Nogomet

Maribor klonil s Triglavom, Aluminij do remija v Sežani, Celje boljše od Mure

Sežana, 30. 11. 2019 15.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Nogometaši CB 24 Tabora Sežane in Aluminija so se v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom (1:1), v Celju pa so gostitelji tesno premagali Muro (1:0). Zadnja sobotna tekma prve lige je poskrbela za veliko presenečenje, v Ljudskem vrtu so slavili gostje iz Kranja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Triglav še drugič presenetil Maribor
Kranjčani so se v Ljudskem vrtu znova pokazali za neugodnega tekmeca. V živahni predstavi so še drugič v sezoni na kolena spravili državne prvake, ki so sicer imeli svoje priložnosti, a po zaslugi gostujočih branilcev in tudi Jalna Arka ostali praznih rok ter tako prekinili niz štirih zmag. Gorenjci, ki so tako kot Mariborčani nastopili oslabljeni, so se s šesto zmago v sezoni dodatno odlepili od dna lestvice.

V prvem polčasu so bili Mariborčani sicer boljši tekmec v polju, a prav veliko nevarnih zaključkov akcij niso imeli. Eden aktivnejših in nevarnejših je bil Dino Hotić, ki je v tretji minuti zapravil dve priložnosti, najprej mu je strel obranil Arko, v drugo pa je žogo poslal čez gol.

V peti in šesti minuti so prvič poskusili tudi gosti, najprej Goran Brkić, nato pa še Gaber Petrić. Takrat sta bila strela obeh preslaba, zato pa sta prav onadva poskrbela za vodstvo gostov v 28. minuti. Takrat je najprej Brkić sprožil s približno 20 metrov, Kenan Pirić, ki je zamenjal poškodovanega Jasmina Handanovića, je žogo preusmeril v vratnico, odbitek pa je v mrežo pospravil Petrić.

Lestvica 1. SNL

Pri domačih je v 16. in 33. minuti streljal Luka Zahović, v 21. pa še Rudi Požeg Vancaš, a ti poskusi niso bili dovolj dobri za spremembo izida. Zato pa je bil dovolj dober oziroma zelo dober tisti Gorana Brkića v 38. minuti, ko je povsem neoviran sprožil z več kot 20 metrov in zadel desni zgornji kot vrat domačih. Žoga je na poti v mrežo zadela še vratnico.

V 43. minuti je pri domačih poskusil še Jasmin Mešanović, a je iz bližine žogo poslal čez gol, potem ko je imel ob sebi na desni strani v še boljšem položaju Zahovića. Prav Mešanović in tudi vezist Alexandru Cretu sta ob polčasu prostor prepustila Marcosu Tavaresu in Andreju Kotniku.

Čeprav so bili domači takoj nevarni v kazenskem prostoru gostov, pa so v 51. minuti spet pustili samega Brkića na 20 metrih, ta se je znova odločil za strel, spet zadel vratnico, a takrat z zunanje strani.

Domači so se sicer trudili, napadali, a posebej nevarni niso bili, velja omeniti poskus Tavaresa iz 62. minute, ko je bil spet na mestu Arko, tako kot v 64. po strelu Požega Vancaša z desne strani. Kranjski vratar je dobil tudi dvoboj ena na ena s Požegom Vancašem v 66. minuti.

V 71. minuti pa so bili Gorenjci blizu povišanja prednosti, saj je Filip Janković neoviran streljal z glavo, na golovi črti pa je zadetek preprečil Martin Milec. V 87. minuti je v protinapad stekel še Tilen Mlakar, Pirić pa je njegov poskus obranil.

Sežana in Aluminij razdelila točki
Kraševci so na prvi medsebojni tekmi v Sežani izgubili proti današnjemu tekmecu, tokrat pa so iztržili točko. Aluminij ostaja na tretjem mestu, Tabor pa sredi lestvice. V prvem polčasu so gledalci spremljali dokaj enakovredno igro, v kateri so imeli nekaj več lepih priložnosti gosti, V 44. minuti so gostitelji povedli, Mario Babić je izvedel prosti strel s približno 20 metrov in žogo od prečke poslal v mrežo za 1:0.

Gosti so izenačili v 57. minuti, ko je najprej Rener odbil žogo po strelu Klepača, nato pa je do žoge prišel Nikola Leko, sprožil proti vratom, žoga pa se je od Klemna Nemaniča odbila v mrežo. Zatem se je na drugi strani dvakrat izkazal Matija Kovačić, prvič po poskusu Rodrigueja Bongonguija, drugič pa Predraga Sikimića. Oba sta poskusila iz bližine. V 69. minuti je imel novo lepo priložnost Babić, a je Kovačić znova dobro posredoval, na drugi strani pa so gosti malce pozneje zatresli prečko.

V 76. minuti je Klepač zapravil izjemno priložnost za goste, ko je imel v bližini gola povsem odprt strel, Rener je bil na tleh, a je Aluminijev nogometaš žogo poslal točno vanj. V 79. minuti je Nemanja Jakšić zatresel vratnico s strelom z glavo, v 83. je bil znova nenatančen Klepač, v 86. minuti pa se je na drugi strani v ugodnem položaju zapletel Sikimić.

Nogometaši Aluminija so izgubili v Sežani.
Nogometaši Aluminija so izgubili v Sežani. FOTO: Miro Majcen

Celjani premagali Muro
Petouvrščeni Celjani so prišli do pomembne zmage nad četrtouvrščeno Muro, ki so se ji zdaj približali na zgolj točko zaostanka. Ekipi imata sicer po treh medsebojnih tekmah identičen izkupiček - zmago, poraz in neodločen izid. Celjani so bili v prvem polčasu nekoliko bolj aktivni in večkrat streljali, posebej nevarno pa ni bilo ne za enega ne drugega vratarja vse do 31. minute. Takrat pa so gostitelji tudi povedli, ko je po podaji Mitje Lotriča z leve strani Dario Vizinger z glavo žogo podaljšal pred gol, kjer je bil Ivan Božić in iz prve zadel za 1:0.

Izbranci Dušana Kosića, ki so se bolj osredotočali na branjenje vodstva, so bili v tem delu igre dokaj nenevarni, v 78. minuti pa je vseeno moral posredovati Matko Obradović po Lotričevem strelu. Božić je bil v 85. minuti manj nevaren in natančen ob strelu z leve strani. V zadnjih minutah so znova bolj pritisnili Sobočani. Celjani pa bi lahko v sodniškem dodatku še povečali prednost, a so v končnici nespretno izvedli napad, potem ko Obradovića niti ni bilo v vratih.

Izida:
CB 24 Tabor Sežana - Aluminij 1:1 (1:0)
Celje - Mura 1:0 (1:0)
Maribor - Triglav 0:2 (0:2)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (51)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
02. 12. 2019 07.12
+1
Malo je nekdo stave igral?
StAnalitik
01. 12. 2019 20.06
+4
VSE skupaj pa ni omembe vredbo.Škoda prostora za vaško ligo
gogi_
01. 12. 2019 17.06
+7
Cebeljar maribor bo vedno samo maribor in nic vec.
Luckysmile
01. 12. 2019 15.37
-21
Ma koga briga za to olimpijo ki je pravo skropucalo od kluba. Pač Maribor je včeraj prepustil zmago triglavu, saj jesenski prvaki ne šteje prav nič. Treba je pa podariti da Triglav ni ekipa podcenjevanja ali odpisovanja. Če bo Maribor potreboval pike ob koncu sezone mu bo to uspelo prav proti Triglavu saj kluba odlično sodelujeta tudi kadrovsko in poslovno.. :) poglejte malo prestope iz Triglava v MB ali obratno. Pravzaprav pa nas naj ne skrbi, da bo še zeleni klub prvak saj bo po koncu sezone spet kakšnih 11 pik za prvo uvrščenim, da ne omenjam zimskih prestopov iz kluba saj tisti ki bodo odšli so veliki nosilci in odleglo se jim bo samo, da prestopijo prag cirkusa in zapustijo boržujsko mestece. Da pa mandarić res ob koncu januarja odide bo pa zeleno gnezdo razpadlo kot bugarska skupščina. Mb v 💜 olimpija mi je v nekem jašku za predelovanje fekalij. 💪💜💪💪💪💜👌
Lucky
01. 12. 2019 17.11
+10
Se pravi, ni važno koliko je Mb slab, važno, da je Olimpija slabša?
gogi_
01. 12. 2019 14.57
+3
Maister kolokokrat je ruiz tavares pijan prisel na trening in koklikokrat ga zamudi ali se ooravici da mu he slabo zaradi prevec nezdrave hrane. Zaho je legenda in ce on popije kozarcek za zdravje to ne vpliva na slabo igro in pripravljenost igralcev. Kdo je zapravil gol za ligo orvakov- tavares,kdo za ligo evrooa-tavares,kdo zapravi najvec zog-tavares,kdo zavira mlade igralce da bi igrali - tavares. Ko bo on sel bo maribor spet igral nogomet .
Maister1
01. 12. 2019 14.44
+13
Joeel tudi sam sem navijac vedar Verjemi NAJVECJI Krivec je sedaj ZAHO naj povejo kolikokrat sedi v pisarni pijan Res veliko je naredil v preteklosti -vendar sedaj je skodljiv
Maister1
01. 12. 2019 14.41
+11
Maribor RUPE-CIGO Zaho samo za svojo rit
degenos
01. 12. 2019 12.07
+0
roten
01. 12. 2019 12.02
+15
je reku ribar se sam sprehodimo in ekipa ga je več kot očitno poslušala
joeel
01. 12. 2019 12.20
+23
G.MILANIČ; NISEM NAVIJAČ MARIBORA,SEM PA SIT TVOJIH IZJAV PO PORAZIH IN MISLIM ,DA JE ŽE SKRAJNI ČAS DA KUPIŠ RIBIŠKO PALICO,DNEVNO RIBIŠKO KARTO ZA IZOLO IN REČEŠ:ČAO VIJOLICE,NE BOM VAS VEČ MUČIL.DOBIL SI VSE IGRALCE,KI SI JIH HOTEL,PA SI IZ NK MARIBOR NAREDU SELJAČKI KLUB.ČAO
sredinec
01. 12. 2019 11.29
+18
Vedeti moramo, da se gospodje v NK Mariboru obnašajo kot posvečeni gospodarji kluba. Njihova vzvišenost in aroganca nima meja. Vsa moč in denar je v njihovih rokah. Počnejo pač kar jih je volja. Včasih tudi zgubljajo namerno. In ko bo Zahovič namignil morebiten odhod bodo vsi letali za njim in okrog njega. Jaz ne bi krivil izključno trenerja.
Malo_sutra
01. 12. 2019 11.22
+7
Vse je to lepo in prav zmagas Maribor, ampak po drugi strani neves kako bos prezivel december a igras v prvi ligi nogomet.
gogi_
01. 12. 2019 11.20
+8
Ruiz Tavares je dodana vrednost mostva,edino po kilogramih. Vsako leto kilogram in 2 sekundi na 60 m gor,ker na 100 m ni mogoce izmeriti razlike ker ni sposoben preteci 100 m v kosu v kosu lahko poje le burek. Aja dino pa zeli zelenega robojajcka,ker sanja o pravljicnih bitjih in bi tudi sam rad oblrkel zelen dres .
Luckysmile
01. 12. 2019 15.45
-2
Tava pa zeleni? Hahahaha se spomniš tistega derbija v žabariji ko ga je skupina njegovih fanov obkolila in bili so okranclani z zelenimi šali in se hotela slikati z virtuozom slovenskega nogometa? Googlaj malo da se ne boš le sam sebi smešil. Mali raje se vprašaj kdo je tvoj oče. Mi že 25 let po končanem derbiju zahajamo v vaše mesto in se družimo z zmajčicami. Nekatere nam tudi sprostijo napetost estrogena nekatere pa le pobrizgamo. Pazi da nisi naše krvi. L.p
grikos
01. 12. 2019 18.13
+1
res je,pa pravijo da ste sami pijanci in nakladaci in z vami ni nic
Malo_sutra
01. 12. 2019 11.11
+10
Klasicna reakcija mostva ko se govori o podaljsanu pogodb. Nekateri ko so videli ponujeno in so ze bili v nebesih in pocitnicah na Maldivih. In potem pridejo dostavljavci pic po Kranju in rezultat je taksen kakrsen je.
serumresnice
01. 12. 2019 10.46
+18
Triglav je večji od Pohorja,tako,da se ve "VIJOLCE"!!!
Luckysmile
01. 12. 2019 15.52
+3
Ko orli iz Triglava vzletijo, takrat spomladi vijolice zacvetijo.
gogi_
01. 12. 2019 10.25
+8
Rudi pozeg vancas ha ha pa je spet dan nasmejan
4151
01. 12. 2019 09.10
+24
"...igramo dobro, celotna ekipa (tudi na klopi) je dobra, kakovostna, vsi so popolnoma enakovredni, pripravljeni smo dobro, pogoji so dobri, vreme je dobro, trener je fantastičen, ..." izjave strokovnega štaba NK Mb... bravo - tako se govori!! ...kako je fajn dihat, ko je vse dobro, a ne? #bolniki
omega _v6
01. 12. 2019 08.57
+20
Vprašal bi gospoda Zahoviča ali tudi danes moramo ploskati saj je žvižganje prepovedano kot je dejal Zahovič?? Sramota je gledati tekme Maribora kako nemočen je kljub klopi ki šteje 30 preplačenih igralcev!! Cotar bi moral razmiasliti kam pelje Zahovič Maribor?? Milanič ni dorastel nalogi trenerja vendar Zahovič zahteva,da se na ta način uniči klub!! Ni daleč čas,ko bo na tekmah maribora 300 gledalcev saj to kaj kažejo igralci Maribora se sramota nogometa!!
Nimasmisla
01. 12. 2019 08.42
+13
a sta zahović in milanNIĆ že gotofa
degenos
01. 12. 2019 09.04
+8
degenos
01. 12. 2019 08.19
+1
hehe.dons pa olimpija pusti bravu .sej je tk prva !!
Rudar
01. 12. 2019 07.19
+26
Tako slab kot je Maribor letos že dolgo ni bil. Ne razumem zakaj je Milanić še trener, očitno ga je treba menjat in pomladit ekipo.