Nogomet

Aluminij šokiral Domžale za izjemno pomembne tri točke

Kidričevo, 13. 03. 2021 17.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Aluminija so v tekmi 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 1:0 (1:0).

Nogometaši NK Aluminij (Nemanja Jakšič, Roko Prša, Alen Krajnc, David Flakus Bosilj)
Nogometaši NK Aluminij (Nemanja Jakšič, Roko Prša, Alen Krajnc, David Flakus Bosilj) FOTO: Jakob Batič

Domači nogometaši so v prejšnjem krogu prekinili niz dveh porazov, dvoboj pa so začeli s predzadnjega mesta, z dvema točkama zaostanka za državnimi prvaki iz Celja. Po tekmi so Domžalčani s porazom končali serijo desetih uspešnih tekem, ki jih je popeljala na četrto mesto, Kidričani pa so začasno prišli pred Celje. Dvoboj sta ekipi začeli precej oslabljeni, saj so pri gostih zaradi kartonov manjkali kaznovani Senijad Ibričić, Sven Šoštarič Karič in Damjan Vuklišević, pa tudi poškodovani Slobodan Vuk, Tilen Klemenčič in Gaber Dobrovoljc, domači pa niso mogli računati na Emirja Azemovića, Davida Flakusa Bosilja in Aljaža Ploja.

Statistika tekme Aluminij - Domžale
Statistika tekme Aluminij - Domžale FOTO: Sofascore.com

Razburljivo je bilo že takoj na začetku tekme, ko je po strelu Domžalčanov s kota domači vratar Luka Janžekovič žogo odbil, a pri tem tudi zadel z glavo v vratnico in potem potreboval zdravniško pomoč.

Pozneje so zapretili tudi domači, ob strelu Nemanje Jakšića iz bližine je vratar gostov Ajdin Mulalić dobro posredoval, podobno pa je bilo tudi v osmi minuti, ko je ubranil nevaren poskus Harisa Kadrića. Rahlo premoč so domači nato kronali z zadetkom, Marcel Čermak je v kazenskem prostoru lepo našel Kadrića, ta je podaljšal do Jakšića, njegov strel v spodnji levi kot vrat Domžal pa je bil za Mulalića neubranljiv. Gostje so nato poskušali prek Mattiasa Kaita in Janeza Piška, a je obakrat posredoval vratar Janžekovič.

Priložnost za povišanje vodstva pa so nato imeli domači v 40. minuti, ko se je Armin Đerlek odločil za strel s kakšnih 18 metrov, vratar Domžal pa je imel kar precej dela, da je žogo odbil v kot. Začetek drugega polčasa ni bil posebej razburljiv, ekipi pa sta potrebovali kar nekaj časa, da sta sestavili kakšno nevarnejšo akcijo.

V zadnji četrtini tekme pa so gostje vse bolj pritiskali, domači pa so branili minimalno prednost. Priložnost je imel najprej Jakupović, še več pa nato Matej Podlogar. Aluminij v drugem delu praktično ni ogrožal Mulalića, v edini obetavni akciji pa so bili domači v prepovedanem položaju.

Ob koncu tekme bi lahko Domžale iztržile vsaj točko, toda Podlogar je bil že v sodnikovem dodatku dvakrat nezbran. Prvič je poskusil s "škarjicami", a je šla žoga čez vrata, drugič pa po podaji Gregorja Sikoška, ko je bil le kakšen meter pred vrati, a ni bil natančen. V naslednjem krogu bodo Domžalčani po reprezentančnem premoru 3. aprila gostovali pri Bravu, Aluminij pa bo isti dan gostil Mariborčane.

PLTS, 27. krog:
Aluminij - Domžale 1:0 (1:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User905768
21. 04. 2021 12.05
+1
Bravo Šumari💪👍
poserjemsenavas
14. 03. 2021 18.01
Celje ima srečo, kot že tolikokrat, da je vedno vsaj ena ekipa v prvenstvu ekstremno slaba. Drugače bi že do zdaj sigurno kdaj izpadli iz prve lige. Je pa sramota, da se lanski prvak bori za obstanek. Me zanima, kdo je kriv.