Nogomet

Aluminij in Koper z neodločenim izidom, Mura visoko poražena

Kidričevo, 17. 07. 2021 22.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Nogometaši Aluminija in Kopra so se v 1. krogu državnega prvenstva razšli z neodločenim izidom 0:0. Nogometaši Mure so izgubili proti CB24 Taboru Sežani z 0:3 (0:1).

Tako ekipa iz Kidričevega kot zasedba iz Kopra sta sezono začeli s primarnim ciljem uvrstiti se nekam v sredino lestvice. Trener domačih Oskar Drobne si je pred tekmo s Koprom zaželel pozitiven start. "S tem mislim na osvojene tri točke," je dejal za uradno spletno stran. Njegov kolega in novinec na koprski klopi Zoran Zeljković je priznal, da bodo po spremembah v ekipi potrebovali še nekaj časa za popolno uigranost. "Smo pa pripravljeni na začetek prvenstva," je dejal. Pripravljeni so bili dovolj, da so na težkem gostovanju prišli do točke, imeli so tudi več strelov in kotov, sicer pa je podobno kot na petkovi uvodni tekmi med Bravom in Radomljami še manjkalo prave napadalne forme, tako da se je še drugi obračun sezone 2021/22 končal brez golov.

Prvi polčas je minil v bolj ali manj enakovredni igri, a priložnosti je bilo bore malo. Prvi je v okvir vrat v 17. minuti sprožil skupaj z Janom Mlakarjem najboljši strelec prejšnje sezone Nardin Mulahusejnović, toda vratar Aluminija po njegovem strelu z glavo ni imel težkega dela. Napadalec Kopra pa je v 22. minuti nepremišljeno na sredini igrišča "podaril" žogo tekmecem, ki so stekli v protinapad, tega je nato s strelom iz bližine z desne strani zaključil David Blakus Bosilj, izkazal pa se je koprski čuvaj mreže Adnan Golubović. Iz prvega polčasa velja omeniti še poskus Ivice Guberaca v 33. minuti, ko je prišel do odprtega strela 12, 13 metrov od vrat, toda žogo poslal visoko čez domač gol.

1. krog državnega prvenstva
1. krog državnega prvenstva FOTO: Sofascore.com

Kmalu po začetku drugega polčasa je Mulahusejnović sam povlekel žogo proti kazenskemu prostoru, enega igralca še preigral, a nato mu je v zadnjem trenutku strel blokiral Roko Prša, tako da je iztržil le kot. Malce bolj nevarno je bilo v 52. minuti tudi pred koprskimi vrati, kjer je bil premalo natančen Nik Marinšek, takoj zatem pa je pred vrati Aluminija za nekaj razburjenja poskrbel Kaheem Parris, a se tudi takrat izid ni spremenil. V 65. minuti je Janžekovič dobro posredoval po sicer skromnejšem poskusu osamljenega Luke Vešnerja Tičića, sicer pa je bila igra potem znova spet bolj ali manj enakovredna in brez posebnih razburjenj. V 85. minuti pa so spet do strela v kazenskem prostoru prišli gosti, po kotu je poskusil Žan Bešir, a je žogo poslal mimo vrat. Primorci so bili v zaključku tekme celo nekoliko odločnejši, toda premalo natančni.

Mura doživela visok poraz

Državni prvaki so branjenje naslova začeli pred domačimi navijači proti sežanskemu Taboru. "Zdaj smo mi plen. Sezona bo, potem ko smo osvojili naslov državnega prvaka, zagotovo malo drugačna. Ne bo pa se spremenilo naše razmišljanje in pristop pred vsako tekmo," je pred prvo tekmo povedal trener Mure Ante Šimundža. Vloga favorita je bila jasna, toda tokrat se favorizirani ekipi ni izšlo. Tabor je v svoji tretji zaporedni prvoligaški sezoni s taktično dobro in disciplinirano igro ter učinkovitim napadom prišel do sploh prve zmage proti Muri v Fazaneriji. Mura je v prvem polčasu hitro prišla do dveh strelov, v četrti in osmi minuti sta poskusila Amadej Maroša in Žan Karničnik, oba pa sta bila premalo natančna. Zato pa so iz svoje prve resne akcije zadeli Kraševci. V deseti minuti je najprej Jan Koprivec podal na polovico igrišča do Fahda Ndzengueja, ta pa je poslal lepo globinsko žogo do Dina Stančiča, ki je nato rutinirano ukanil Matka Obradovića za prvi gol sezone 2021/22.

Slavje Mure po osvojenem naslovu prvaka-2
Slavje Mure po osvojenem naslovu prvaka-2 FOTO: Miro Majcen

Sedem minut pozneje je Ndzengue poskusil s strelom z glavo, a bil daleč od uspeha, bližje je bil na drugi strani Nino Kouter v 25. minuti, a je z 20 metrov tudi poslal žogo mimo cilja. Ob koncu polčasa se je pred golom Tabora Maroša znašel v ugodnem položaju, toda žogo je slabo zadel, tako da niti ni prišlo do pravega zaključnega strela. Čeprav je imela Mura v prvem polčasu več strelov, a nobenega v okvir, in več posesti žoge, pa je Šimundža takoj ob polčasu opravil tri menjave. Že v 48. minuti je do novega obetavnega strela prišel Maroša, Žiga Ovsenek pa je žogo pravočasno preusmeril. Sobočani so pritisnili v teh trenutkih, tudi Luka Bobičanec je v 54. minuti poskusil od daleč, toda Koprivec se ni dal.

Toda le malce zatem je Sežancem uspelo izpeljati protinapad, Ndzengue pa je na koncu izsilil prekršek Alena Kozarja v kazenskem prostoru, zaradi česar je - tudi po pregledu s tehnologijo VAR, ki je bila prvič uradno v uporabi v slovenski prvi ligi - sledila najstrožja kazen. To je uspešno izvedel Marko Krivičić. Že v 60. minuti je bilo že 3:0 za Kraševce, ko je svoj drugi gol s strelom z roba kazenskega prostora dosegel Stančič. V 62. minuti je Tomi Horvat preizkusil Kopriva s strelom od daleč, deset minut pozneje pa Ndzengue na drugi strani Obradovića. Pozneje se je dogajanje na igrišču bolj ali manj umirilo, izbranci Igorja Božiča pa so se veselili velike zmage proti branilcu naslova.

Aktualni prvaki doživeli visok poraz
Aktualni prvaki doživeli visok poraz FOTO: Sofascore.com

* Izidi, 1. krog:

- petek, 16. julij:

Bravo - Kalcer Radomlje          0:0

- sobota, 17. julij:

Aluminij - Koper                 0:0

Mura - CB24 Tabor Sežana         0:3 (0:1)


  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
19. 07. 2021 09.11
+1
Na vrh prideš težko, na dnu si zelo hitro , še posebej, če si na spolzkem terenu . Gledati od zgoraj navzdol na druge je trenutna prioriteta , ki pa je velikokrat usodna . Ne smeš nikogar podcenjevati in na njega gledati od zgoraj , ker sam ne veš kdaj se ti po vdrlo pod nogami -Višje si bolj globoko padeš in bolj se poškoduješ. Težja je poškodba , dalj časa se moraš zdraviti in nikoli nisi več to , kar si bil .
apodgra
19. 07. 2021 09.03
+2
Poraz Mure je velika napaka trenerja ,ki si dovoli poslati rezervo ekipo proti neugodnemu nasprotniku . Koga mora šparati in spočiti ? Smo šele na začetku prvenstva , pa so nogometaši že utrujeni. Kaj ti nogometaši kdaj gledajo kakšno kolesarsko dirko in kaj pomeni utrujenost , izčrpanost , mučenje nekaj ur na kolesu. 10km preteče ali prehodi na eni tekmi ,ki traja 90 minut, pa iz tega delamo veliki problem . Vse skupaj je treba magnati in vse te žogobrce in nogometne "strokovnjake " postaviti na real na tla. Edino kar znajo ,prej ne znajo je to brezglavo tolčejo in mučijo nedolžno usnje . Ukiniti vse prenose in gledalcem onemogočiti gledanje teh nogometnih burlesk. Sami se naj podijo za okrogli usnjem in sami sebe plačujejo.
Chaparral
18. 07. 2021 13.51
+2
To je slovenska "trim" liga. Mislim, da so Muraši malo napihnjeni po dosedanjih rezultatih in po zmagi nad Makedonci. Verjetno je šlo za podcenjevanje, vendar za tak poraz ni opravičila. Če bi šlo za gol razlike, toda 3 komade doma!? Zanimivo bi bilo slišati trenerja ....
User792410
18. 07. 2021 12.26
+5
Mislim, da je Tabor sinoči presenetil vse, razen sebe! Igralci so do potankosti izpolnjevali taktične zamisli trenerskega štaba in izkoristili kar jim je na pladnju ponudila Mura. Realnost tega dvoboja se bo pokazala že v naslednjem krogu državnega prvenstva in upam, da Mura ni na poti Celja, ki se po osvojitvi naslova nikakor ni znašlo v državnem prvenstvu in so se direktni borbi za obstanek izognili šele v zadnjih 3-4 krogih, ko so igralci končno uvideli, da je hudič vzel šalo. Pričakujem tudi, da igralci Mure do dvoboja z Ludogorcem pri sebi razčistijo dvome, ker drugače pravih možnosti za napredovanje nimajo že v štartu, saj so Bolgari vsaj dva razreda boljša ekipa kot Makedonci.
TEDOxy50pMEDO
18. 07. 2021 10.43
+2
Koliko ima Mura še istih igralcev kot v prejšnji sezoni?
User792410
18. 07. 2021 12.23
+4
Po osvojitvi naslova so klub zapustili le Travner, Žižek in Antolin. Novincev še ni na vidiku, je pa vprašanje, če jih Mura sploh potrebuje, ker res kakovostne okrepitve si finančno klub ne more privoščiti, povprečnih igralcev pa ne rabi. Se pa zna zgoditi, seveda v kolikor Muri uspe veliki met in preskočijo veliko oviro imenovano Ludogorec, da jim potem katera od boljših evropskih ekip, na posojo ponudi igralca, ki obeta, ni pa si uspel izboriti mesta v matični ekipi.
RUBEŽ
18. 07. 2021 09.05
-3
Zdaj se vidi, kdo je bil prejšnje prvenstvo prvak. NAJMANJ SLABA EKIPA OD SLABIH. In vidi se, kaj pomeni ta " EVROPSKA " zmaga. NIČ. Pokazali so včeraj, da niso tako dobri, kot se sami imajo. Šimeni pa je največja prevara od trenerja. Zakaj ni igral z prvo postavo včeraj? Aja, zmatrani od " EVROPE". Pa ljudje božji, oni ne delajo nič drugega kot trenirajo tri, štiri ure na dan ( pretiravam ), pa ne more odigrati dveh tekem na teden? SRAMOTA. Bravo, Tabor. Tako se bori za barve kluba. Ne pa ti preseratorji. Čez teden so hodili po kafičih kot purani, do torka ne bo nikjer nikogar. Zaslužili ste si še kakšen gol več v svoji mreži. Nobene borbe, žara.... Nič od nič Na rangu tretje lige.
User513426
18. 07. 2021 09.50
+3
mariborska faušija. boš že preživel. da se ne vrti vse samo okrog totekov
Kollerik
18. 07. 2021 11.48
+0
walter2
18. 07. 2021 08.27
+9
So Sežanci hitro postavili za to sezono visoko leteče Muraše na realna tla!