Nogomet

Mura odnesla točke iz Kidričevega, Celje boljše od Rudarja

Kidričevo, 05. 06. 2020 19.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
5

Po premoru, ki je zaradi epidemije novega koronavirusa trajal od marca, se je pred praznimi tribunami nadaljevala sezona Prve lige TS. Nogometni klubi igrajo tekme 26. kroga, prvo tekmo sta odigrala Aluminij in Mura, gostje pa so odnesli vse točke (1:3), na drugi tekmi pa so Celjani premagali velenjski Rudar z 2:0.

Prva tekma v slovenskem prvenstvu po skoraj trimesečni prekinitvi zaradi epidemije novega koronavirusa se je končala z zmagoslavjem Mure. Obračun polfinalistov pokala Slovenije - tekmeca se bosta za finale udarila v torek na Brdu pri Kranju - so odločili Amadej Maroša, Kai Cipot in Matic Maruško. Pred prekinitvijo so bili v medsebojnih dvobojih sicer boljši Kidričani, ki so dobili prva dva obračuna v sezoni. Aluminij vsaj začasno ostaja tretji, Mura pa peta.

Prvi pokoronski polčas je dobila črno-bela zasedba iz Murske Sobote. V sicer kar izenačenem prvem polčasu je Mura prvič nevarneje zagrozila v osmi minuti, ko je Luka Šušnjara malce z leve strani žogo poslal mimo bližnje vratnice. V 42. minuti je od daleč poskusil Luka Bobičanec, a je Matija Kovačić žogo odbil v kot, edini zadetek pa je padel v 19. minuti. Po dobrem kombiniranju je na koncu Šušnjara z leve podal pred vrata, kjer je Amadej Maroša žogo preusmeril v mrežo za svoj enajsti zadetek sezone. Domači, ki so pogrešali, Luko Štora, Alena Krajnca, Nikolo Leka in Mihaela Klepača, so imeli žogo več v posesti, štirikrat sprožili proti tekmečevim vratom, a nikoli v okvir.

Nogometaši Mure so vknjižili prve točke po dolgi prekinitvi DP.
Nogometaši Mure so vknjižili prve točke po dolgi prekinitvi DP. FOTO: Miro Majcen

Kmalu po začetku drugega polčasa je imel nekaj težav po novem poskusu Mure, a je žogo še pravočasno ustavil. V 55. minuti pa je bil po vroče tudi v Murinem kazenskem prostoru. Domači so imeli na voljo indirektni prosti strel s šestih metrov, potem ko je Matko Obradović prijel žogo, ki mu jo je podal Matic Maruško. Na koncu se je za strel odločil Tilen Pečnik in žogo poslal v desni zgornji kot za 1:1. V 57. minuti je iz bližine na drugi strani meril Žiga Kous, nato je bil z glavo neuspešen še Cipot, Maruško je v 61. minuti s hrbtom poslal žogo malo mimo lastnega gola, v 68. minuti pa je z roba kazenskega prostora malce z leve sprožil Šušnjara, a za malo zgrešil cilj. V 73. pa je Aluminij na igrišču ostal le z deseterico, saj je neposredni rdeči karton zaradi prekrška nad Marošo dobil Ivan Kontek. To so Sobočani takoj unovčili, najprej je Bobičanec sprožil s prostega strela, Kovačić je žogo odbil, na koncu je ta končala pri mladem Cipotu, ki je dosegel svoj prvoligaški prvenec. V 83. minuti so gosti potrdili zmago, ko je slabo izbito žogo pod prečko poslal Maruško za 3:1.

Aluminij bo v 27. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Mariboru, Mura pa bo dan prej gostila sežanski Tabor. Kot zanimivost velja omeniti, da so črno-beli v akciji Mi smo Mura prodali že več kot 7000 "navideznih" vstopnic (kapaciteta stadiona je sicer približno 4000) za tekmo s Taborom, ki je navijači ne bodo mogli obiskati zaradi ukrepov zoper širjenje novega koronavirusa.

Celjani z domačo zmago
Celjani so na svoji tisoči prvoligaški tekmi gostili tekmece iz Velenja. Savinjsko-šaleška rivala sta bila na lestvici na povsem različnih koncih. Celje je imelo pred sabo le vodilno Olimpijo, Rudar pa je bil trdno zadnji. Če so Celjani tudi po zaslugi Mitje Lotriča, ki je tokrat prispeval zadetek in podajo, nadaljevali niz neporaženosti, ki traja vse od 23. novembra lani, pa so knapi nadaljevali niz brez zmage. Te v tej sezoni še nimajo, čeprav jih vodi že peti trener. Po Almirju Sulejmanoviću, Janiju Žilniku, Nikoli Jarošu in Andreju Panadiću zdaj Rudar vodi Dominik Beršnjak. Celjski nogometaši so se s 13. zmago vodilnim Ljubljančanom približali na dve točki, slednji bodo v soboto gostovali v Sežani.

Prvi polčas je postregel s konkretnejšo igro Rudarja, ki je imel lepše priložnosti, v tretji minuti je tudi zadel, a so sodniki gol Dominika Radića razveljavili zaradi igranja z roko Roberta Pušaverja. Sicer pa je v 20. minuti na golovi črti Rudarjev zadetek preprečil Advan Kadušić po nespretnem posredovanju Matjaža Rozmana. Ta se je izkazal v 31. minuti, ko je ustavil nevaren poskus z glavo Mića Kuzmanovića. Celjani, ki imajo najboljši napad v ligi, se v tem delu niso posebej znašli proti najslabši obrambi, le poredkoma so prihajali do pravih zaključkov akcij, eno nevarnejših so zapravili v osmi minuti, ko je bil Ivan Božić le malce prekratek za dober strel proti vratom.

Že v 47. minuti pa so izbranci Dušana Kosića le povedli. Mitja Lotrič se je z deseto podajo učvrstil na vrhu med asistenti, ko je v kazenskem prostoru lepo našel Luko Kerina, ta pa je malce z desne poslal žogo ob bližnji vratnici v mrežo za 1:0. V 55. minuti je Rozman ustavil nov poskus Rudarja, dve minuti pozneje pa je skupaj z Olimpijinim Antejem Vukušićem prvi strelec lige Dario Vizinger poskusil iz bližine, a je njegov čuvaj toliko spremenil smer žogi, da je ta končala v kotu. V 73. minuti je na drugi strani Radić prišel do novega nevarnega strela, spet pa je bil na mestu Rozman. V 80. minuti je strel Lotriča ustavil Matej Radan, v naslednji minuti pa je isti igral zadel prečko. Toda Lotrič je do svojega 13. zadetka v sezoni prišel kmalu zatem, v 83. minuti je namreč zadel s strelom s slabih 20 metrov za končnih 2:0. Celjani bodo v 27. krogu prihodnjo soboto gostovali pri Olimpiji, Velenjčani pa bodo dan prej gostili Bravo.

Izida:
Aluminij - Mura 1:3 (0:1)
0:1 Maroša (19.), 1:1 Pečnik (55.), 1:2 Cipot (75.), 1:3 Maruško (83.)

Celje - Rudar Velenje 2:0 (0:0)
1:0 Kerin (47.), 2:0 Lotrič (83.)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
06. 06. 2020 12.13
+4
Daj kak prekmurec napisi kaj tukaj po vase da se smejimo.
borjac
05. 06. 2020 21.16
+10
Naj bo kakor koli že, začelo je.
RUBEŽ
05. 06. 2020 21.10
-40
Malo popravite naslov : Mura in SKOMINA STA ODNESLA TOČKE IZ KIDRIČEVEGA.
Fox79
05. 06. 2020 21.52
+5
Fox79
05. 06. 2020 21.53
+3