Nogomet

Aluminij z zmago proti Gorici korak bližje obstanku v ligi

Kidričevo, 06. 05. 2021 19.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Aluminija so v 32. krogu PLTS premagali Gorico z 2:0. Kidričani, ki so pogrešali kaznovanega Roka Pršo, so prestali eno najpomembnejših tekem v boju za obstanek. Po eni strani so si domači z zmago zagotovili, da ne morejo več pristati na zadnjem mestu lestvice, saj imajo ob 12 točkah prednosti tudi boljši izkupiček na medsebojnih tekmah z Gorico, po drugi pa so v še večje težave spravili Novogoričane, ki lahko prilezejo največ do devetega mesta oziroma dodatnih kvalifikacij. A tudi to je praktično misija nemogoče, saj za predzadnjim Celjem štiri kroge pred koncem zaostajajo za osem točk.

Kidričani so naredili velik korak proti obstanku v ligi.
Kidričani so naredili velik korak proti obstanku v ligi. FOTO: Miro Majcen

Čeprav so Kidričani igrali brez kaznovanega trenerja Oskarja Drobneta, se to v prvem polčasu ni prav nič poznalo. Kam se bo nagnila tekma, je nakazala že deseta minuta, ko je Armin Đerlek po levi prišel v kazenski prostor, podal pred gol, kjer je najprej poskusil Haris Kadrić, odbito žogo pa je nato v mrežo pospravil David Flakus Bosilj. Z izjemo nenatančnega poskusa Johana Nkame v 17. minuti so bili domači tisti, ki so nizali nevarne akcije. V 18. minuti je Đerlek malce z desne strani z roba kazenskega z diagonalnim strelom zadel vratnico, dve minuti zatem je bil le malce premalo natančen Marcel Čermak, v 30. minuti pa je Flakus Bosilj podvojil vodstvo domačih, potem ko je zadel s približno enajstih metrov. Ob koncu polčasa je še višje vodstvo domačih preprečil Matko Zirdum z blokom, nov strel Kadrića pa je v sodniškem dodatku obranil Grega Sorčan.

V drugem polčasu so šele v 63. minuti gosti z več kot 25 metrov poskusili presenetiti Luko Janžekoviča, a neuspešno, neuspešen pa je bil tudi Aljaž Krefl v 66. minuti pri Aluminiju, ki je sicer bolj ali manj brez težav nadzoroval potek tekme. V 69. minuti je imel novo lepo priložnost Flakus Bosilj, a iz ugodnega položaja malce z leve strani žogo poslal čez gol. Isti igralec je bil blizu še v 86. minuti, a tudi takrat se izid ni spremenil.

Izid:
Aluminij – Gorica 2:0 (2:0)
Flakus Bosilj 10., 30.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.