventusa, pač pa vodi v tej sezoni izvrstni Napoli, ki je dobil vseh osem uvodnih tekem. Inter je tretji s 17 točkami, Juventus pa šele sedmi s 14 osvojenimi točkami v osmih krogih. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blackwizard
23. 10. 2021 14.32
+7
se vidi takoj koliko pomeni trener za klub,pirlo je bil zelen in ne dorasel za juve.najbolj pomembno pa je za klub,da je odšel ronaldo,kateri je zaviral klub in vse
Uros Mlinar
23. 10. 2021 14.26
-1
Forza juve...najboljši klub na svetu
TEDOxy50pMEDO
23. 10. 2021 14.04
+5
Hvala, ampak ne rabim voyo, bodo gledal tekmo drugje.