Nogomet

Alves 'udaril' po Barceloni: Pozabljajo na ljudi, ki so pisali zgodovino kluba

Barcelona, 12. 07. 2022 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dani Alves je po končani lanski sezoni v dresu Barcelone znova prosti igralec. Pred začetkom sezone 2021/22 se je po petih letih vrnil v ljubljeni klub in mu po vrnitvi še ene klubske legende Xavija Hernandeza, ki je na trenerskem stolčku zamenjal Nizozemca Ronalda Koemana, pomagal do končnega drugega mesta v španskem prvenstvu. Toda prostora za izkušenega Brazilca na Camp Nouu ni več, v obsežnem pogovoru za The Guardian pa se je Alves med drugim pridušal tudi nad mačehovskim odnosom kluba do ljudi, ki so pisali novejšo zgodovino Barcelone.

"V Barcelono sem se kljub 39 letom vrnil poln entuziazma in energije, da v okviru svojih zmožnosti klubu pomagam k vrnitvi na pota stare slave. Nisem razočaran, da se je vodstvo glede moje prihodnosti odločilo tako, kot se je. Zavedam se, da sem že pred časom odigral svoje najboljše tekme, a kljub temu menim, da sem si zaslužil lepše slovo," je v pogovoru za britanski The Guardian dejal nekdanji desni bočni branilec brazilske nogometne izbrane vrste.

Dani Alves je med drugim opozoril na spremembo miselnosti in odnosov, ki so zavladali v klubu s kultnega Camp Noua po desetletju popolne prevlade bržkone najboljše generacije, ki je kadarkoli igrala nogomet. "Dogaja se nekaj, na kar nisem upal niti pomisliti, ko sem pred šestimi leti prvič zapustil Barcelono. Največja sprememba se nanaša na odnos klubskega vodstva do ljudi, ki so pisali in še pišejo novejšo zgodovino kluba. Pa ne gre tu samo zame, obstaja še veliko več zaslužnejših posameznikov od mene, ki so s svojimi izjemnimi igrami, potezami in zadetki pomagali klubu zgraditi kultni status. Najbolj pa boli dejstvo, da ima Barcelona trenutno v svojem igralskem kadru tako veliko potenciala, da bi ga bilo bogokletno uničiti samo zaradi zelo slabih odnosov, ki vladajo v in okrog kluba zadnjih nekaj let. Upam in želim si, da se Blaugrana nekoč vrne v sam vrh španskega in evropskega nogometa," je Brazilec brez dlake na jeziku opisal trenutno stanje duha v katalonski prestolnici.    

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Alves je na koncu dodal, da še naprej ostaja velik podpornik nekdanjega evropskega klubskega prvaka. "Veste, nogomet vas nagradi, ko zadeve delujejo na najvišji možni ravni. Tega pa v Barceloni ni že lep čas in močno dvomim, da bomo v bližji prihodnosti priča vnovičnemu vstajenju kluba na vseh ravneh delovanja. Upam, da se motim, a tako pač je v tem trenutku," je zaključil Alves.  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

disorderliness
12. 07. 2022 19.41
+2
Ko je Pep Guardiola videl, kako igrata Iniesta in Xavi, je pristopil do Puyola in mu dejal: ti treniraj obrambo, jest grem pa v penzjon.
prevalanar
12. 07. 2022 18.11
+6
Kakšen utopist. V vseh klubih je isto, kot tudi v firmah. Ko se upokojiš si pozabljen.
Suna darms
12. 07. 2022 16.34
+1
nikoli ne bom pozabil, kako je z mesijem na celu BAYERN ponizal barcelono. so manj izgubili, ko mesi sploh ni igral. toliko.
HALAcR7
12. 07. 2022 20.10
-5
Kollerik
12. 07. 2022 20.42
+7
4:0.... na 120. obletnico samozvanega največjega kluba sredi njihovega Madrida.... pred vsemi tistimi eminencami in pred polnim stadionom... lepi spomini... :)
športnik66
12. 07. 2022 15.58
+11
Nihče ni večen - ne v podjetju, ne v klubu. Ko pridejo mladi, boljši, ta stari spokajo. To je ja povsem naraven proces, le pamet moraš imeti, da to razumeš in sprejmeš.
Ni nam vseeno
12. 07. 2022 19.17
+10
Lep komentar, če si objektiven. Zaslug mu nihče ne bo vzel...lahko pa svoj talent nameni vodenju mlajših generacij v klubu in bo ostal enako dobrodošel, kot je bil do sedaj.